Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 20. dubna 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Cyklokros: Štybar v GvA zase na bedně


Zdeňkova stáj Telenet Fidea měla dvoutýdenní ...

soustředění v teplejším podnebí Španělska, když využila toho, že se jel minulou neděli Světový pohár ve španělském Igorre, kde Zdeněk vyhrál.

Další závod série GvA Trofee se jel v belgickém Essenu na louce asi 2 km od místa, kde Zdeněk v Belgii bydlí a kde sídlí jeho belgický Fan klub. V Essenu zná Zdeňka každý, což pro něj byla obrovská motivace. Bylo to pro něj podobné, jako když jel doma ve Stříbře v září závod Českého poháru. Navíc měl Zdeněk den před závodem 24. narozeniny a v den závodu byl Zdeňkově neteři Amálce přesně jeden rok.

V předchozích třech letech v Essenu vyhrál Sven Nys, který byl po své chybě v závěru nedělního svěťáku silně rozladěn a chtěl si "spravit chuť". Stejně tak mistr světa Niels Albert, který se v minulém závodě dle svých slov cítil opět dobře, ale zdrželo ho vyhýbání se právě chybujícímu Nysovi. Zdeněk vloni na této trati skončil druhý. Bylo se tedy na co těšit.

Na těžké rozbahněné trati šel od samého začátku do čela závodu mistr světa Niels Albert následovaný s odstupem Nysem, Pauwelsem a Štybarem. Rychlejší tempo hned od startu způsobilo, že se závodní pole začalo roztahovat podle výkonnosti jednotlivých závodníků. Jmenovaná čtveřice se sice sjela na silnici při průjezdu do druhého kola, nicméně Albert opět zaútočil a odskočil během dalšího kola svým třem pronásledovatelům zhruba o deset vteřin.

Ve čtvrtém kole začali na Zdeňka ztrácet Nys s Pauwelsem. Pauwels se ale od Nyse odpoutal, zrychlil a docvakl Zdeňka. Čtyři kola před cílem ztrácela na Alberta dvojice Štybar s Pauwelsem 12" a Nys dokonce 24". Pauwels ale ve sjezdu tři kola před cílem spadl a dojel ho Nys, který po krizi nabral tempo, odpoutal se od Pauwelse a dvě kola před cílem dojel i Zdeňka, když v té době měli na vedoucího Alberta ztrátu 18".

Nys se nakonec odpoutal i od Štybara a začal svoji stíhací jízdu na vedoucího Alberta, ke kterému se přiblížil kolo před cílem na 11". Albert ale viděl Nyse v závěsu a svoji vedoucí pozici už si pohlídal až do cíle. V celkovém pořadí je na prvním místě Albert s 98 body následovaný Nysem s 91 body a Zdeněk Štybar je třetí s 86 body.

Zdeněk byl i tak se svým výkonem spokojený, stejně tak jeho fanoušci, kteří mu na stupních vítězů zazpívali Happy birthday.

Výsledky GvA Trofee Essen 12.12.2009:
1. Niels Albert 1:02:14
2. Sven Nys +10"
3. Zdeněk Štybar +32"
4. Kevin Pauwels +1'23"
5. Dieter Vanthourenhout +2'03"
6. Bart Aernouts +2'08"
7. Radomír Šimůnek +2'12"
8. Enrico Franzoi +2'35"
9. Tom Van den Bosch +2'41"
...
23. Lukáš Klouček +7'24"

Výsledky GvA v belgickém Essenu 12.12.2009.

Videa belgický Essen 12.12.2009.

Průběžné pořadí GvA Trofee.

Minulý vítězný svěťák ve španělském Igorre.

Jak se stát členem Fan klubu Zdeňka Štybara?

Internetové stránky Zdeňka Štybara.



Dne 12.12.2009:Ing. Josef Hrábek #ZŠ#





Pro reakci na článek musíte být přihlášen

Publikování nebo šíření článků a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro