Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 20. dubna 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Volně pobíhající pes napadl psa i majitelku




            Čas vánočních svátků už je za námi. Snad každý je prožil v kruhu rodinném „šťastně a vesele“. Bohužel předvánoční přípravy jsou ve znamení hektického shonu a v této době se stávají i nešťastné události.

            Dne 22.12.2015 hlídka městské policie obdržela telefonické oznámení od paní Sihelské, že u polikliniky v Benešově ulici došlo k napadení  psem. Hlídka byla na místě do několika minut a zde se ujala ženy, která byla zraněna cizím psem, který útočil na  jejího psa,  připoutaného k vodítku. Při psí šarvátce, kterou se snažila chovatelka ovlivnit, byla bohužel pokousána. Hlídka doprovodila paní  na ošetření k lékaři a potom ji převezla na oddělení policie,  kde byl celý případ předán k došetření.  Zásah hlídky městské  policie byl naprosto profesionální  se zřetelem na stav zraněné ženy v šoku.  Policie na základě dalšího šetření, a využití záznamu z kamerového systému určí, zda se jedná v případě chovatele psa jen o přestupek nebo o trestný čin.

            Každá událost ovlivní naše životy, zvlášť, když  jde o neštěstí způsobené lidskou nedbalostí a vždy za to někdo ponese důsledky. Městská policie zvýší dohled  nad majiteli psů, nebo vlastně nad každou osobou, která je se psem na veřejném prostranství. Podle obecně závazné vyhlášky města Stříbra č.4/2014, (Kterou se stanovují pravidla pro pohyb psů na veřejném prostranství a vymezují prostory pro volné pobíhání psů) je osoba, která psa doprovází, povinna mít psa na vodítku v zastavěné části města. Volný pohyb psů je možný na psích výbězích, které jsou ve vyhlášce uvedeny. S vyhláškou  se můžete  seznámit  na stránkách městského úřadu - www.mustribro.cz .  Důsledkem nedodržení ustanovení vyhlášky může být uložená bloková pokuta ve výši až 5.000 Kč a ve správním řízení může činit až 30.000 Kč,  jak je ustanoveno v Zákoně  České národní rady o přestupcích.

            Na každém člověku záleží, jak se bude chovat. Pokud se všichni budou chovat zodpovědně a podle zákona, nebude potřeba žádných sankcí. Přejeme všem krásné a  klidné zimní dny.

Další článke je na stránce http://www.krimi-plzen.cz/a/rozzureny-pes-napadl-a-vazne-zranil-zenu-s-postizenym-synkem-a-pejskem-na-voditku 



Dne 28.12.2015:Lukáš Novák





Pro reakci na článek musíte být přihlášen

Publikování nebo šíření článků a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro