Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 26. dubna 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Cyklistický přejezd Českého lesa 2016


Turistický přechod a cyklistický přejezd Českého lesa ...

pořádal Lyžařský oddíl Start Bělá n. R., Město Bělá n. R. a KČT Bělá n. R. v sobotu 21. května 2016. Na pěší trasu 25 km odvezl účastníky autobus  z náměstí v Bělé do Capartic v 8:30 a na 16 km pěší trasu v 10:00 do Vranovského sedla. Odtud se pěší turisté vraceli zpět do Bělé s poslední zastávkou na turistické základně Liščí hora cca 5 km od Bělé.

Na cyklotrasu 60 km s celkovým převýšením 1250 m vyrazili cyklisté v 8:30, na 35 km s celkovým převýšením 660 m pak v 10:00. První třetina kratší trati zavedla cykloturisty do obce Rybník, kde si mohli před startem na jízdu „Po pašeráckých stezkách“ prohlédnout historická vozidla a občerstvit se.

Kratší trasa pak pokračovala do obce Závist, z ní pak nahoru na Liščí domky kolem nedalekého pramene Radbuzy, pak již společně s 60 km trasou po hřbetu Pivoňských hor (750 m) do Šidlákova, před kterým se účastníkům otevřela snad nejhezčí vyhlídka do krajiny s dobrou viditelností při skoro jasném počasí, kdy se teplota na trase pohybovala kolem 26°C.

Po občerstvení v Šidlákově trasa pokračovala na další vyhlídku Pod Kamencem v nadmořské výšce 640 m.  Pak už trasa vedla po vlastním značení kolem jediné usedlosti na bývalé Liščí Hoře a vzhůru k turistické základně pod Výšinou (650 m. n. m.), kde bylo poslední občerstvení na trase. Pak již následoval sjezd přes Bystřici zpět do Bělé a přes starý barokní most na náměstí.

Foto: Vít Bušek





Dne 22.05.2016:Ing. Josef Hrábek





Pro reakci na článek musíte být přihlášen

Publikování nebo šíření článků a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro