Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 28. března 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Vstup byl pouze v pyžamech (VIDEO !!!)


Již 15. pyžamáček opět potvrdil tradici nejlepší zábavy...

Není nad to umět se pořádně odvázat a neohlížet se na to, co by tomu mohli říci lidé... Ve Stříbře na 15. pyžamovém bále se odvázali všichni, však si totiž byli také všichni skutečně rovni !  Jak obsluha v baru či muzikanti na pódiu, tak i každý návštěvník musel být pouze v nočním úboru..  

Počátky pyžamového bálu se píší k roku 1994, kdy se soubor rozhodl, že pokud má hrát, musí mít také peníze na kulisy a kostýmy.  „Divadlo bylo v plenkách a my neměli žádné peníze. Potřebovali jsme nutně kulisy a kostýmy, a tak jsme dali hlavy dohromady," říká herec Jan Přivřel. „Bylo nám jasné, že když uděláme bál v pyžamech, přijde jich tam pár desítek a zbytek nám přijde oblečený normálně a bude okukovat ty spoře oděné. Tomu jsme se právě chtěli vyhnout, a tak došlo na tvrdá pravidla," vysvětlil nám pan Přivřel. „Na bál se nikdo bez pyžama nedostane, i kapela a obsluha baru musí být v pyžamech. Výsledek byl nečekaný, zatímco na prvním bále před 15 - ti lety bylo kolem osmi desítek tanečníků, poslední roky je beznadějně vyprodáno i měsíce dopředu, jen vyjímečně se vrátí pár lístků z důvodu nemoci," dodal herec.  Na pódiu vyhrávala, téměř bez přestávky, kapela Ametyst a parket  byl tanečníkům v nočních úborech malý. „Pyžamák je skvělý, moc se nám tu líbí. Vzaly jsme si saténové košilky, ale možná příště vymyslíme něco vtipnějšího," předvedly se nám slečny Lucie Vinterová, Lucie Řezníčková a Jaroslava Danielová. Sláva pyžamového bálu ve Stříbře pronikla až do Františkových Lázní, odkud přijela Ladislava Vrtišková. „ U nás sice takové plesy máme taky, ale taková zábava, jako tady ve Stříbře, tam rozhodně není. Jsem moc ráda, že jsem se sem dostala,"  tančila celou noc návštěvnice z lázeňského města. Bál  ukončily až ranní hodiny, domů nikdo nespěchal. Divadelní soubor Divoch sklidil opět ovace, nejen za půlnoční kankánový tanec, ale také za skvělou organizaci, jak se účastníci vyjádřili.  „Letos jsme pro naše návštěvníky připravili i nové kalendáře s našimi fotografiemi  v kostýmech z různých her, jejich originalita spočívá v tom, že oproti  12-ti měsícům mají měsíců 17," popsala překvapení pro hosty vedoucí souboru Divoch Hana Chválová.  „Chtěla bych moc poděkovat všem, kteří přišli  za podporu a ukázněnost a velký dík posílám také našim sponzorům. Velká část výtěžku z tohoto bálu půjde na podporu Dětské kliniky v Plzni," vzkazuje všem Hana Chválová.

Další (jiné) fotky i video na: http://sihelska.blog.denik.cz/c/78145/VSTUP-POUZE-V-PYZAMECH.html

VIDEO  PŘIDÁNO NA : http://tachovsky.denik.cz/zpravy_region/video-pyzamovy-bal-ve-stribre-slavil-patnacte-naro.html        (DOPORUČUJI CHVILKU POČKAT A NECHAT NAČÍST...)

Divoch upozorňuje na své nové stránky, kde můžete časem najít různé akce, na kterých se soubor podílel. Adresa: www.divoch.stribro.cz

 





Dne 05.04.2009:Martina Sihelská





Pro reakci na článek musíte být přihlášen

Publikování nebo šíření článků a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro