Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 26. dubna 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Stříbrský ostrostřelec




V sobotu 26. 11. 2016 proběhlo střelecké dopoledne v prostorách budovy Domu dětí a mládeže ve Stříbře. Pro děti a jejich rodiče byla připravena střelecká soutěž s názvem Stříbrský ostrostřelec. Soutěž se koná již tradičně každým rokem před Vánocemi v areálu střelnice DDM Stříbro. 
Závod začal dopoledne v 10.00 za účasti 50 střelců ze střeleckého kroužku DDM Stříbro a střelců střeleckého kroužku ze Stodu pod vedením paní Králové. Mladé střelce intenzivně podporovali jejich rodiče. Do střeleckého klání se podle stanovených podmínek museli zapojit. S jejich pomocí měli mladí střelci dosáhnout co nejlepších výsledků.
Všechny účastníky přivítal na soutěži vedoucí střeleckého kroužku pan Jaroslav Šimice. Přítomné poučil o pravidlech střelby, bezpečnosti na střelnici a o manipulaci se zbraní. Pan starosta města Stříbra, Karel Lukeš, popřál střílejícím hodně střeleckého štěstí a dobré výsledky. Po úvodu se soutěžící přemístili na jednotlivá střelecká stanoviště a snažili se nastřílet co nejvíce bodů. Soutěžilo se ve volné kategorii, kde střelba nebyla omezena dodržováním střeleckých poloh, každý si tedy mohl zvolit libovolnou pozici. Jedinou podmínkou bylo nastřílet co nejvíce bodů a dodržet bezpečnostní opatření při střelbě.
V letošním roce bylo připraveno pro střelce a rodiče překvapení v podobě nové laserové střelnice. Účastníci soutěže projevili o tuto střelnici veliký zájem a rodiče si pochvalovali bezpečnost při organizaci zaměstnání a využití daného zařízení.
Celý závod byl výborně organizován za pomoci paní Kastlové, pana Kastla a starších žáků z pondělní směny, kteří vedli pracoviště střelby, výdeje střeliva a vyhodnocování terčů.  D. Hlaváček, D. Bača, V. Leitgeb a M. Hruška připravili velice zajímavé zaměstnání při využívání laserové střelnice a ukázky střeleb. M. Mundil zabezpečil filmové záběry ze soutěže pro další využití.
Poděkování proto patří všem organizátorům a pomocníkům. Je nutno poděkovat i vedení města, které zabezpečilo finanční podporu soutěže, a sponzorům za poskytnutí dotací v podobě balíčků jako věcných cen.
V závěru soutěže proběhla beseda s rodiči o náplni kroužku a využívání střelnic. Rodiče schválili činnost kroužku, podpořili úsilí vedoucích v další výhledové činnosti a vyjádřili svoji spokojenost formou poděkování vedoucím.
Po ukončení usilovného boje o věcné ceny bylo vyhlášeno ve 13 hodin pořadí soutěžících. Všichni účastníci soutěže si převzali zasloužené ceny a odešli spokojeně domů.
Další soutěže se budou konat v roce 2017 na střelnici SSPK Stříbro v březnu, dubnu, květnu a červnu. Ukončení školní střelecké sezony bude organizováno v červenci v termínu  10. – 15. 7. 2017 formou střeleckého tábora, kde si zase všichni zařádíme.

J.Šimice, vedoucí střeleckého kroužku

 





Dne 30.11.2016:Jitka Slívová





Pro reakci na článek musíte být přihlášen

Publikování nebo šíření článků a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro