Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 28. března 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Cyklokros: Štybar vyhrál závod GvA Trofee


Letos poprvé stříbrský Zdeněk Štybar vyhrál v zahraničí ...

plně obsazený cyklokrosový závod, který se započítává do série závodů GvA Trofee. Teplota téměř 18 stupňů a slunce občas vykukující zpod mraku udělal závod v belgickém Hasseltu divácky velice atraktivním. Na relativně suchém podkladu se jel závod velice rychle, o to byly nebezpečnější některé kluzké podmáčené úseky, na kterých se nevyhnuli pádům ani favorité. Závod se jel na 11 okruhů.

Stejně jako minulou neděli se favorité nehnali od startu dopředu a v klidu si najeli do terénu. Vepředu jela s několikametrovým náskokem tříčlenná skupinka, ale za ní se velice rychle seřadilo trio Albert, Štybar a Nys. Výsledkem prvního kola bylo to, že se na čele závodu zformovala sedmičlenná skupina se všemi favority.

V druhém kole zaútočil Albert, ale spadl a o trhák se ihned pokusil Nys se Štybarem. To se ale nelíbilo Albertovi, takže zanedlouho se vedoucí skupina opět sjela. Třetí kolo bylo poznamenáno podklouznutím Nyse, který musel seskočit z kola, ovšem kvůli technickému problému nakonec musel sundat a znovu nasadit přední kolo, což ho stálo 40 vteřin.

Od čtvrtého kola jela vepředu pětičlenná skupina, která dojela až do cíle. Mistr světa Albert se snažil neustále nastupovat, ale pořád měl v háku Štybara a Pauwelse, takže nakonec vždy zvolnil. Až poslední dvě kola Albert opustil vedoucí pozici, přenechal režii závodu Štybarovi s Pauwelsem a vše nasvědčovalo tomu, že si šetří síly na závěr závodu.

Ale očekávaný nástup Alberta se nakonec nedostavil a Zdeněk si ve spurtu s týmovým kolegou Kevinem Pauwelsem dojel pro lepošní první místo v závodě, kterého se zúčastnila celá světová cyklokrosová špička. Niels Albert dojel třetí, Sven Nys dovedl stíhací skupinu s 38" ztrátou.

Velice spokojený byl šéf týmu Telenet Fidea Hans van Kasteren, protože jeho tým obsadil první a druhé místo nejen v Elite, ale i v U23 - zvítězil Tom Meeusen a druhý byl Robert Gavenda. Radomír Šimůnek dojel v Elite na devátém místě.

Zděněk Štybar je v GvA Trofee na průběžném třetím místě, přičemž na vedoucího Alberta ztrácí čtyři body a na druhého Nyse bod. V neděli 22.11.2009 můžete sledovat Zdeňka on-line v závodě Superprestige.

Výsledky GvA Trofee Hasseltu 21.11.2009:
1. Zdeněk Štybar 58:47
2. Kevin Pauwels +0"
3. Niels Albert +0"
4. Sven Vanthourenhout +0"
5. Bart Aernouts +7"
6. Sven Nys +38"
7. Gerben de Knegt
8. Radomír Šimůnek
9. Dieter Vanthourenhout
...
18. Martin Zlámalík
30. Lukáš Klouček

Výsledky GvA v belgickém Hasseltu 21.11.2009.

Fotky belgický Hasselt 21.11.2009.

Video - sestřih závodu - belgický Hasselt 21.11.2009.

Videa belgický Hasselt 21.11.2009.

Zdeňkův komentář belgický Hasselt 21.11.2009.

Průběžné pořadí GvA Trofee.

Minulý závod.

Internetové stránky Zdeňka Štybara.



Dne 21.11.2009:Ing. Josef Hrábek #ZŠ#





Pro reakci na článek musíte být přihlášen

Publikování nebo šíření článků a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro