Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 28. března 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Divoši odvezli dárky do nemocnice


Z Plzně děkují Stříbrským

Na sklonku roku se ve Stříbře konala už desátá sbírka rukodělných pomůcek, která je pravidelně odvážena na oddělení Dětské kliniky při FN v Plzni. Tak se stalo i ve čtvrtek 23. ledna. Čtyři členky divadelního souboru se vydaly předat sbírku velkým vozem, který speciálně pro tuto akci zapůjčilo město Stříbro.

„Přivezli jsme dětem modelíny, papíry, nůžky, látky, lepidla, ale také hračky, nádobíčko, dětský kočárek s panenkou a dokonce i jeden velký kočár pro oddělení menších dětí. Hodně nám letos pomohla také  firma Assa Abloy z Ostrova, navíc se ke sbírce přidali i rodiče dětí ze ZŠ z Mánesovy ulice, jejichž potomci hráli s námi divadlo," uvedla Kamila Rybecká ze souboru DIVOCH.

Děti, které mohly na hernu si hned dárky prohlížely. Za některými se herečky s dárky vydaly na pokoje. Na jednom z pokojů byla také Michaela Šůsová z Butova, která seděla u postýlky svého tříletého syna Vilémka. „To jste mě moc překvapili, že sem jste sem zrovna dnes zavítali s tolika dárky. Už na herně jsem si všimla, že jsou tam fotografie z minulých sbírek, ale že se tu potkáme, jsem nečekala. Je úžasné, co děláte. Syn se teď aspoň trochu zabaví, už neví, co by tu dělal. Jsem ráda, že tu s ním mohu přes den být, akorát na noc musím do jiného pokoje," uvedla maminka Michaela Šůsová.

Herní specialistka Ludmila Romová, shodou okolností pocházející ze Stříbra, nyní z Plzně, všem poděkovala. „Děkujeme všem občanům Stříbra, divadelníkům a dalším, kdo se podíleli za tak dlouholetou podporu. Stále nám doplňují chybějící či opotřebené věci. Z jejich příspěvků si tu pak děti na lůžku vyrábějí různé produkty, vyzdobují nám tu tak oddělení a někdy si udělají i dárečky domů. Stříbrští tak zpestřují dětem volný čas, kterého tu mají nadbytek," uvedla Romová.

Iniciátoři sbírky děkují městu Stříbru za zapůjčení vozidla, obchodu Dráždil za příspěvky do sbírky, firmě Assa Abloy Ostrov a dětem ze ZŠ z Mánesovy ulice za pohádku a hlavně všem, kteří sami do sbírky přispěli.





Dne 26.01.2014:Martina Sihelská





Pro reakci na článek musíte být přihlášen

Publikování nebo šíření článků a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro