Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 26. dubna 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Ve Lhotě proběhly HRY BEZ HRANIC


7. ročník soubojů Stříbrských ostrůvků konaných ve Lhotě u Stříbra aneb odpoledne plné zábavy!

V sobotu 23.7.2016 se na návsi Lhoty u Stříbra konal 7. ročník Her bez hranic. Již druhým rokem ho pořádali Občané Lhoty u Stříbra Z.S. jakožto vítězové předešlých dvou soubojů v čele s pořadatelem, organizátorem a zárověň hlavním rozhodčím Františkem Šetlíkem. Přípravy byly velké a důkladné.

Pozvány byly vesnice Stříbrských ostrůvků - Sytno, Sulislav, Vranov, Svinná a dále jeden tým Hostů. Spolu se Lhoteckými mělo být družstev šest, ale vzhledem k absenci Sytna se individuálně sestavil tým tzv. Nezávislých, kde soutěžil v podstatě každý - ať už členové jiných týmů, diváci i děti. Nezávislí nebyli počítáni oficiálně do výsledků. Her bylo taktéž šest plus jedna bonusová a úkol.

První soutěž byla zahřívací a spočívala v namotávání "myšky" na čas. Nejen dámy se při této hře překonávaly. Časy byly velmi vyrovnané, ale samozřejmě vítězné družstvo bylo jen jedno a to Svinnské.

Ve druhé soutěžní disciplíně šlo o týmovou spolupráci, kdy vždy tři hráči přemisťovali míče mezi těly z bodu A do bodu B a po předání štafety zpět. Zde uspěli nejlépe Sulislavští.

Třetí disciplína měla povzbudit hlavně veselou mysl, stavěla se totiž pyramida z kelímků od vyexovaných piv. Nejrychlejší čas a nejpevnější pyramidu měla místní Lhota.

Po povbuzení zmíněné mysli byla čtvrtá disciplína o krapet těžší. Šlo o štafetu po dvojicích. První dva formou lidského trakařě kutáleli balon slalomem, další dvojice měla za úkol se zavázanýma očima propíchnout deset visacích balónků plněných překvapením. Poslední dva dokončili štafetu tím, že dolyžovali vzájemnou koordinací nohou. Tuto disciplínu opět zvládli nejrychleji Lhotští.

Pátá disciplína byla zdánlivě jednoduchá, ale opak byl pravdou. Šlo o prasknutí balónku přední částí těla na soupeřovo zadní části. Nejlépe si vedli Hosté.

Tabulkově poslední šestá hra nutila týmy opět k běhu, navíc s naplněnými kbelíky vody nad hlavou. Voda tekla do připraveného barelu i na soutěžící. Nejdříve naplnila barel po rysku Svinná.

Jako poslední bonusová disciplína byly piškvorky, kdy mohly týmy nasbírat bonusové body k dobru. Další možností, jak získat body, bylo složit básničku o Lhotě. Splnili všichni a tak se každé soutěžící vesnici připsalo 10 bodů.

Závěrem po sečtění skóre již potřetí titul vítěze obhájila Lhota. Na druhém místě se umístili Hosté a mimo soutěž družstvo Nezávislých. Třetí místo patřílo Sulislavi. Bramborovou příčku obsadila Svinná a poslední místo patří Vranovu. Ale na vítězství až tak nezáleželo, nakonec všichni stejně skončili v kádi s vodou :-D 

Jménem Občanů Lhoty u Stříbra Z.S. děkujeme všem podílejícím se na realizaci her, všem soutěžícím i divákům a těšíme se na další ročník!

Fotogalerii z příprav najdete zde : http://lhotaustribra.rajce.idnes.cz/22._a_23.7.2016_-_Pripravy_na_HRY_BEZ_HRANIC/

Fotogalerii ze soutěží pak zde: http://lhotaustribra.rajce.idnes.cz/23.7.2016-HRY_BEZ_HRANIC/

 A videa na FB stránce zde: https://www.facebook.com/856463704446027/videos/1057881590970903/

 

 





Dne 24.07.2016:Petra Vraná





Pro reakci na článek musíte být přihlášen

Publikování nebo šíření článků a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro