Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 26. dubna 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Staváčkářské legendě blahopřáli stříbrští chovatelé i holubáři z klubu.


Nedělní oslavy 80. narozenin přítele Stanislava Rumplíka z Luhova, chovatele holubů staváků červených rovných, červených lysých a červených sedlatých, se účastnili nejen zástupci „domovské“ základní organizace, ale i špičkoví holubáři.

U jednoho stolu se tak sešli předseda a jednatel západočeské pobočky klubu chovatelů holubů českého staváka př. Ing. František Slepička z Křimic, chovatel staváků černých sedlatých s manželkou Růženkou, př. Josef Melichar z Nevřeně, chovatel modrých mramorových, př. Pavel Abrešek z Plzně, chovatel červených rovných, červených lysých a červených koncových a také chovatel černých staváků lysých př. Josef Hauser ze Šťáhlav.

Stříbrskou ZO zastupovali předseda a místopředseda př. Antonín Stehlík a př. Jiří Malý, př. Miloš Vondra, př. Zdeňka Kantová a př. Jakub Šedivý, který se zabývá chovem černých sedlatých od roku 2007.

Po předání všech dárků a povinném občerstvení, které na bohatě prostřený stůl servírovala paní domu, manželka jubilanta Jaruška, došlo na hodnocení chovů i na chovatelské vzpomínky nejen za života chovatelů.

Úsměvné historky střídaly jedna druhou a po dobré kávě a dortu, na kterém byl zobrazen nejlepší odchovaný holub z chovu přítele Stanislava Rumplíka - český stavák červený plnobarevný oceněný 96 body - se chovatelé ještě společně vyfotili.

Příjemně strávené odpoledne se vydařilo a jubilant si jej určitě mezi přáteli – chovateli užil.

„Slávovi“ přejeme do dalších let hlavně pevné zdraví, pohodu, hodně radosti z vnoučat, úspěchy v chovu,

a ať mu staváci „lítají a tleskají“.

(pták v letu silně zatleská křídly, postaví se kolmo vzhůru, přitiskne křídla k tělu a propadne se i o několik metrů)





Dne 13.02.2017:Zdeňka Kantová





Pro reakci na článek musíte být přihlášen

Publikování nebo šíření článků a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro