Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 19. dubna 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Náměstí průjezdné, přístup do radnice z boku


aneb revitalizace náměstí XIV. …

Postup prací v minulém období můžete vidět na přiložených fotografiích jednak z před 14 dny a pak ze včerejška. Na zbývajících komunikacích se podařilo dodělat spodní podkladové vrstvy, takže se v pondělí 6. 8. 2012 mohly vyasfaltovat spodní vrstvou.

V Husově ulici byla položena již i svrchní vrstva živicového koberce, na jehož namíchání byla použita speciálně vybraná drť, která vlivem povětrnostních podmínek a provozu na komunikaci během cca jednoho roku způsobí obarvení asfaltu tak, aby byl v barevném souladu s použitými žulovými kostkami. Barvu použité drti lze vidět na jedné z fotografií níže.

V souvislosti s vyasfaltováním byla od středy 8. 8. 2012 zprovozněna jižní strana náměstí pro automobilový provoz. Průjezd je ale omezen pokračující stavbou, proto počítejte s možným zdržením a můžete-li, raději přes náměstí nejezděte.

V severní části náměstí je dokončována pokládka dlažby a bude se pokračovat před radnicí. Z tohoto důvodu dojde pravděpodobně od čtvrtka 9. 8. 2012 k uzavření hlavního vchodu do radnice na dva až tři týdny. Náhradní přístup do radnice bude z boku z Benešovy ulice. Po dokončení dlažby před radnicí by se mohla na náměstí vrátit i MHD, přičemž provizorní autobusová zastávka by mohla být právě na nově položené dlažbě před radnicí.

V příštím týdnu bude pokračovat archeologický průzkum před Městským muzeem, kde dojde k částečnému odkrytí svrchní vrstvy.

A nyní k došlým dotazům. Označení patinující ocel se v podstatě používá pro mechanismus tvorby souvislé vrstvy koroze, která následně brání další korozi. Mobiliář jako např. lavičky budou mít tuto vrstvu koroze již z „výroby" a ta bude fixována lakem, aby nedocházelo při kontaktu k ušpinění od rzi. V případě ostatních prvků (mříže a ochrany stromů na náměstí) se nechá na ocel po nějakou dobu působit vlivy prostředí zapříčiňující korozi a teprve následně se zafixují.

Co se týče odvodnění náměstí, tak většinu vody pobere odvodňovací koryto na jižní straně náměstí, na kterou se náměstí svažuje. Propočty jsou udělané i na přívalové deště. Co by nešlo do koryta, by se mělo bez problémů vsáknout a odtéct, což bylo možné pozorovat u jam na "zrcadla", z nichž se napršená voda velice rychle ztrácela. V momentě, kdy bude na náměstí položená dlažba, měl by se průsak vody minimalizovat.

Dotazy k probíhající revitalizaci můžete vznést níže v diskusi, postupně se na ně budeme snažit odpovídat.

Ing. Josef Hrábek
člen výboru Zastupitelstva města Stříbra pro akci
„Revitalizace Masarykova náměstí v městské památkové zóně Stříbro"

Poznámka: Projekt je spolufinancován z ROP NUTS II Jihozápad.

Postup prací na stříbrském náměstí můžete sledovat i na této webkameře.

Předchozí článek k revitalizaci náměstí. 

Postup prací v posledních týdnech můžete sledovat na fotografiích níže:





Dne 08.08.2012:Ing. Josef Hrábek


09.08.2012 - 17:20:53
Pepa - Sice se otázka provozu netýká revitalizace, ale veškeré odpovědi na tuto otázku byly ve smyslu, že to bude srovnatelné s provozem původního náměstí. Na podzim bude zveřejněn rozpočet města na 2013, ze kterého to bude jasné. Ale můžete se zeptat již na srpnovém zastupitelstvu. Projekt revitalizace je postupně dle předkládaných měsíčních faktur placen z úvěru, který si na něj vzalo Město Stříbro a v případě splnění veškerých náležitostí dotačního titulu bude městu proplaceno 85% nákladů z přiznaného dotačního titulu, kterými město pak zaplatí úvěr. Hezký den Josef Hrábek
09.08.2012 - 16:02:24
danB - Ještě mám jeden dotaz pane Hrábek.Můžete nám napsat kolik platilo město za celý projekt?
09.08.2012 - 15:43:04
Honza - Myslim ,že by se mělo vyasfaltovat
09.08.2012 - 08:07:29
danB - Pane Hrábek, taky by mě zajímalo kolik bude stát ročně provoz náměstí?Díky za odpověď Dan
08.08.2012 - 21:24:14
bkv - mydlo: kritika by vám docela šla. Teď zkuste napsat tu vaší představu náměstí zapadajícího do historického rázu.
08.08.2012 - 17:12:15
mydlo - Hele a osklivejsi to namesti udelat uz neslo?????? Kdo kolik dostal za to aby tento navrh prosel?? Exituje naka soutez za nejosklivejsi namesti?? Tak myslim ze uz je tady jeden velky adept. Fuj. Stydte se. Za ty miliony, ktere se do toho investujou mohlo byt namesti udelano tak, aby zapadalo do historickeho razu. Fakt tajtrdlici jsou ty zastupitele. Jeden vul vedle druheho.
08.08.2012 - 16:30:56
fobus - JJ.Naprostá pravda,ale i mě by zajímalo kolik bude toto přírodní koupaliště stát.Už teď vidím jak se v létě bude chtít občan projít po náměstí a bude akorát tak koukat na hordu svlečených cikánských dětí jak lítají ve vodě a jejich rodiče si tam koupou nohy,A potom schází jenom nějaký vtipálek který do vody naleje saponát a máme pěnovou šou.Jako se to stalo již mnohokrát v Plzni.A potom bude následovat otázka,kolik bude čištění stát,protože zadarmo to není.Myslel vůbec někdo zasvěcený na toto všechno????
08.08.2012 - 15:55:06
Mathias - Pro fobus: samozřejmě, že nejsi rasista, jsi jen rozezlený člověk, kterýmu došla trpělivost, jako většině z nás. My ale řešíme důsledek, přitom by jsme se měli spíše zaměřit na příčinu. A tou je Hrad/Lešák. Dokud budou tihle vykutálení rádobypodnikatelé s výcucem dotací na cikány, bude na náměstí stále zataženo, stále tmavo, bohužel.
08.08.2012 - 15:28:29
fobus - Je smutné,že město a jeho občané stále bazén nemají a asi nikdy mít nebudou,ale cikánským přivandovalcům se na náměstí staví koupaliště.Můžete mě kamenovat že jsem zaujatý rasista,ale nikdy jsem nebyl,jenomže poslední dobou se zde cítím jaksi podivně.Vy snad ne?
08.08.2012 - 15:10:37
pavelpůta - Pepo, kolik bude stát roční provoz vodních radovánek na náměstí?



Pro reakci na článek musíte být přihlášen

Publikování nebo šíření článků a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro