Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 26. dubna 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Novoroční setkání Lukostřelců Českého lesa a zhodnocení minulého roku




V sobotu 7. 1. 2017 proběhlo v kulturním domě v Dlouhém Újezdě již tradiční novoroční setkání Lukostřelců Českého lesa a jejich přátel. Toto lukostřelecké setkání a následně i lukostřelecké klání probíhá v poklidné doznívající vánoční atmosféře, nejde zde o medaile, ale o setkání a pohodu, a ta se i tentokrát povedla, jak konstatovala maminka nově střílející Anežky ze Stříbra. Vytvořila se družstva a kapitány byli stanoveni dorostenky a starší žáci, aby starší mohli postupně předávat vedení mladším. Na závěr besídky byl pouze pro děti uspořádán lukostřelecký biatlon bez běžek.
Další akci, kterou budou Lukostřelci Českého lesa spoluorganizovat s DDM Stříbro, bude 11. 2. 2017 lukostřelba pro děti a rodiče v kulturním domě ve Stříbře, vzhledem k tomu, že se lukostřelecký klub se rozrostl o 24 nových dětí, a převážná většina je právě ze Stříbra a okolí. Minulý rok byl pro klub úspěšný nejen v získání nových dětí, medailových pozic, ale v získání dotací, což nám umožnilo nakoupit terčovnice 3D, a proto budeme v tomto roce rozšiřovat realizaci závodů ve 3D závodech na našem okrese.
Co se týče medailových pozic, s potěšením jsem koncem roku na základě rozhodnutí trenérů nominovala na Sportovce roku naše lukostřelce, kteří se umisťovali do 3. místa na republikových závodech. Jsou to z dětí Obeda Lukáš – 1. místo MČR halová lukostřelba - Humpolec, Strapková Karolína – 2. místo terénní lukostřelba Plzeň, 2. místo MČR ve 3D lukostřelbě - Sedmihorky, a 3. místo halová lukostřelba - Humpolec, Kučerka Lukáš – 3. místo Přebory žactva do 10 let terčová lukostřelba - Kyšice, Nicole Suttá 3. místo st. žákyně MČR terénní lukostřelba v Plzni a Kristýna Mužíková 3. místo ml. žákyně MČR v terénní lukostřelběv Plzni. Dospělí: Langr Vítězslav – opakovaně 1. místo MČR ve 3D lukostř. Senior, Sedmihorky a Ruda Zdeněk opakovaně vítěz střelecké ligy Asociace tradiční lukostřelby.
Všem ještě jednou blahopřeji a mnohokrát děkuji za vzornou reprezentaci klubu.
V roce 2017 toho máme před sebou jako vždy hodně, protože se s dětmi věnujeme všem druhům lukostřelby. Vzhledem k tomu, že máme hodně dětí, se nám podařilo v této střelecké sezóně konečně postavit družstva. Máme 2 družstva žáků a 1 družstvo dorostu a to je zavazující. Vyvrcholením našeho snažení bude účast třech dětí (Obeda, Strapková, Kučerka) na MS ve 3D lukostřelbě ve Florencii. 

Ing. Jana Kolihová





Dne 12.01.2017:Jitka Slívová





Pro reakci na článek musíte být přihlášen

Publikování nebo šíření článků a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro