Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 26. dubna 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Majáles


aneb svátek studenstva

 

Majáles se už od 18. století slaví jako studentský svátek příchodu máje. Ani tento rok nezůstali studenti stříbrského gymnázia pozadu a třída G5 po čtyřech měsících náročných příprav představila na náměstí ve Stříbře svůj vlastní majáles, který se nesl v duchu Procházky hudebním sadem. Samotná akce se konala ve čtvrtek dne 26. 4. 2018 a byla zahájena průvodem od gymnázia na náměstí, ve kterém se všechny třídy pochlubily svými převleky a transparenty. Mohli jsme vidět rockové kapely nebo nespoutané punkové zpěváky.

Na náměstí byly připraveny stánky s občerstvením či „tombolou“, a kdo chtěl, mohl zpečetit svou lásku v tradičním oddacím háji. Žáci kvinty si pro diváky připravili pestrý program, který vyplňovala zábavná vystoupení téměř všech tříd na téma rozličných hudebních stylů např. reggae, rock, jazz, dechovka atd. Vystoupila zde i skvělá zpěvačka Eva Skalová s kapelou City Band. Na konci celé akce proběhla porada poroty, ve které zasedali: pan starosta Bc. Karel Lukeš, Mgr. Petra Šrůtová, Mgr. Eva Skalová a student gymnázia Matěj Brzica. Jejich rozhodnutím vyhrála celý majáles třída G4 se svým báječným vystoupením, při kterém přinesla na náměstí nádech dob minulých, když zatancovala ve slušivých staročeských převlecích polku. Nesmíme také zapomenout pogratulovat třídě G6, jejíž zástupci úspěšně prošli všemi koly volby krále a královny majálesu, a vyhráli tak klíč od města Stříbra.

Celý majáles provázelo slunečné počasí, což napomohlo ke skvělé atmosféře, a tak doufáme, že si všichni přihlížející majáles užili stejně jako my.

Třída G5





Dne 02.05.2018:Kristýna Weilová





Pro reakci na článek musíte být přihlášen

Publikování nebo šíření článků a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro