Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 24. dubna 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Fans Tour Štybar 2014


Fanoušci Zdeňka Štybara uspořádali 3. ročník cyklovýletu. …

Letošní ročník byl teplotně podobný tomu prvnímu, který se ale jel na konci září. Hlavní rozdíl byl v tom, že před dvěma lety bylo pouze zataženo, kdežto letos až téměř do devíti hodin průběžně nejen ve Stříbře pršelo a i poté se neustále honily mračna s dešťovými přeháňkami.

Počasí se tak negativně odrazilo i na účasti, když se na cyklovyjížďce sešli pouze 32 cyklisté, tedy zatím nejslabší účast. Pořadatelé si sice ponechávali možnost přeložit kvůli počasí termín konání cyklovyjížďky až do středy odpoledne, ale ke zhoršení předpovědi došlo až ve čtvrtek.

Sešli se tak ti, kterým nějaká ta přeháňka nevadí a nelitovali. I když na startu nikdo neplánoval jet trasy 42 a 50 km, někteří nakonec svoje rozhodnutí změnili a tyto delší trasy absolvovali. Obdobně i členové Cyklodraku Stříbro navíc jeli trasu MTB o délce 64 km, letos ale sami.

Účastníci se začali po desáté hodině registrovat v malém altánku v Klášterních zahradách u Restaurace a penzionu Štybar, každý účastník obdržel popis tras s mapkou, podepsanou fotografii úřadujícího trojnásobného mistra světa v cyklokrosu a úřadujícího mistra republiky na silnici Zdeňka Štybara, číslo do tomboly losované po dojezdu a pamětní samolepku na kolo, která s ohledem na Zdeňkův nedávný titul mistra republiky je v barvách trikolóry.

Před jedenáctou hodinou se účastníci shromáždili na startu, který byl před vchodem do Klášterních zahrad. Zde si vyslechli instrukce k jednotlivým trasám a pak už po skupinkách vyjeli přes zrekonstruované stříbrské náměstí na trasu cyklovyjížďky. Ta byla až do Kšic společná a pak se teprve cyklisté museli začít rozhodovat, jak dlouhou trasu pojedou.

Ve Kšicích se totiž odkláněla vpravo dětská trasa 14 km a vlevo trasa 64 km MTB. Po přejezdu kopce za Kšicemi se na křižovatce Lomnička-Trpísty uhýbaly vlevo trasy 42 a 50 km, které vedly přes Mydlovary na vyhlídku na Šipíně a kolem Gutštejna pak zpět na křižovatku Lomnička-Trpísty, odkud pak trasy vyjma trasy 42 km společně pokračovaly k železničnímu mostu přes vodní nádrž Hracholusky a zpět do Stříbra. Trasa 42 km zahnula zpět do Stříbra už v Erpužicích. Pořadatelé měli domluveno s restauracemi po cestě, že budou otevřené, takže se účastníci mohli během jízdy občerstvovat.

Po dojezdu všech cyklistů se losovala tombola, a protože pořadatelé měli připraveno více cen než bylo účastníků, tak se na většinu dostalo 2x.

Pořadatelé děkují všem příchozím za účast a za pomoc s cyklovyjížďkou pak Restauraci a penzionu Štybar, CykloCentru VIPceny Stříbro v Mánesově ulici a prodejně Elektro Pubrdlová, za mediální podporu počítačové a účetní firmě SoftAg STŘÍBRO s.r.o. a MKS Stříbro.

Pozvánka na akci.

Pozvánka na další akci seriálu Na kole po českém západě: Poslední šlapka 2014.





Dne 17.08.2014:Ing. Josef Hrábek #ZŠ#





Pro reakci na článek musíte být přihlášen

Publikování nebo šíření článků a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro