Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 26. dubna 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Stříbrský šíp


„Nultý - zkušební“ ročník lukostřelecké akce Domu dětí a mládeže Stříbro a Lukostřelců Českého lesa.

Dům dětí a mládeže Stříbro společně s Lukostřelci Českého lesa uspořádali 11. února 2017 v prostorách kulturního domu ve Stříbře „nultý - zkušební“ ročník lukostřelecké akce pod názvem Stříbrský šíp. Jednalo se o odpolední lukostřeleckou akci určenou nejen pro děti ze zájmových útvarů DDM Stříbro, Tachov a sportovního lukostřeleckého střediska, ale také pro veřejnost.
Akce byla zahájena ředitelem DDM Stříbro ve 13.00 h.První hodina akce byla věnována veřejnosti a rodičům zúčastněných dětí. Přítomní si pod odborným dohledem vyzkoušeli střelbu z tradičních dřevěných luků, ze kterých děti v zájmových kroužcích i Lukostřelci Českého lesa střílí. Jako instruktoři se již po několikáté společně s trenéry uplatnily dorostenky a starší žáci, kteří začali s lukostřelbou v loňském roce.
Lukostřeleckého závodu, jehož letošním hlavním cílem bylo, aby si nováčci vyzkoušeli závodní rytmus a atmosféru lukostřeleckého závodu, se zúčastnilo 29 dětí všech věkových kategorii.
Soutěžilo se ve čtyřech kategoriích. V kategorii dětí do 10 let (střílí na vzdálenost 10 m na terč velikosti 80 cm) se na 1. místě umístil Víťa Dvořáček, na 2. místě Jiří  Bojda a na 3. místě Anežka Šimková - všichni ze Stříbra.
V kategorii mladší žáci (střílí na vzdálenost 18 m na terč velikosti 80 cm) zvítězila Kristýna Mužíková ze Stříbra, na 2. místě se umístil Karel Tříska a na 3. místě Daniel Pirožinský - oba Dlouhý Újezd.
V kategorii starší žáci (střílí také na 18 m, terč velikosti 60 cm) se umístil na 1. místě Adam Hájek, na 2. místě Denisa Hrušková a 3. místo obsadil Ondřej Klukan - všichni ze Stříbra
V kategorii kadetky a juniorky (střílí na 18 m a terč velikosti 40 cm) nejvíce nastřílela Valerie  Potapchik, na 2. místě skončila Tereza Dischingerová a 3. místo obsadila Andrea Dlouhá.

J. Kolihová, R. Mužík

 

 





Dne 16.02.2017:Jitka Slívová





Pro reakci na článek musíte být přihlášen

Publikování nebo šíření článků a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro