Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 26. dubna 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



V kašně teklo pivo a na stromech visely jitrnice


Stříbro přivítalo svého Zdeňka Štybara

  

Velká sláva patřila 4. března cyklokrosovému králi Zdeňku Štybarovi. Několik desítek návštěvníků přišlo na Masarykovo náměstí přivítat letošního mistra světa v cyklokrosu.

Stříbro se tak úderem šestnácté hodiny proměnilo v pohádkový zázrak - v kašně teklo proudem pivo a na stromech visely jitrnice a jelítka - tak, jak to známe z pohádky Jana Drdy Dařbuján a Pandrhola. Pro stříbrské občany to byla velká událost. Všichni natěšeni sledovali jezdce na historickém kole a pak už se dočkali svého šampióna. Před radnici Zdeňka Štybara přivezl kočár tažený párem vraníků. Zároveň se ozval rachot trubek a bubnů třicetičlenného štybarova fanklubu. Nikomu nevadilo, že ze zatažené oblohy poletovaly sněhové vločky. Zaplněné náměstí skandovalo: „ Go, Štyby, go". Na Zdeňkovu počest se ozvala salva ostrostřelecké gardy, oblečené do historických uniforem. Zdeněk se stal i hrdinou divadelní hry o zrození mistra světa ve Stříbře, kterou na pódiu předvedl divadelní spolek Divoch. Za neutuchajících ovací vystoupil jezdec belgické stáje Fidea na improvizované podium pozdravit příznivce a pak otevřel sudy se zlatavým mokem. " Je to neuvěřitelné," usmíval se cyklokrosový král. Zdeněk byl též nominován na Občana roku. Rovněž ho čekala autogramiáda, slavnost na radnici a nakonec i posezení s fanoušky v Sytně.

 

Další fotografie zde: http://www.mks-stribro.cz/gallery.php?modul=gallery&akce=galerie_ukaz&galerie_id=133 





Dne 05.03.2010:Pavla Deredimosová


05.03.2010 - 17:25:11
safetyman - Škoda jen, že se tam (na tribuně) ten Zdenda nedostal ke slovu. Docela jsem se těšil a byl jsem zklamaný z té předváděčky, navíc v zádu nebylo vůbec nic slyšet. Zdenda je profesionál, ale to co je tady bych nechtěl ani komentovat.



Pro reakci na článek musíte být přihlášen

Publikování nebo šíření článků a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro