Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 19. dubna 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Rekreační cyklovyjížďka Fans Tour Štybar 2017


V sobotu 12.8.2017 se jel 6. ročník rekreační cyklovyjížďky …

Fans Tour Štybar, která je součástí seriálu „Na kole po českém západě. Po loňském ideálním počasí letos začalo ve čtvrtek pršet a víceméně pršelo až do noci na sobotu. Přímo na sobotu sice nebyl déšť předpovídán, ale při pohledu na dopolední sobotní oblohu tomu bylo těžko uvěřit, což pravděpodobně nejvíce ovlivnilo účast, kdy po loňských 63 účastnících letos na tratě vyjelo pouze 37 cyklistů vyzbrojených mapkou a popisem tras, které obdrželi při registraci současně s pamětní samolepkou na kolo a fotografií Zdeňka Štybara.

Nakonec skutečně nepršelo a i když cca 17 stupňů nebylo na velké vysedávání na občerstveních na trati, tak pro vlastní jízdu byla teplota optimální. Dokonce po třetí hodině odpolední, kdy se začali sjíždět účastníci zpět na zahrádku motorestu a cukrárny U Rumcajse v Těchlovicích, vylezlo natrvalo sluníčko, takže posezení u občerstvení a předávání cen na závěr cyklovyjížďky si účastníci nakonec užili. Ceny byly připraveny pro všechny účastníky, přičemž navíc byly 3 hlavní ceny – čepice s nápisem Zdeněk Štybar, dárkový poukaz v hodnotě 1.000 Kč do restaurace a podepsaný dres Zdeňka Štybara.

Trasy vedly po silnici z Těchlovic přes Otročín, Víchov, lesem do Horních Kozolup, odkud kratší trasa 32 km vedla přímo do Cebivi a delší trasa 47 km přes Kokašice, občerstvení v Konstantinových Lázních a zříceninu Gutštejna taktéž do Cebivi, kde bylo občerstvení v místní restauraci. Z Cebivi se pokračovalo již zase společně přes Rochlov, Lomničku, Kšice, Únehle, motokrosový areál, kolem kostelíku sv. Petra, projelo se severní částí Stříbra a po cyklostezce zpět do Těchlovic.

K dispozici byla i trasa 21 km, která vznikla zkrácením delších tras, kdy z Víchova se jelo přes Záchlumí rovnou do Kšic. Cyklodraci naopak delší trasu pro MTB nadšence prodloužili na 61 km. Trasy tedy byly až na MTB trasu stejné jako vloni, což bylo dáno zejména nabídkou občerstvení v okolí Stříbra.

Až na menší účast a nějaké defekty se cyklovyjížďka na čerstvém vzduchu v nádherné přírodě severozápadně od Stříbra celkově vydařila. Takže za rok třetí sobotu v srpnu na shledanou.

Akce byla mediálně podpořena počítačovou firmou SoftAg STŘÍBRO s.r.o a MKS Stříbro, finančně přispělo Město Stříbro. Cyklovyjížďku zasponzorovali:
Elektro Pubrdlová, 
VEM-TEX second hand - Eva Solová,
SoftAg STŘÍBRO s.r.o.,
poslanec Parlamentu ČR Ing. Václav Votava,
senátor Parlamentu ČR Mgr. Miroslav Nenutil,
Restaurace a penzion Štybar,
Vodoinstalatérství - topenářství - Vrátník,
SOTER CZ s.r.o.
zemědělská s.r.o. NOBOS Bor,
DUMA-JM s.r.o. dárky-květiny-zelenina, 
Bavaria - Matratzen s.r.o. Bor u Tachova, 
Hornicko-historický spolek Stříbro, 
HARVILLA - REALITY s.r.o., 
Autoservis BOSCH CAR SERVICE Stříbro - Jaroslav Šroub,
Lékárna Melissa v Plzeňské ulici, 
CykloCentrum VIPceny Stříbro
Knihkupectví Stříbro - Alena Brahová,
zemědělská společnost Agroklas Staré Sedliště,
spolek KKOS, z.s., Kladruby,
Zikostav s.r.o.,
Truhlářství ZAJDA s.r.o.,
Divadelní spolek DIVOCH.

Pozvánka na akci.

Příští akce: Plánská 50 podruhé.





Dne 19.08.2017:Ing. Josef Hrábek #ZŠ#





Pro reakci na článek musíte být přihlášen

Publikování nebo šíření článků a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro