Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 26. dubna 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Planá obhájila titul


Superfinále Nohejbalového poháru Tachovska 2016

Utkání o 7. místo

Slavoj Chodová Planá - Dlouhý Újezd 5:1 (11:4)
První utkání v Dlouhém Újezdě vyhrál Slavoj 4:2 (9:5) až po tuhém boji. Dlouhý Újezd získává zkušenosti a postupně se zlepšuje. V Chodovce v prvním zápase překvapil, když jejich první dvojka porazila dvojici Slavoje, kde se vystřídala celá rodina Košťálů,  2:1 (10:7, 1:10, 10:9). Slavoj zjistil, že zápas nebude tak jednoduchý a tak museli jeho hráči zapnout na vyšší obrátky. Zbývající zápasy měly sice vyrovnaný průběh, ale všechny vyhráli hráči Slavoje a tím i celé utkání 5:1 (11:4).
Vývoj utkání: 0:1, 5:1
Sestava domácí: Rolko, Biroščák, Košťál st., Košťál, Košťál jun., Motl
Sestava hosté: Chejnovský, Švábek, Dušek, Zušťák

Utkání o 5. místo
Baník Stříbro jun. – Baník Stříbro „B“ 3:3 (6:7)
V předvečer Superfinále se ve Stříbře odehrálo odvetné utkání o páté místo mezi juniorkou a „béčkem“ Baníku, které první souboj vyhrálo 4:2. Juniorka poctivě celý týden pilovala formu a béčko ladilo sestavu u Šestáků. A naladilo jí dobře. Po prvních zápasech dvojic vedlo 2:0, domácí se nevzdali a v zápase trojic zvítězili 2:0 (10:7, 10:9). Potřebný třetí bod pro „béčko“ získali Šichtanc s Klauberem, když porazili L. Tolara s Mikulášem 2:0 (10:8, 10:7). Juniorka dále bojovala a nakonec ještě vyhrála zbývající dva zápasy a vybojovala remízu 3:3, ale 5. místo vybojovalo stříbrské béčko.
Vývoj utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 3:3
Sestava domácí: L. Tolar, P. Tolar, Dedek, Mikuláš
Sestava hosté: J. Klauber, M. Klauber, Šichtanc, Urban, Truc

 

V sobotu se Stříbro stalo centrem okresního nohejbalu. Na nohejbalových kurtech Baníku Stříbro se odehrály boje o medaile. Místní organizátoři se na svátek okresního nohejbalu dobře připravili. Objednali s i ideální nohejbalové počasí. Přišla také početná divácká návštěva, která viděla kvalitní nohejbal.

Utkání o 3. místo
SKP Tachov – Draci Svojšín 5:1 (10:4)
Tachovští již dlouho nic nevyhráli, nic neponechali náhodě a do Stříbra na souboj o bronz přivezli to nejsilnější, co měli k dispozici. Diváci tak mohli obdivovat výkony takových borců, jako jsou Karel Oktábec, Aleš Větrovský a Jiří Vozka, které doplnil Luboš Dvořák. Drakům naopak chyběli zranění Kotraba a Melich. Draci zahájili utkání hladkým vítězstvím dvojice Holman, Budek 2:0 (10:3, 10:6) nad Vozkou a Dvořákem. Ale to bylo jejich poslední vítězství. Potom v dalších zápasech začal úřadovat Karel Oktábec a Draci již nezískali ani bod. Zejména jejich druhá dvojka (Krcho, Linda) nepodala očekávaný výkon a prohrála i s druhou dvojicí SKP (Vozka, Dvořák) 0:2 (3:10, 8:10). Zachránit se utkání nepovedlo ani první dvojce Draků, když prohrála s favorizovanými Oktábcem a Větrovským posledním míčem ve třetím setu 1:2 (7:10, 10:9, 9:10).
Vývoj utkání: 0:1, 5:1
Sestava domácí: Oktábec, Větrovský, Dvořák, Vozka
Sestava hosté: Krcho, Linda, Holman, Holman

 

Superfinále:
Dynamo Studánka – SKP Planá 2:4 (5:8)
Do finále Nohejbalového poháru se probojovala družstva Dynamo Studánka a SKP Planá. Podle výsledků celé sezony bylo mírným favoritem Dynamo, které vyhrálo základní soutěž. Ale Planá obhajuje titul z loňské sezony a již překvapila v semifinále, když přešla přes silný SKP Tachov. Dynamo ve finále postrádalo Romana Haníka, Plánští nastoupili v osvědčené sestavě, kterou z lavičky dirigoval zkušený Vojta Rožnaj. Utkání začalo lépe Dynamo. Hned první zápas nabídl divákům souboj prvních dvojic. Marcínek s Ulmonem porazili silnější dvojku SKP (Vážný, Kučera) 2:0 (10:8, 10:9). V zápase druhých dvojic byli lepší hosté. Lazorka s Klimentem porazili Tomana a Černého 2:1 (10:7, 9:10, 10:7). V dalším zápase trojic vyhrál SKP ve složení Kučera, Rožnaj, Vážný nad trojicí Dynama (Marcínek, Ulmon, Toman) 2:0 (10:8, 10:7) a ujal se vedení 2:1. Na 2:2 srovnala první dvojka Dynama po vítězství nad Lazorkou s Klimentem 2:0 (10:5, 10:9). Ale to bylo ze strany Dynama vše. Následující zápasy dvojic a trojic vyhrál SKP Planá vždy 2:0 a po zásluze obhájil loňský titul. Vítězové se na Superfinále dobře připravili, měli vyrovnanější tým i výškovou převahu. Dynamu chyběl Roman Haník a také do zápasů trojic vyšší blokař.
Vývoj utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:4 
Sestava domácí:  Černý, Toman, Ulmon, Marcínek, Danková
Sestava hosté: Kliment, Lazorka, Vážný, Rožnaj, Kučera

 

Superfinále doprovázelo několik doprovodných akcí. Pořadatelé připravili soutěž pro diváky v přesnosti podání.  Také se losovala tombola, kde hlavní cenu tablet věnovala firma ELCO plus s.r.o. a výtěžek bude použit na rozvoj mládežnického nohejbalu Baníku Stříbro. Žáci Baníku Stříbro, kteří jsou mistři a vicemistři ČR v přestávce superfinále předvedli své umění v exhibici dvojic a singlů.

 

 Konečné pořadí Nohejbalového poháru Tachovska 2016

1. SKP Planá
2. Dynamo Studánka
3. SKP Tachov
4. Draci Svojšín
5. Baník Stříbro "B"
6. Baník Stříbro jun.
7. Slavoj Chodová Planá
8. Dlouhý Újezd 

Další foto ZDE



Dne 26.09.2016:Ing. Miroslav Klauber





Pro reakci na článek musíte být přihlášen

Publikování nebo šíření článků a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro