Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 6. května 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Za luční květenou a historií a Můří noc 2016
Dne 18.06.2016 v 15:00


v sobotu 18.6.2016 od 15:00 a od 20:30 ...

V sobotu dne 18. června se uskuteční botanická vycházka do okolí Capartic zaměřená nejen na květnaté louky v okolí Capartic.

Přijďe navštívit Capartické louky v plném květu. Kromě běžných lučních druhů zde rozkvétají i ty vzácnější, mezi které patří hadí mord nízký, škarda měkká čertkusolistá, nebo orchideje prstnatec májový a vemeník zelenavý. Cestou bude zastavení na několika zajímavých místech (např. u kapličky sv. Vojtěcha nebo u památníku na Výhledech) s vyprávěním o jejich historii. Trasa exkurze, dlouhá přibližně 12 km, povede po značených turistických trasách a naučné stezce Capartické louky. 

Průvodci budou Markéta Kašparová a Miroslav Žižka z Agentury ochrany přírody a krajiny ČR, Regionálního pracoviště Správy CHKO Český. Sraz účastníků akce bude v 15:00 u před Domem přírody Českého lesa v Klenčí pod Čerchovem (býv. Stará pošta). Doporučujeme vhodnou obuv a oblečení do terénu, nezapomeňte svačinu.

Můří noc

V sobotu dne 18. června proběhne akce s názvem "2" u bývalé školy v Caparticích zvané Šebkovna.

Na programu je entomologická exkurze zaměřená na noční motýly, jejich určování a povídání o jejich životě, ukázka různých technik lovu za účelem jejich výskytu. A to vše pod vedením Ing. Zdeňka Štěpánka (Česká společnost pro ochranu motýlů, Česká společnost entomologická). Dále je plánované večerní posezení u táboráku (uzeniny s sebou). V případě deště se přesun do prostoru Šebkovny. Doporučujeme teplé oblečení a obuv do terénu. Jedná se o večerní/noční akci, kdy sraz účastníků je ve 20:30 u bývalé školy v Caparticích zvané Šebkovna (Capartice č. p. 21).





Autor: Ing. Josef Hrábek

Na tuto akci není prozatím přihlášen žádný z našich redaktorů.





Pro reakci na článek musíte být přihlášen
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro