Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 26. dubna 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Zlatá včela ve Stříbře




     V sobotu 13.května 2017 bylo pod záštitou hejtmana Plzeňského kraje a starosty města Stříbra uskutečněno ve Stříbře oblastní kolo soutěže mladých včelařů Zlatá včela 2017. V soutěži změřilo svoje síly čtyřicet tři účastníků z devíti včelařských kroužků mládeže z Plzeňského a Karlovarského kraje.

     Setkání mladých včelařů přišli pozdravit a v soutěži podpořit poslanec Ing. Václav Votava, členka rady Plzeňského kraje pro životní prostředí Mgr. Radka Trylčová, starosta hostitelského města Bc. Karel Lukeš
a pochopitelně také včelařští funkcionáři, člen republikového výboru Českého svazu včelařů a předseda Krajské koordinační rady PK přítel Včelák, člen republikového výboru Českého svazu včelařů Václav Pechlát
a předseda okresního výboru ČSV Oldřich Dvorský. K úspěšnému uskutečnění soutěže přispěli sponzoři, rada Plzeňského kraje a rada města Stříbra, firmy KERMI ze Stříbra, Eissmann Bor, Vlková Partners, s.r.o. Stříbro, OK Záchlumí, Dům dětí a mládeže Stříbro, Muzeum Stříbro a stříbrská Mlékárna Ehrmann. Vynikající prostředí pro uspořádání této soutěže poskytla základní škola v Gagarinově ulici ve Stříbře i se školní jídelnou. Poděkování za vstřícnost a pochopení pro potřeby soutěžících právem náleží paní ředitelce i dalším pracovníkům školy.

            Setkání přispělo k navázání nových přátelství, vzájemné výměně zkušeností, ale také k porovnání toho, jak se v kterém kroužku daří zvládat výchovu mladých včelařů. Soutěž proběhla jako urputné,
ale čestné zápolení, v němž účastníci potvrdili, že mají rádi přírodu a úspěšně se připravují k tomu,
aby z nich byli zdatní a vzdělaní včelaři.

V kategorii mladších žáků byl vyhlášen vítězem David Lang z včelařského kroužku (VKM) Stříbro, druhý byl Filip Junek z VKM Kladruby, na třetím místě Josef Marek z VKM Stříbro. V kategorii starších žáků zvítězil Jakub Heicl, jako druhá se umístila Alžběta Bezděková a na třetím místě Noemi Pospíšilová, všichni z VKM Stříbro.

Tito první tři z kategorie starších žáků postupují do ústředního celorepublikového kola soutěže Zlatá včela v Nasavrkách, kde budou obhajovat vynikající úspěchy svých předchůdců. Členové VKM ze Stříbra v letech 2014 až 2016 obsadili přední místa a postoupili dokonce na mezinárodní setkání včelařské mládeže IMYB. V soutěži, která je součástí mezinárodního setkání, pak Matěj Frouz v roce 2014 obsadil čtvrté místo a v roce 2015 dokázal Matěj Brzica v mezinárodní soutěži zvítězit.

            Na závěr oblastního kola soutěže Zlatá včela ve Stříbře obdrželi všichni účastníci věcné ceny, které jim budou upomínkou na soutěžní klání a také podnětem pro další rozvíjení svých včelařských vědomostí a dovedností. Vyhlášením vítězů a předáním cen oblastní kolo Zlaté včely 2017 skončilo. Mladým včelařům i jejich vedoucím je třeba popřát hodně úspěchů do dalšího roku v prospěšné a chvályhodné činnosti. Všem, kteří se na uskutečnění soutěže ve Stříbře podíleli, patří upřímné poděkování. Organizátoři letošního oblastního kola, členové Základní organizace Českého svazu včelařů ve Stříbře, se však již nyní těší na další setkání v příštím roce při Zlaté včele 2018.





Dne 15.05.2017:Zbyněk Folk





Pro reakci na článek musíte být přihlášen

Publikování nebo šíření článků a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro