Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 26. dubna 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Štybar potrénoval na silnici


Zdeněk se po operaci věnoval silničním závodům. ...

Nejdříve odletěl ve druhé polovině června se svým klubem na etapový závod Kolem Srbska, pooperační problémy byly pryč a Zdeněk měl ze své jízdy dobrý pocit, i když jeho počítač na kole jednu chvíli ukazoval 46 stupňů a i v těžkých horských etapách se mu jelo dobře. Bohužel návrat ze Srbska vše pokazil, protože Zdeněk si přivezl střevní chřipku.

Načasování onemocnění bylo opět před bikovým závodem, který měl ve svém kalendáři. Zdeněk přestože ještě dobíral antibiotika a ještě se necítil ve "své kůži", přesto se postavil na start svého prvního bikového závodu v letošní sezóně v belgickém St. Vith 4. července 2010. První dvě kola se protrápil a pak se mu začalo chtít na "velkou". Nezbylo nic jiného, než si na trati vyhlédnou vhodné místečko a v dalším kole si prostě odskočit. Pak se teprve začal cítit dobře a rozjel se tak, že jedno kolo dokonce zajel třetí nejrychlejší okruh a nakonec z toho bylo celkové deváté místo.

Pak už se Zdeněk přestěhoval domů, kde se zúčastnil 8.-11. července 2010 dalšího silničního etapového závodu Czech Cycling Tour 2010, který se jel v okolí Olomouce a na start prologu se postavilo 19 týmů a 120 závodníků. Úvodní časovku Zdeněk dokončil na 18. místě se ztrátou 16".

Ve druhé etapě se Zdeněk snažil odjet ve druhém úniku, ale jezdci stáje Dukla Praha, kteří v ní neměli zastoupení, se postarali po cca 30 km o sjetí vedoucí skupiny. Hned potom nastoupila další skupina, ve které měly všechny silné týmy zastoupení a ta dojela až do cíle. Zdeněk bohužel nástup této skupiny nezachytil a dojel v hlavním poli se ztrátou 2'30" na vítěze.

Ve třetí královské etapě, kde v prvních 70 km bylo několik kopců a pak se dojíždělo 120 km po rovině, zachytil Zdeněk nástup patnáctičlenné skupiny, kterou později dojela další osmnáctičlenná skupina. Zdeněk si to ve spurtu o vítězství rozdal s Němcem Reném Obstem, ale nepodařilo se mu ho v závěrečných metrech předjet.

I v poslední profilem náročné čtvrté etapě byl Zdeněk vidět a dojel čtvrtý. Nejdříve zachytil únik sedmnáctičlenné skupiny, pak zůstal ve vedoucí pětičlenné skupině, která však o svůj náskok v závěru etapy přišla.

Zdeněk se moc chtěl předvést českým divákům, což se mu podařilo. Dojel na 11. místě se ztrátou 1'53" a může litovat druhé etapy, kdy nezachytil únik skupiny a dojel se ztrátou 2'30". O Zdeňkově aktivitě svědčí i bodovací soutěž, ve které skončil druhý se ztrátou pouhého jednoho bodu.

Zdeněk se tento týden připravuje na Mistrovství České republiky v horských kolech v cross country, které se jede v sobotu v Kuřimi. Vloni přišel o mistrovský titul až v posledním kole, letos to bude mít o hodně těžší, protože jednak kvůli zdravotním problémům odjel pouze jediný MTB závod a navíc Jarda Kulhavý má letos excelentní formu, kterou zúročil v pátek na Mistrovství Evropy v izraelské Haifě ziskem titulu evropského šampióna.

Záznam závodu můžete vidět na ČT4 Sport v pondělí 19.7.2010 ve 14:50 nebo si ho pusťte na odkazu níže.

Stránky závodu Czech Cycling Tour 8.-11.7.2010. 

Záznam závodu Czech Cycling Tour 8.-11.7.2010 na ČT4 Sport.

MČR MTB XC v Kuřimi 17. 7. 2010.

Kupte si reklamu na Českém poháru v cyklokrosu ve Stříbře 2010.





Dne 16.07.2010:Ing. Josef Hrábek #ZŠ#


22.07.2010 - 12:21:33
Pepa - Váš článek k Pískovně nedorazil, takže se z Vaší strany jedná skutečně o nekonstruktivní kritiku. Kritizujete ostatní, že něco ZADARMO nedělají, místo abyste to udělal sám anebo se obrátil s žádostí na některého ze seznamu redaktorů, které najdete zde: http://www.stribro.cz/kontakt.php, možná by si některý rád přivydělal za napsání článku z jiné oblasti než z té, která ho zajímá. Anebo můžete zaplatit třeba studenta. Anebo se sám můžete stát redaktorem, stačí podepsat smlouvu, že si za obsah svých příspěvků před zákonem ručíte osobně sám, ale je to zadarmo. Jak snadné a konstruktivní. Volba je pouze na Vás. ### Jinak pan Zdeněk Štybar mladší je občanem města Stříbra, který momentálně žije v oblasti svého „zaměstnání“, tedy hlavně v centru závodů světové úrovně. Když v mládí začínal ve Švýcarsku, bylo centrum ve Švýcarsku. Jaký je v tomto směru rozdíl mezi Jágrem a Štybarem? Já jsem členem Fan klubu Zdeňka Štybara, tak o něm píšu, protože jsem hrdý na to, že je Čechem a občanem Stříbra a že i nadále Čechem zůstává. I Vy se můžete stát členem Fan klubu – platí se 500 Kč roční příspěvek + úhrada další nákladů Fan klubu. Jinak jsem osobně informaci o Pískovně na web dával (http://www.stribro.cz/cti.php?id=4509) , ale nebyl jsem na ní, tak o ní těžko mohu něco psát, i kdyby vůle byla. A i kdybych nebyl v sobotu celý den na MTB, tak bych si osobně vybral dopoledne cyklo vyjížďku v Holostřevech, odpoledne Neckyádu ve Svojšíně, rekonstrukci bitvy v Kokašicích, vykoupání se a navečer promítání v muzeu. ### Co se týče Městských trhů, tak ty pořádá Město Stříbro v rámci regulace pouličního prodeje, termíny pořádání schvaluje zastupitelstvo a peníze za místo na trhu jsou příjmem rozpočtu města a ne zrovna malým. Proto OŽÚ na webu trhy inzeruje, aby do Stříbra přilákal trhovce i odjinud z jiným sortimentem zboží. Hezký den Ing. Josef Hrábek.
22.07.2010 - 10:16:17
občan - Mimochodem, to nebyla kritika p.Štybara, ani autora. Nejen sportem živ je člověk, taky kulturou a té je ve Stříbře poskrovnu. A když už nějaká je, tak kde nic, tu nic, ani zmínka, ale o p.Štybarovi víme asi už všechno. Nebo se radši dělá reklama vietnamcům, na ty jejich trhy. No nic, však jsme ve Stříbře, taky jsem si už mohl zvyknout..i na to: nelíbí se ti to?..tak táhni.
22.07.2010 - 10:03:28
občan - ..nekonstruktivní??..vždyť já tady nečtu už rok nic jinýho. Pokud někoho zajímá cyklokros a pan Štybar (já mu úspěch samozřejmě přeju), co je snažšího, než zavítat na jeho web. Mimochodem, kdo vám posílá info o p.Štybarovi?..taky nikdo, pokud je vůle, tak jde všechno. Ale zajímat se a psát o opravdovém dění na stříbrsku, vůle asi není...ach ano, trhy..zapoměl jsem. Mimochodem, p.Štybar na Stříbro, potažmo ČR asi zanevřel, když se odstěhoval jinam, tudíž by bylo lepší informovat o dění a lidech, kteří tady zůstali a je to pro ně každodenní realita. Ale tady se radši bude lézt do zadní části těla lidem, kterým je to asi jedno, koneckonců, jsme přeci češi, ne?
21.07.2010 - 10:33:03
Pepa - Někdo je mistr světa v cyklokrosu, jiný bohužel v nekonstruktivním kritizování. My jinam jít nehodláme, ale Vy tu volbu máte. Vámi zmiňovaný příspěvek o Pískovně k nám nedorazil. Zkuste ho poslat ještě jednou na info@softag.cz. Rádi ho zveřejníme. Hezký den Ing. Josef Hrábek
19.07.2010 - 10:25:12
občan - Hmmm..koukám, že Štybarův web pojmenovaný stribro.cz. jen vzkvétá..je třeba hlavně taky informovat, kdy chodí pan Štybar na záchod, kdy snídá a pod..díky tomuto serveru se taky dozvím, že máme každý čtvrtek s železnou pravidelnosí trhy. Opravdu výživné info. Ale, že např. proběhl hudební festival Na pískovně, jeden z mála opravdu vydařených, o tom ani zmínka. Jděte už někam, zoufalci, tenhle web je už trapný.



Pro reakci na článek musíte být přihlášen

Publikování nebo šíření článků a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro