Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 27. dubna 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



U předsedy Senátu ČR Přemysla Sobotky


Dne 4. 3. 2010 byli představitelé hornického spolku …

ze Stříbra pánové Radek Strankmüller, Karel Neuberger a starosta města Miroslav Nenutil přijati předsedou Senátu ČR panem Přemyslem Sobotkou.

Před vlastním přijetím jsme byli pozvání na prohlídku Valdštejnského paláce, kde Senát ČR sídlí. Musíme konstatovat, že budova je samozřejmě historická, oplývá vznešeností, nádherou, velikostí, rozmarem minulosti. Vnitřní vybavení budovy včetně mnoha přijímacích salónků, pracovních kanceláří i kanceláří senátorů je velmi působivé. Doporučujeme všem při návštěvě Prahy k osobní prohlídce, stojí to za to.

Přijetí u pana předsedy proběhlo ve velmi srdečné, dá se říci neformální atmosféře. Seznámili jsme ho s našimi představami a plány při pořádání 14. setkání hornických měst a obcí ČR v září u nás ve Stříbře. Protože pochází z oblasti, kde rovněž byly v minulosti doly a je mu tato téma blízké, de facto již od prvopočátku jsme věděli, že máme vyhráno.

Pan předseda naše pozvání přijal a převzal jako druhý nejvyšší ústavní činitel naší republiky záštitu nad konáním 14. setkání hornických měst a obcí ve Stříbře.

Závěrem srdečné půlhodinky jsme předali panu předsedovi dary (Knihu o stříbrském hornictví a hunt s olověnou rudou). Možná by se povídalo i dál, ale v předpokoji již čekala další vzácná návštěva.

Rozloučení proběhlo s hornickým pozdravem

Zdař bůh
v září ve Stříbře
Karel Neuberger





Dne 09.03.2010:Karel Neuberger





Pro reakci na článek musíte být přihlášen

Publikování nebo šíření článků a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro