Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 17. května 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Zdeněk Štybar vyhrál doma!


Vítězem historicky prvního cyklokrosu ve Stříbře ...

dne 26.9.2009 se stal domácí Zdeněk Štybar. Cestu k vítězství však rozhodně neměl jednoduchou. Jednalo se o první cyklokrosový závod, který se ve Stříbře jel. Finančně ho zaštítilo Město Stříbro a pak všichni sponzoři, organizátorsky nadšenci, které spojuje právě Zdeněk Štybar. Hlavním cílem totiž bylo přivést a představit Zdeňka Štybara v domácím prostředí. A to se nakonec 100% povedlo.

Zdeněk se ihned po startu snažil dostat dopředu, ale výsledkem přemíry snahy byl pád hned ve čtvrté zatáčce a poškozené kolo. Dopředu šel pak Kamil Ausbuher, ale vítěz prvního závodu Českého poháru TOI TOI Cupu Martin Bína následně vystartoval a nechal za sebou čtveřici pronásledovatelů - Petr Dlask, Martin Zlámalík, Zdeněk Štybar a Lukáš Klouček.

Zdeněk v depu vyměnil kolo, rychle dohnal ztrátu a v čele se usadili Dlask, Bína a Štybar, v závěsu jel Zlámalík a Klouček. Zdeněk si na chvilku odpočinul po stíhací jízdě po výměně kola na třetím místě, aby následně na dlouhé rovince ostře nastoupil, prohnal se okolo Bíny i Dlaska a začal odjíždět. Bína se snažil zareagovat, přejíždí Zdeňkova stájového kolegu Petra Dlaska a vydává se stíhat Zdeňka.

Náskok se mu ale nedaří snížit, protože Zdeněk jede naplno a drží se před Bínou zhruba 10 sekund. Bína zpomaluje, ale třetímu Dlaskymu se nedaří ho docvaknout. Za nimi jedou Zlámalík, Klouček a Mlynář a následně Slovák Milan Barenyi, Ondřej Bambula, David Kášek a Václav Metlička.

Bína se ve čtvrtém kole opět pokouší stáhnout Zdeňkův náskok, ale marně. Naopak Zdeněk v pátém kole zvyšuje svůj náskok. I rozestupy na dalších místech jsou již takové, že až do cíle už pořadí vydrželo. Zdeněk svým vítězstvím udělal ve Stříbře a v okolí obrovskou propagaci cyklokrosu a doufám, že ho díky tomu přijede na Světový pohár do Plzně 18. října 2009 podpořit celá řada nových fanoušků, protože tam to bude potřebovat v konkurenci celé světové špičky podstatně více.

Chtěl bych za organizátory poděkovat všem divákům, kteří přišli a fandili dobrému cyklokrosu. Pořádali jsme takový závod poprvé a ne vše jsme bohužel domysleli. Jsme si vědomi svých nedostatků a pokud bude nějaké příště, tak víme, co zlepšovat.

Doufáme, že jste odcházeli spokojeni a děkujeme za Vaši účast. Máte-li pro nás náměty na zlepšení, napište nám na e-mailovou adresu FanStyby@stribro.cz anebo se vyjádřete v diskusi k článku.

Fotogalerie Standy Cetla.

Další fotogalerie.

Videa.

Záznam České televize z Českého poháru ve Stříbře 26.9.2009.

Zdeňkův komentář k závodu ve Stříbře 26.9.2009.

Minulý závod: Zdeněk v belgickém Neerpeltu druhý.





Dne 28.09.2009:Ing. Josef Hrábek #ZŠ#


30.09.2009 - 17:22:03
Pepa - Pro "maikl" - více jak 600 přečtení napovídá, že pro některé občany toho není příliš moc. A pokud se podíváte na autory článků, tak po nimi nejsem podepsán jenom já. Jinak v realizačním týmu cyklokrosového závodu ve Stříbře jsem měl na starosti propagaci a reklamu. Stránky FAN KLUBu jsou určeny pro fanoušky z celé republiky, to ale neznamená, že články tam uveřejněné nemohou být současně i na stribro.cz, což byla mimochodem podmínka umístění stránek FAN KLUBu na doméně stribro.cz. Ing. Josef Hrábek.
29.09.2009 - 13:05:54
dirigent - Pro "maikl": To co napsal "cetlyk" podepisuji. Jen doplňuji, moc bych si přál, aby takových článků o našich občanech, kteří ve světě šíří dobré jméno nejen našeho města, ale i celé republiky, bylo více. Ale jednu poklonu musím vyseknout všem, kteří Zdeňka doma podpořili: "Udělali jste všichni ve Stříbře fantastickou kulisu, která je obvyklá na "světových" závodech. Jako město se nemáme zač stydět." Prosím o trpělivost ty, které toto téma až tak moc nezajímá. Buďme hrdi na to, že máme lidičky ze Stříbra jako je Zdeněk Štybar.
29.09.2009 - 12:39:53
cetlyk - Pro "maikl" : nikdo Vas kamenovat nebude, ale pokud mate povedomi o akcich ktere stoji za reportaz, dejte nam prosim vedet. Myslim, ze krom navstevy z Vatikanu se v okoli nic jineho nedelo. Mimochodem Zdenek Stybar je jednim z obacanu mesta, ktery siri dobre jmeno Stribra. Nezaslouzi si tudiz par stranek informaci o jeho uspesich, ktere mimo jine nema zadarmo? Jiste, mame stranky fanklubu. Ale tohle zde jsou myslim predevsim zpravy pro vsechny obcany mesta. A ve zpravach se vetsinou pise o tom, co lidi zajima. Nebo ne? Pokud clanky o Z. Stybyrovi nechcete cist, tak je proste neotevirejte. Radeji venujte svuj cas podnetne cinnosti a nevahejte nas informovat o zajimavych udalostech. Diky a pekny den
29.09.2009 - 10:21:00
maikl - Pan Hrábek je v tomto asi osobně interesován, či příbuzný, nevím, ale měl by trochu procitnout z té euforie a uvědomit si, o čem tento portál je. Není to blog pana Štybara, to je třeba si uvědomit. Já mu úspěchy přeju, ale chtěl bych se dozvídat víc o Stříbrsku, když jsem na stránkách Stříbro.cz. Děkuji a než mne tady ukamenují příznivci p. Štybara, tak bych chtěl podotknout, že je zde odkaz na jeho fanclub, to by mělo stačit.
29.09.2009 - 10:12:18
maikl - Panu Štybarovi samozřejmě gratuluji a úspěch mu přeji, ale není toho už příliš moc? Myslel jsem, že toto jsou stránky o Stříbře a ne soukromý blog pana Štybara. Už přes týden tady nečtu nic jiného, pro někoho je to asi událost století, ale pro někoho ne. Takže doufám, že se zas brzy vrátí info o Stříbře a okolí, tohle patří na fanclub..
28.09.2009 - 22:40:17
mič - Gratulace Zděnkovi za Podbořany !!!! Opět zlato dobrá práce !!!!!!!!!!!!!!
28.09.2009 - 22:15:23
cetlyk - Už i podbořany najdete na stránkách http://www.fanstyby.stribro.cz/fotogalerie.php?id=24



Pro reakci na článek musíte být přihlášen

Publikování nebo šíření článků a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro