Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 28. března 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Tachovsko 533, Stříbrsko 114/72, Stříbro 57/39


Kde jsou ve Stříbře možné zdroje rizik? ...

Počet pozitivně testovaných neustále stoupá a to i u nás.

Na Tachovsku k bylo 12.10.2020 bylo 165 pozitivně testovaných, k 21.10.2020 už 533. Počty aktuálně nakažených v ostatních okresem Plzeňského kraje najdete po rozkliknutí mapky níže. 

A kolik máme pozitivně testovaných ve Stříbře? V 7:00 dne 21.10.2020 bylo ve Stříbře 57 pozitivních s nárůstem oproti předchozímu dni +6, v uplynulých 7 dnech nově 39 osob! Na Stříbrsku dohromady 114 pozitvních s nárůstem oproti předchozímu dni +15, v uplynulých 7 dnech nově 72 osob.

Kde jsou ve Stříbře možné zdroje rizik? Podle § 19 odstavce 1 písmena e krizového zákona vede obecní úřad přehled možných zdrojů rizik a podle § 21a odstavce 2  seznamuje právnické a fyzické osoby s charakterem možného ohrožení a to již od března 2020.

Je potřeba si ale uvědomit, že ne všichni nakažení mají příznaky a ti, co je nemají, je mohou mít až 14 dní poté, co se nakazili. Nějakou dobu zabere testování, takže počet pozitivně testovaných není počet nakažených. Navíc člověk je nejvíc nakažlivý v době než se u něj objeví první příznaky.

Časté mytí rukou a případně jejich desinfekce a snaha o dodržování doporučených 2 metrových rozestupů snižuje riziko přenosu koronaviru nebo alespoň množství přeneseného viru, což umožní vašemu tělu, aby se s ním snadněji vypořádalo. Stejně tak vyhýbání se rizikovým místem, která navštěvují a kde se shromažďují i lidé ze vzdálenějších míst. To by mělo být naprostou samozřejmostí pro všechny, kdo přichází do styku s nejvíce ohroženými osobami.

Nicméně i ostatní by se měli zamyslet, co by pro ně znamenalo, kdyby ze dne na den museli byť jen do preventivní desetidenní karantényMinisterstvo zdravotnictví sice nařídilo nosit ochranné prostředky, které brání šíření kapének, ve vnitřích prostorách, což tedy není respirátor s výdechovým otvorem, přes který dotyčná osoba vydechuje nijak nefiltrovaný vzduch včetně kapének. Pokud taková osoba bude pozitivně testovaná a uvede, že byla ve vaší provozovně či prodejně, tak vám hrozí preventivní karanténa. Na vstup do vaší provozovny si proto můžete vylepit následující informaci.

ČSSZ - Počet eNeschopenek vystavených z důvodu karantény podle okresů.

KHS Plzeň - Aktuální údaje z Plzeňského kraje - SARS-CoV-2.

Stříbro - počty osob COVID+.

Vyhledejte si v mapě svojí obec.





Dne 19.10.2020:Ing. Josef Hrábek





Pro reakci na článek musíte být přihlášen

Publikování nebo šíření článků a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro