Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 26. dubna 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Informace z radnice 03/2018


Víte, že…

Víte, že…

… začátek roku patří již tradičně bilancování? Stříbrští dobrovolní hasiči v loňském roce vyjížděli v loňském roce 35x, z toho 5 poplachů bylo planých.

… stříbrští včelaři vyrobili v loňském roce téměř 23 tun medu? Kromě tradičního bilancování plánovali na svém setkání včelaři i aktivity pro letošní rok. Stříbro bude opět hostit oblastní kolo soutěže mladých včelařů Zlatá včela. Děkujeme a držíme palce.

… MAS Český Západ v rámci místního akčního plánu (MAP) rozvoje vzdělávání ORP Stříbro připravil cyklus tematických kaváren? Každý 3. čtvrtek v měsíci můžete od 17:30 přijít do Besedy posedět, vyměnit si názory a zkušenosti nebo diskutovat se zajímavými hosty, odborníky v oblasti vzdělávání.

První kavárna na téma „Jak pracovat s agresivitou“ přilákala více než třicítku návštěvníků.

… máme v DPS pečovatelky, které myslí na seniory i nad rámec svých pracovních povinností? Z jejich iniciativy, jak našim seniorům připravit pohodové odpoledne s hudbou a občerstvením. Po úvodním přivítání starostou města přišly babičkám a dědečkům zatancovat malé tanečnice z DDM pod vedením Jitky Zaoralové. Poté již přišel na řadu harmonikář, ke kterému se spontánně přidal i muzikant a obyvatel DPS s vozembouchem. Netrvalo dlouho a návštěvníci již zpívali společně z plna hrdla.

Rádi podporujeme podobné aktivity pro naše nejstarší.

… žáci ZŠ Mánesova se zúčastnili „Zimních her“ v Silberhütte? Za účasti 263 žáků z českých a německých škol, z nichž někteří stáli na běžkách poprvé, si vyzkoušeli běh na lyžích i střelbu na biatlonové střelnici. Nejmenší účastníci si zabobovali. Nejdůležitější prvkem však bylo setkání žáků z obou stran hranice, při kterém si užili spoustu zábavy a legrace.

… Participativní rozpočet ve Stříbře má webové stránky? Na tomto odkazu najdete všechny související informace včetně formuláře a potřebných náležitostí pro podání projektového záměru: http://www.mustribro.cz/samosp…/stribro-rozhodujme-spolecne/

… nejúspěšnější sportovci Tachovska byli vyhlášeni při slavnostním galavečeru? Již tradičně mělo město Stříbro mezi nejlepšími své zástupce. Nohejbalisté, mladé atletky a atleti TJ Baníku Stříbro, stříbrští zápasníci, lukostřelkyně Kristýna Mužíková nebo motokrosař Dominik Kučeřík. Ten se navíc stal potřetí za sebou i hvězdou Deníku. Všem oceněným gratulujeme a děkujeme za výbornou reprezentaci našeho města.

… děti z MŠ mají za sebou lyžařský kurz? Úspěšné zakončení po týdenním lyžařském kurzu v Mariánských lázních v podobě závodů si užily stříbrské děti. MŠ tak pokračuje ve sportovních aktivitách dětí. Kromě lyží děti chodí také tradičně bruslit.

… stříbrská firma Kermi opět podpořila naši MŠ? Za finanční dar z výtěžku vánoční firemní tomboly ve výši 80.000 Kč si mateřská školka pořídí novou barevnou tiskárnu, kopírku a sken, dále pro výuku 2letých dětí nové herní prvky a dřevěné hračky

… 16.3. proběhl v Besedě casting pěvecké soutěže „Předveď svůj hlas“? Soutěž je rozdělena do dvou kategorií 8-15 a 16-19 let. Finále poté proběhne na konci dubna v Kulturním domě. Účast v porotě přislíbili Sharlota, Bára Zemanová, Pekař a Vojta Drahoukoupil!          

Váš starosta Karel Lukeš



Dne 19.03.2018:Bc. Karel Lukeš





Pro reakci na článek musíte být přihlášen

Publikování nebo šíření článků a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro