Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 29. března 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Zdeněk Štybar vyhrál i v Lounech


Druhý závod Českého poháru v cyklokrosu v nové sezóně …

se jel 28. září 2010 v Lounech. Oproti předchozímu závodu ve Stříbře už téměř nepršelo, takže rozblácená louka začala pomalu vysychat a o to více se bláto s listím nabalovalo na kolo. Najít trochu lepší stopu bylo umění, takže ve výhodě byli silově vybavení jezdci a pak ti, kteří umí dobře běhat. Nezbývalo tedy nic jiného, než při každém průjezdu depem vyměnit bahnem obtěžkané kolo za kolo vodou zbavené nánosů bahna.

I v Lounech šel hned do čela světový šampión ze Stříbra Zdeněk Štybar a začal se svým soupeřům vzdalovat. Za ním jezdila dvojice David Kášek a Ondra Bambula a s odstupem Jiří Polnický a Petr Dlask.Překvapivě dobře se rozjel Jiří Polnický, který tuto sezónu startuje ještě za třiadvacítku a propracoval se ještě v první polovině závodu na druhé místo.

Také Petr Dlask, který počátkem září zraněné koleno ve Stříbře testoval, se posunul na čtvrté místo za Káška.  A protože se cítil dobře, Káška docvakl. Chvilku jeli nebo spíše běhali spolu, až se Petr utrhl. A v tomto pořadí dojeli i do cíle, i když Petr ještě po druhém místě pokukoval. Nakonec  ale neriskoval, protože ho tento týden čeká ještě lékařská kontrola kolena.

Zdeněk už měl z domova sbaleno, takže se přesunul rovnou na letiště do Prahy, kde přespí a ráno odlétá zpět do Belgie, kde ho v neděli čeká belgická premiéra v GvA Trofee v Namuru.

Fotogalerie - Český pohár v cyklokrosu Toi Toi Cup v Lounech dne 28.9.2010. 

Videa - Český pohár v cyklokrosu Toi Toi Cup v Lounech dne 28.9.2010.  

Záznam ČT4 Sport ze závodu v Lounech - bude dostupný až po odvysílání v sobotu 10:05.

Minulý závod - ČP v cyklokrosu Stříbro 25.9.2010.

Zdeňkův komentář k závodu.





Dne 28.09.2010:Ing. Josef Hrábek #ZŠ#





Pro reakci na článek musíte být přihlášen

Publikování nebo šíření článků a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro