Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 5. května 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



25.6. MEDITERIAN v Konstantinkách
Dne 25.06.2016 v 20:00


nefalšovaný latinskoamerický live večírek v MC Panteon

Videopozvánka

MUZIKA PLNÁ LATINO ENERGIE, RUMBA,ŠPANĚLSKÉ A KUBÁNSKÉ LIDOVKY,
GIPSY KINGS,BUENA VISTA SOCIAL CLUB, VOLÁRE ! CANTÁRE ! OHOHOHO !.............................
Skupinu založili na podzim roku 2000 muzikanti Vlasta Vorda, Míra Starý a Martin Klimeš, s úmyslem hrát písně středomoří a jiné taneční kousky. Po krátkém zkoušení ve složení 2 kytary a kontrabas, jsme si položili otázku, kdo by tenhle styl chtěl zpívat? Začalo hledání a našli jsme Zdeňka Žornu, který s námi začal zkoušet. Na konci roku 2000 jsme přibrali nadějného bubeníka Petra Zemana. A to je v krátkosti začátek skupiny Mediterian
První koncert  odehráli v klubu Šantán v únoru 2001. Po dvou letech 2. února 2003 oslavili 100. koncert opět v klubu Šantán.
V říjnu 2004  odchází zpěvák Zdeněk Žorna. Kontaktován je  proto kubánský hudebník Francesco Hernandez, který s chutí naskočil do naší sestavy. Začíná nová kapitola skupiny Mediterian.
Francesco Hernandez se narodil v roce 1967 v Havaně. Tam strávil svůj dosavadni život. Již od dětství se věnoval hře na kytaru, zpěvu a částečně i hře na klavír. Hudební vědomosti získával u předních kubánských hudebniků známých z projektu Buena Vista Social Club. Hudebni zázemí nacházel i ve své rodině. Jeho otec působí v současnosti jako známý zpěvák na Kubě, kde vydal i několik desek.
Od začátku roku 2005 kapela hraje tedy i kubánské rytmy a písně, které složil Franco (A Mi Me Gusta Marietta, Entre Dos, Congas De Carioca, atd.). Samozřejmě několik známých kubánských písní například od kultovní skupiny Buena Vista Social Club. Poslední změnou v naší sestavě je příchod Marka Cáby - conga, baskytara - namísto Martina Klimeše.





Autor: Karel Týzl

Na tuto akci není prozatím přihlášen žádný z našich redaktorů.





Pro reakci na článek musíte být přihlášen
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro