Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 6. května 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



6.8. - Jakub Smolík, Cop, Petr Kocman a další v Konstantinkách - LÁZEŇSKÁ STRUNA 2016
Dne 06.08.2016 v 14:00


XIV. ročník country folkového festiválečku LÁZEŇSKÁ STRUNA

Lázeňská struna v Konstantinkách po čtrnácté

Začátek druhé poloviny prázdnin je v Konstantinkách již čtrnáct let ve znamení posledního letního hudebního festivalu, kterým je country folková Lázeňská struna. Prográmek akce přináší sebou opět řadu zajímavých a známých hudebních projektů a vše se odehraje na louce u kulturního domu v sobotu 6. srpna od 14:00 hodin.

14:00 Ztracené iluze

Program odstartuje akustické trio ve složení Bohumil Zatloukal, Vladimír Zatloukal a Jamajka Koblicová je zrozené z někdejších muzikantů, kteří spolupracovali například s Lubošem Pospíšilem, Hudbou Praha či Jasnou pákou. Moc příjemný koncertík na vás čeká v úvodu.

15:45 Cop

Tady jsou asi veškerá slova zbytečná, protože k legendě českého bluegrassu již bylo vše dávno řečeno. Copatá partička se dala dohromady již v roce 1978. Jejím zakladatelem a uměleckým vedoucím je Miroslav "Míša" Leicht. V listopadu 2008 oslavila 30 let svého trvání ve vyprodaném sálu pražské Lucerny. Vítězné tažení v prestižní Portě v roce 1980 a 1981 přerušila v letech 1982-1983 hromadná emigrace většiny členů do USA a Kanady. Osiřelý jediný zakládající člen Míša Leicht v roce 1989 úspěšně resuscituje ducha kapely a Cop se vrací v plném lesku nejen na česká podia a v roce 2012 získává další prestižní trofej – ocenění hudební akademie Anděl.

17:30 Petr Kocman a PK band

Zpěvák, multiinstumentalista, skladatel a producent   Petr Kocman patří k nejvýraznějším osobnostem české country scény posledních dvaceti let. Ve svých 11 letech vystupoval s Michalem Tučným a 12 let působil po boku Honzy Vyčítala v legendární a nejstarší české country kapele Greenhorns. Od dětství byl zván jako speciální host do koncertních programů předních českých představitelů country hudby (např. Michal Tučný, Fešáci, Pavel Bobek, Věra Martinová, Schovanky, Honza Nedvěd, Radek Tomášek, František Nedvěd, Rangers – Plavci, Tučňáci, Tomáš Linka a další )
Na svém kontě má více než 120 pěveckých sólových nahrávek na přibližně stejném počtu vydaných hudebních nosičů.


19:15 Mirek Kemel Band

V podvečer nás čeká koncert originálního písničkáře, muzikanta a karikaturisty Mirka Kemela s kapelou. Jeho hudba balancuje  na pomezí více žánrů od balad přes šanson až po chytlavé hospodské písničky. Vždy jde především o osobní zpověď autora, který do textů vtěluje své vnímání světa v mnoha zjevných i pouze tušených aspektech.

21:00 Jakub Smolík a Band

Na závěr festivalu je připraven dvouhodinový koncert další významné osobnosti české hudební scény rodáka z Domažlic Jakuba Smolíka, který přijede se svojí doprovodnou kapelou. V roce 1975 založil se spolužákem Lubošem Trnkou svoji první skupinu, nazvali ji Travaléři. Po vojně v letech 19821985 absolvoval studium na konzervatoři Jaroslava Ježka v Praze. V této době působil v rockových skupinách Rockyt a Kroket. V roce 1986 započal spolupráci s Lucií Bílou a skupinou Maximum Petra Hanniga. V polovině prosince 2003 byl v anketě Český slavík vyhlášen skokanem roku. Na svém kontě má neuvěřitelných 28 vydaných CD.

 

 





Autor: Karel Týzl

Na tuto akci není prozatím přihlášen žádný z našich redaktorů.





Pro reakci na článek musíte být přihlášen
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro