Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 26. dubna 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Přírodovědné vavříny studentů gymnázia


V rámci aktivit komise Člověk a příroda se studenti Gymnázia Stříbro zapojili do velkého množství týmových projektů a soutěží.

V prosinci se žákyně primy Veronika Kalčíková a Adéla Svobodová a žáci a žákyně kvarty Daniel Sůva, Veronika Jansová, Klára Mužíková a Lucie Dedková zúčastnili celostátního kola soutěže O klobouk kouzelníka Pokustóna, které se konalo na Gymnáziu Písnická v Praze. Mezi více než 30 týmy ze všech koutů republiky se naši studenti neztratili, všechny tři dvojice se umístily v první desítce a Lucie Dedková a Klára Mužíková zvítězily a z Prahy si odvezly nejen slušivé klobouky pro vítěze, ale také účast na vědecko-technické expedici do Anglie a Skotska.

V únoru studentky sexty a septimy zabodovaly v Technické olympiádě Plzeňského kraje. Hana Bártová, Kateřina Osmiková, Adéla Steinerová ze septimy a Zuzana Strankmüllerová a Eliška Suchardová ze sexty zde prezentovaly projekt „Jak a proč využít nápojové plechovky ve výuce fyziky“. A odvezly si jednu z cen hejtmana Plzeňského kraje.

Měsíce březen a duben patřily Středoškolské odborné činnosti. Zuzana Strankmüllerová a Eliška Suchardová ze sexty představily ve školním, okresním a krajském kole svoji práci „Fyzikální experimenty s nápojovými plechovkami“ v kategorii 12 – Tvorba učebních pomůcek a didaktická technologie. Komiksová sbírka experimentů porotu zaujala a děvčata se umístila na prvním místě jak ve školním, tak v okresním kole a na 4. místě v kole krajském.

V dubnu se ještě primánky Adéla Svobodová, Adéla Kožnarová, Veronika Kalčíková a Zuzana Hartmanová probojovaly do celostátního kola soutěže ChemQuest. Celostátní finále proběhlo na VŠCHT v Praze a děvčata, přestože byla nejmladší, se svým projektem a experimenty o limonenu v celostátním kole zvítězila a pro školu získala poukázku na vybavení laboratoře.

A poslední třešničkou na dortu bylo mezinárodní finále soutěže Pohár vědy. Družstvo žáků z kvarty ve složení Veronika Jansová, Jana Štědrá, Michael Fiala a Daniel Sůva si s náročnými úkoly z hydromechaniky, aeromechaniky, elektrodynamiky a akustiky poradilo víc než dobře. Ve své soutěžní kategorii se nejen probojovali z více než 200 soutěžních týmů mezi jedenáctku finalistů, ale dokonce v mezinárodním finále zvítězili.

Děkujeme studentům za skvělou reprezentaci školy a města Stříbro. 

Aktivity byly podpořeny Sdružením rodičů při Gymnáziu a Obchodní akademii Stříbro a Městem Stříbro, děkujeme.

 





Dne 24.06.2016:Mgr. Zuzana Kalčíková





Pro reakci na článek musíte být přihlášen

Publikování nebo šíření článků a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro