Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 4. května 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Rozhovor s výtvarnicí Karolínou Koblenovou


Exkluzivně pro Stříbro.cz

Jak se Vám ve Stříbře žije? Co Vám tu znatelně chybí a co byste naopak pochválila?
 
Ve Stříbře již druhým rokem nežiji, od roku 2012 jsem bydlela v Plzni a od léta 2013 jsem pražská náplava... Stříbro je malé město a mému naturelu tohle nikdy moc nevyhovovalo, jsem ráda v šumu velkoměsta, i ta Praha je mi někdy malá a toužím po New Yorku nebo Londýně. Po lese se mi zde nestýská, zato obchodní centra, salony a bary mám ráda po ruce :-).
 
Na druhou část otázky ale odpovědět můžu, co mi chybí a co se mi líbí, dokážu říci i na základě návštěv Stříbra. Znatelně mi chybí místo, jakým byl kdysi bar Shandi a potom jej suplovala kavárna Lávka - tedy moderní bar, kde se schází mladší a střední generace, kde hraje ideálně dobrá hudba (nebo je jukebox) a v nápojovém lístku není jen pivo. Bohužel mi přijde, že ve Stříbře není kam jít... Pochválila bych snahu lidí, kteří ve Stříbře organizují koncerty, divadelní a jiná představení, kultury není nikdo dost. Ačkoliv teď nemám moc přehled, co se tam děje či neděje... Naposledy jsem tam navštívila koncertní festiválek, je to už skoro rok, ta akce se jmenovala "Zpátky na Strom" a líbila se mi.
 
Jak se Vám z pohledu výtvarnice a osoby s citem pro design a krásu líbí nové stříbrské náměstí?
 
V noci se mi líbí... :-) Vážně, nasvětlené vypadá krásně, ovšem ve dne se v mých očích mění v takovou nehostinnou placku ... Osobně bych uvítala jiný design, ne takové studené, kamenné, eurobudovatelství :-) Je to celé takové moc velké.
 
Která místa ve Stříbře považujete za fotogenická či nějak zajímavá pro zachycení na fotografii?
 
Je jich více, určitě kostelík svatého Petra, židovský hřbitov, mám ráda i ten rozbořený dům, kde kdysi byla asi cukrárna (německý nápis z doby protektorátu to prozrazuje) v Žižkově ulici, nebo bývalý vojenský prostor za městem směr Rozvadov. Krajináři ale určitě znají takových míst více.
 
Proslavila jste se, mimo jiné, cenou šéfredaktora Reflexu za autoportrét v soutěžní kategorii Akt v interiéru. Vím, že ráda fotíte a zároveň jste fotomodelka. Nafotila jste nějaké fotografie jako modelka či fotografka přímo ve Stříbře?
 
Hodně jsem tam fotila, jako autorka buď s jinými modely nebo s vlastním tělem... čistě jako modelka moc ne, protože fotografové tam za mnou nejezdí. Jen u většiny fotografií byste Stříbro asi nepoznali, jde často o studiové nebo interiérové snímky.
 
Jaký profesní úspěch Vám udělal největší radost?
 
Letošní sólová fotografická výstava Budoár v Chebské Galerii 4. 

Co v oblasti své autorské tvorby chystáte nového? Co Vás čeká za projekty v roce 2014?
 
Neprozradím, ale chci fotit i malovat. Neplánuji si žádné projekty na ten či který rok, tvořím pro sebe a tak tedy tvořím i podle toho, jak se mi chce. Kdyby mě rok nic nenapadlo nebo se mi nechtělo, nic bych nevytvořila. Co se týče modelingu, čeká mě teď Izrael a hodlám se opět zúčastnit i workshopu KontAKTFoto.

Existuje dokonalá fotografie? Jaká fotografie je podle Vás nejkrásnější?
 
Existuje dokonalá fotografie pro každého z nás. Taková, kterou uvidím, a řeknu si, že je nejkrásnější... mám několik osobních "dokonalých" - nejsou moje :-).
 
Fotíte jako modelka také akty. Co na to říká rodina, přítel, kamarádi? Podporují vás?
 
Nepotřebuji podporovat. Nikomu to nikdy nevadilo, myslím, že mi to všichni přejí :-). Přítel mě také občas fotí nebo se mnou jde na focení, rodiče chtějí vidět nové fotky, když se vidíme, a kamarádi, ti mi často sami stojí aktovými modely..:-).
 
Kdo je Váš oblíbený fotograf?
 
Vladimír Židlický.
 
Jak se Vám líbí fotografie známých českých autorů Jana Saudka nebo Tono Stana?
 
Saudkova starší tvorba je mi sympatická, a s Tonem jsem měla tu čest spolupracovat a vidět "zrození" cyklu Bílý stín, který mám ve velké oblibě.
 
Znáte nějaké kolegy fotografy či kolegyně fotografky ze Stříbra, jejichž fotografie se Vám líbí?
 
Znám jenom Pavla Rejdu, který mě fotil na KontAKTfoto ...zdravím, pokud to čteš! :-) Bohužel jinak jsem ničí tvorbu neviděla.
 
Co byste vzkázala všem lidem ze Stříbra?
 
Asi jako všem lidem odkudkoliv, ať si užívají života, baví se, milují, a jsou vnitřně svobodní :-).
 

Děkuji za rozhovor

Honza Vavřička

Foto: © Karolína Koblenová, Benn Murhayya, Matthias Tüncher (děkujeme za použití)

Odkaz na stránky Karolíny Koblenové: www.karolinakoblenova.cz a facebook.com/KKoblenova

Poznámka: Další rozhovor s Karolínou Koblenovou (tentokrát o focení aktů na Měsíci) můžete nalézt v sekci Rozhovory s celebritami na scifi portále VANILI.cz.





Dne 19.03.2014:Bc. Jan Vavřička, DiS


20.03.2014 - 23:22:47
dolnik - Pani Koblenova dekujeme,odejdete.
20.03.2014 - 22:40:44
georges - Ale pravdu má v tom náměstí...
20.03.2014 - 19:53:10
Mathias - Nákupní centra, butiky, les mi nechybí..Téhle slečny je mi upřímě líto...
20.03.2014 - 18:49:23
honza - Fakt miluju svět modelek, fakt miluju světla celkoměsta , ty butiky a nádherná obrovská nákupní centra, fakt miluju Paříž a Ňujork , jenom nevím co tady všici, co to čteme, v tom zapadákově ,kde v neděli odpoledne na náměstí za 40 milionů se nachází cca 16 ustrašených lidiček,aby nedostali za něco pokutu, děláme.



Pro reakci na článek musíte být přihlášen

Publikování nebo šíření článků a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro