Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 28. března 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Zastupitelé dali stop větrným elektrárnám


a projednání fovoltaických elektráren odročili. ...

S ohledem na účast občanů na dnešním jednání zastupitelstva, kdy bylo jasné, že jich většina přišla právě kvůli větrným elektrárnám, navrhl starosta jejich projednání hned po diskusi s občany. Všichni diskutující apelovali na zastupitele, aby záměr výstavby neschválili, nenašel se jediný, který by se v diskusi vyslovil pro jejich výstavbu.

Před vlastním hlasováním si zastupitelé nejdříve odsouhlasili veřejné hlasování a poté poměrem 9:6 byl záměr výstavby větrných elektráren na území Stříbra zamítnut.

Na jednání zastupitelstva se přímo na stůl dostal ještě materiál, kdy se zastupitelé měli vyslovit k pozemkům, na kterých by měly stát fotovoltaické elektrárny. Zastupitelé tento materiál odročili s tím, že pozemky má přímo na místě prověřit Výbor výstavby. Mluvilo se i o tom, že by se měl vyjádřit i odbor Životního prostředí.



Dne 23.03.2009:Ing. Josef Hrábek #RF#


12.05.2009 - 13:27:26
občan - ..dále nechápu, proč pořád sebe, vztahujete na ostatní. Odpůrci mi nevadí, napadal jsem jen vás. Na jiném webu jsem s odpůrci normálně diskutoval...Byla to vždy zcela normální debata, výměna názorů. Zřejmě to byli rozumní lidé, i když s jiným názorem, ne despotické, zatuchlé osobnosti s zřejmě nižžím inteligenčním qvocientem, jako vy, kterým když dojdou argumenty, tak nazývají oponenty šašky.
12.05.2009 - 12:23:12
občan - Pro Bojdu: Já jsem pro VE, o kterých jsem přesvědčen, že jsou správnou alternativou pro spalování uhlí udělal víc, než si myslíte. Navíc jsem přesvědčil spoustu mých přátel a známých a ti pak hlasovali pro. Ovšem, nikdy bych se nesnížil k tomu, abych mé přátele, spoluobčany, členy mé rodiny zastrašoval, manipuloval s nimi zkreslenými fakty, tak jako vy. Takového svinstva bych nebyl schopen. Takže jen strašíte lidi apokalyptickými články, to je to, co jste dokázal. Ono je těžší přesvědčit lidi argumenty, jako jsou: čistý vzduch, příroda, skleníkové plyny...Mnohem lepší je ukázat jim fotku větrné elektrárny v mohutných plamenech, to musí zabrat hned. Touto zločineckou, manipulátorskou cestou nikdy nepůjdu. Zastrašil jste své přátele, lidi, svou rodinu, které zajisté také lžete do očí. Je mi jich líto.
11.05.2009 - 17:03:52
JiriBojda - Pane vyvrheli...já vás nezval do sdružení za člena...to je dobrovolné...jen jsem vás zval na naší schůzku.Posledně tam byl pan Kříž,mimo jiné také odpůrce VE a také není členem sdružení.Scházet se musíme alespoň 4krát do roka,podle stanov sdružení,ale předpokládám,že to bude víckrát.Pokud jde o Vaše návrhy,i mě by se líbilo vysazování stromů,jako proběhlo v Kladrubech,snažím se vyjednat sponozorský dar od jednoho našeho příznivce-nečlena.Sám víte že peníze jsou momentálně problém skoro všude a my coby nezisková organizace,se bez finanční podpory neobejdeme.Takže počítám s Vámi v případě,že vyjde sponzoring a pan Kříž nám pomůže vybrat a sehnat dřeviny,že se přijdete podívat popřípadě pomoct.S pozdravem J.Bojda
11.05.2009 - 16:57:11
JiriBojda - Pan Občane,vždycky když už si myslím,že nemůžete klesnout hlouběji,dokážete mě překvapit.Míchta do našeho sporu moji rodinu je ubohost.Znovu opakuji s vámi se o našem sdružení bavit nehodlám.Jako příznivce Ve jste pro jejich stavbu kromě napadání odpůrců na fóru neudělal vůbec nic...ale vůbec nic.Několik jednání zastupitelstva a vy nikde,možnost článků...nic...jen napadáte a urážíte.Vy nejste chudák,vy jste ubožák.A despota určitě větší než já...já příznivcům jejich názor nebral a rozhodně pro mě nebyli ovce jako odpůrci pro vás.Škoda času s vámi.B.
11.05.2009 - 14:02:45
občan - Ono je velice těžké normálně diskutivat s člověkem, který je samozvaným mluvčím OS a nedokáže odpovědět na jednoduchou otázku. Místo normální odpovědi, jak by kdokoli čekal, jen kolem sebe zlostně kope a uráží. To co jste vyjmenoval, vyvrheli, je opravdu krásné, kdyby to tak bylo, jsem rád, že v dnešní době odpůrců všeho, někdo takhle pozitivně a ekologicky smýšlí. Jen doufám nečekáte, že by mělo Bojdovo OS něco takového v plánu. Ti umí jen hulákat, negatizovat a protestovat, urážet, ale opravdu něco ekologického udělat, to jaksi nehrozí, to jste mohl pochopit, z Bojdových příspěvků. Také se mi nechce marnit čas s takovým člověkem, i když čekal jsem, že normálně odpoví, namísto urážek. Obrázek o takovém člověku si může udělat každý sám. Tito lidé by neměli rozhodovat o naší budoucnosti, to je velice zlé.
11.05.2009 - 10:14:09
vyvrhel - Jelikož toto není diskuze, ale řada urážek, nadávek a zbytečných výlevů a nic podstatného se zde není možné dozvědět, končím. Opravdu jsem čekal rozumnou rozpravu a doufal jsem, že bych se mohl dozvědět něco bližšího o plánech OS, které by mne zcela jistě zajímaly a milerád bych šel pomoci. Pane Bojda, nejsem člověk, který cítí potřebu být někde organizován, ale rád přijdu pomoci na konkrétní akci, takže děkuji za nabídku, kterou musím odmítnout. Pevně věřím, že do budoucna bude existovat webová prezentace Vašeho OS a budu tak mít možnost se včas o plánovaných akcích dozvědět. Mé návrhy, které by se daly uskutečnit: Výsadba stromů na vhodných místech, případně vypracovat projekt spojený s výsadbou a adopcí stromků. Stříbru citelně chybí odpočinková zóna – co se pokusit urychlit již několik let slibovanou a stále oddalovanou rekultivaci parku. Klášterní zahrady jsou sice krásné, ale moc prostoru nenabízejí. Výroba a umisťování ptačích budek a krmítek – zainteresovat do tohoto projektu základní školy, by myslím nemusel být až tak velký problém. Sežeňte nebo vytvořte plány a zajistěte materiál a pro žáky připravte soutěž o nejlepší fotografii budky s jejím novým obyvatelem. Pokud budou ceny odpovídající, určitě nebude problém se zapojením dětí. Těch nápadů mám i víc, ale proč bych Vám je všechny podstrkoval najednou. Ukažte se i vy. Aussi, adieu.
10.05.2009 - 11:36:18
občan - ..no největší cirkus kolem VE jste udělal vy a vaše združení. Takhle pošpinit obnovitelné zdroje, to je vážně hodné jen toho největšího šapitó..Jste trapný tím, jak pořád chodíte okolo a nikdy v podstatě neodpovíte na nic, na co se vás kdokoli zeptá. Pokud se vás někdo zeptá na něco pro vás nepříjemného, hned kolem sebe kopete a urážíte. Nejste schopen říci: ano, ještě jsme se nesešli, žádný plán naše združení nemá, ale pokusíme se něco udělat. To by stačilo. Jenže vy nedokážete vyslovit pravdu, bojíte se jí. Tímhle vykrucováním jen potvrzujete, že jsem měl vždy pravdu. Jste velmi neupřímný člověk, neuznáte nic, co vám nevoní. Znovu polituji vaší rodinu, protože život s despotou musí být peklo. Vy žít ve středověku, byl by jste určitě inkvizitor. Cokoliv by se vám nelíbilo, tak by jste pošpinil a upálil. Lidé s pokřiveným charakterem by neměli zakládat združení. je to nebezpečné.
09.05.2009 - 17:55:46
JiriBojda - Maskovaný zbabělče občane...naše sdružení přijalo další členy...a to už o VE nejde...a naše plány jsou jen naše věc a vaše "pravdy" jsou jen váš pokroucený názor.Škoda že už cirkus odjel,uplatnil by jste se v přestávkách mezi čísly,šašku.J.B.
09.05.2009 - 15:50:52
občan - Pro Bojdu: ..demagog, manipulátor a lhář jste, na to je nezvratný důkaz na jiném webu, co jste tam stvořil za lživý paskvil. Z toho se nevykroutíte....Takže jsem měl pravdu, že? Je zajímavé, že na můj příspěvek jste odpověděl, na otázku ne. Nikdo po vás nechce, aby jste se mi svěřoval, opravdu mě nezajímáte, jen prostě nedokážete odpovědět na jednoduchou otázku. Nebo spíš nechcete přiznat, že mám pravdu.Lžete si sám sobě a lidem, kteří uvěřili tomu vašemu účelovému združení plivete do tváře. Jen se nebojte přiznat, že žádné plány nemáte, od referenda jste se už nesešli a sdružení už de facto neexistuje. nevím, proč se tomu tak bráníte, kopete kolem sebe, vždyť to je každému jasné, na co bylo to vaše združení. Bojíte se přiznat pravdu, jste jen lhář a manipulátor.
09.05.2009 - 12:08:57
jiribojda - Pane občane,vy jste se ptal slušně?Kdy?Podle vás jsem demagog,skorofašista,člověk zralý pro psychologa,manipulátor a lhář.A já zrovna vám budu odpovídat.Plány sdružení budu rozebírat jen se členy,vy jste ten poslední člověk na světě,kterému bych se svěřoval.Nepotřebujeme vaši inspiraci,ale ani vaše rady.Pokud šaška a chudáka,berete jako nadávku,pak ano,psal jsem zde nadávky.Ale pouze vám,dle hesla na hrubý pytel hrubá záplata.Vaše názory,pravdy a rady mě vůbec nezajímají.Stojím si za svými "nadávkami" jste chudák a šašek,co se bojí za svůj názor postavit veřejně.Sbohem J.B.
08.05.2009 - 11:01:42
občan - Pro Bojdu: Já jsem se vás ptal několikrát a to velice slušně, co hodlá vaše združení ekologického do budoucna podnikat. Nikdy jste nebyl schopen odpovědět, tudíž jsem nabyl přesvědčení, že nic a to vaše združení bylo založeno účelově. Moc dobře víte, že mám pravdu, minimálně v tom, že združení byla účelovost. Jinak by jste, za téměř půl roku, mohli mít nějakou koncepci, co a jak zlepšit, plán do budoucna, atd. Zeptám se: kolik jste měli od referenda schůzek a kolikrát jste se radili, co do budoucna? Odpovězte.. Fakt, že musí přijít do vašeho združení zastánce VE a "inspirovat" vás, co dál, je velice, ale velice úsměvný. Jinak, přečtěte si po sobě všechny příspěvky, abyste pochopil, že hulvátsky tu píšete jen vy. Tolik nadávek, jako vy tu nikdo nenapsal..Takže, čekám odpověď, pokud neodpovíte, bude to znamenat, že mám pravdu.
07.05.2009 - 23:24:02
JiriBojda - Pane vyvrheli,moje číslo a email jsou dostupné v článcích našeho sdružení.S pozdravem J.Bojda
07.05.2009 - 23:22:44
JiriBojda - Pane Občane,přijďte mi to říct od očí,ať vidím co je to za hulváta,který mě a všechny odpůrce napadá a bojí se za svůj názor postavit jakkoliv veřejně.Nazval bych vás prasetem,ale to jsou proti vám velice inteligentní zvířata.Nerad se opakuju,ale jste chudák a šašek.J.B.
07.05.2009 - 23:17:51
JiriBojda - PAne vyvrheli...rádi vás uvítáme ve sdružení,pokud máte zájem a pokud máte nějaké konkrétní návrhy co podnikat dál,už brzy bude schúze sdružení,máte možnost nás motivovat.I já si troufám říct,se chovám ekologicky.Topíme elektřinou a biomasou,odpad třídíme do pěti košů,auto mám malé a s malou spotřebou,trávu a odpad ze zahrady kompostuju...minimálně se snažím.Jestli máte konkrétní návrh co dělat,já si čas udělám a věřím,že i většina členů našeho sdružení.S pozdravem J.Bojda
07.05.2009 - 21:35:13
vyvrhel - No to tedy čekám, že odpoví. A jestli ne, tak se k nim zapíšu. A nebo ne. Nejdřív panu Bojdovi napíšu.
07.05.2009 - 16:58:03
občan - Snad nečekáš, vyvrheli, že Ti Bojda odpoví..ono je pro něj "schůdnější" sedět doma a provozovat "ekologii" hledáním negativ na internetu a maximálně tak namalovat ten transparent a jít hulákat na zastupitelstvo. Ta pravá ekologie ho vůbec nezajímá, to bys už mohl pochopit. Na tohle jsem se ho ptal několikrát, nikdy nebyl schopen odpovědět, protože by musel říct: nic víc ekologického naše združení pro přírodu už neudělá, kromě "ekologického " protestování proti ekologickým zdrojům...Já půjdu klidně, nebylo by to poprvé, ani naposled.
07.05.2009 - 13:36:24
vyvrhel - No tenhle příspěvek do diskuze je totéž co se mi nelíbilo na argumentacích OS zastoupeného panem Bojdou, občane. No, je to pryč a více se k tomu nemá smysl vracet. Jen mám jednu otázku na pana Bojdu. Jak už jsem psal. Tenhle boj skončil. Jak má vaše sdružení plány do budoucna? Pochopil jsem, že jste sdružení se zaměřením na ekologii. Co tedy připravujete za akce, které zlepší životní prostředí v našem městě , nebo jeho okolí? Nebo jste založili OS účelově a teď, když je po všem, se stáhnete a sdružení rozpustíte? Myslím si, že já osobně se chovám tak, abych přírodě příliš neubližoval a vedu k tomu i mého syna. Ale nemůžu ani vystát „ekology“, kteří řvou s transparentem nad hlavou na manifestaci a po jejím skončení mrsknou transparent do křoví, nalezou do starého Karkasa, co kouří víc, než leckterá tepelná elektrárna a mažou pryč. Takže co bude dál, pane Bojda? Rád vezmu svého syna a půjdeme vám třeba v sobotu pomoci vyčistit park od odpadků.
26.04.2009 - 09:30:18
občan - Pro Vás je schůdnější???...Pane Bojda, uvědomil jste si vůbec někdy, že tady nejde o vás? ..o nás?..Tady jde o naše děti, vnuky, ti budou mít lepší vyhlídky na čistý vzduch a lepší život. Tady jde o lidi postiženými civilizačními chorobami...Zajděte i s celým tím vašim združením do nemocnice na onkologické oddělení, podívejte se těm lidem do očí a řekněte jim to, co hlásáte několik měsíců: VE jsou hnusný, nechceme se ne to dívat! Kašleme na rakoviny, na vás, my to tu prostě nechceme..Pro nás to není schůdné...Prodělejte léčbu chemoterapií, pak vyprávějte, co je a není schůdné..Sobče..
24.04.2009 - 17:29:21
jiribojda - Pane vyvrheli,naše kampaň byla negativní.Ano použili jsme s nadsázkou jak píše pan Schreier vše negativní co se okolo VE stalo v posledních letech.Přesně ty informace,které se v brožurách ČEZu nedali najít.Lidé z Otročína,Těchlovic a Záchlumí byli proti,alespoň většina.Tak proč se měli VE stavět zrovna tam?Proč se u Stříbra na nátlak veřejnosti a odborníků VE vyškrtli a když jsme to samé chtěli my je to špatně???Fotovoltaice fandím...pro mě je schůdnější,ale pokud jste četl komentáře,tak to víte.S pozdravem.J.B.
24.04.2009 - 11:10:15
M.Schreier - Dobrý den, p. Pavle, díky za Vaši podporu v referendu i zájem o větrnou energii. Škoda, že jste se v prosinci nepřišel nechat uplatit perníčkem a popovídat se skutečným odborníkem na meteorologii, p. Březinou. Věřím, že by Vás to zaujalo více než letáky s katastrofickým pel-melem na téma "Co se kdy kde za posledních 100 let přihodilo kolem větrných elektráren?". Nerad bych tady ale znovu rozvířil možná zbytečně vyhrocenou debatu, poprosím o klid zbraní. Uvidíme, časy se mohou změnit. Vypůjčil bych si čerstvý slogan jedné nejmenované politické strany: "Řešení místo strašení". O tom asi je i celkem zbytečný humbuk kolem věrníků, ale u nás (jak to tak bývá) k uvážlivějšímu pohledu bohužel dospějeme asi až v další generaci. Pro nás dva snad může být malou nadějí, že se toho ještě dožijeme :-) S pozdravem Martin Schreier
24.04.2009 - 11:04:14
občan - Ono taky ze strany Čezu se jednalo o velmi korektní, slušnou kampaň, směřující k inteligentním, ekologicky smýšlejícím lidem. Žádných nefér praktik ze strany ČeZu jsem si nevšiml, tak prostě něco špatného se najít muselo, odnesly to holt perníčky..:). Zato Bojdova extémní, bulvární kampaň, podporovaná tímto webem, (viz.ufo útočí na VE) agresívní, lživá a zkreslující je něco, za co by se normální člověk musel stydět. Bojda je velký negativista, bohužel, lidé se nechají snadno zastrašit, jak jsme se mohli sami přesvědčit. Budiž to ČeZu ke cti, často proklínaná instituce se zachovala mnohem lépe, než sami lidé, kteří jí proklínají. Pan Bojda podle mého názoru znásilnil lidi, aby si protlačil své. Nedovedu si představit, kdyby takový člověk byl vrcholný představitel Čezu, to by byly zvěrstva..Jen doufám, že uvidím Bojdu někdy třeba v lese čistit potok, či u odpočívadel uklízet přírodu. Když je tak aktivní představitel "ekologického" združení. Ale to asi dřív pokvetou hrábě. Musím se přiklonit k názoru, že kdyby bylo v historii víc takových Bojdů, dodnes bychom prali na valchách a jezdili v trakařích.......
24.04.2009 - 07:39:01
vyvrhel - Pane Bojda, nešlo o větrné elektrárny, ale o fotovoltaické zařízení a šlo o vtip. to že jste mluvčím OS, bohužel znamená, že jste se stal veřejně známým se všemi důsledky z toho vyplývajícími, i když pouze v místním měřítku. To znamená, že jste se nutně musel stát i terčem vtipných narážek a připomínek. Stejně jako politici a jiné známé veřejně známé osobnosti. Já doufám, jelikož Vás osobně neznám tak pouze doufám, že jste nad tohle natolik povznesen, že by jste byl schopen se zasmát dobrému vtipu i kdyby směřoval k vaší osobě. Jistě že jste lidi neuplácel perníčky. Vy jste zvolili opačnou strategii, tvrdou a nekompromisní. K tomu se rozdávání perníčků ani ničeho jiného nehodí. Ale to chápu. Strategii jste pravděpodobně volili podle oponenta. Kdyby proti Vám stála mateřská školka, jistě by jste rozdával perníčky. Jenže proti Vám stál energetický kolos, s prakticky neomezenými finančními prostředky, takže jste, ze strachu z prohry, pro jistotu zvolili jak jste zvolili. Jak se Vám líbili minulé volby do PSP ČR, kdy na sebe protistrany házely jen špínu a kdejaká maličkost byla důvodem nazvat oponenta podvodníkem, zlodějem, lhářem nebo tunelářem. Nevěřím tomu, že ano. Způsob vedení argumentace ze strany vašeho OS mi to dost připomíná. I když samozřejmě ne v celém rozsahu výše uvedených označení. P.S.: Ta mateřská šklolka je pouze příklad, nikoliv příměr. Já jen aby si to někdo špatně nevyložil.
23.04.2009 - 21:17:51
občan - A jsme zase u toho..Pan Bojda prostě ví...co ví, on je přesvědčen, že by u Stříbra nebyly obnovitelné zdroje rozumně využívány. Kde se bere ta drzost, jako laik tohle prohlásit. Toto si nedovolí říct ani největší kapacity v oboru fyziky atmosféry, ovšem pan Bojda to ví..Tohle mi vadí asi nejvíc. Žádná měření neproběhla, nové technologie pro oblasti s nižším větrným potenciálem jsou na světě, ale pan Bojda alias odborník na větrné podmínky, fyziku atmosféry, klimatologii, genetiku, atomovou fyziku, astronomii, geofyziku...všechno samozřejmě přes internet ...je prostě zplnomocněn prohlásit..
23.04.2009 - 21:17:51
občan - A jsme zase u toho..Pan Bojda prostě ví...co ví, on je přesvědčen, že by u Stříbra nebyly obnovitelné zdroje rozumně využívány. Kde se bere ta drzost, jako laik tohle prohlásit. Toto si nedovolí říct ani největší kapacity v oboru fyziky atmosféry, ovšem pan Bojda to ví..Tohle mi vadí asi nejvíc. Žádná měření neproběhla, nové technologie pro oblasti s nižším větrným potenciálem jsou na světě, ale pan Bojda alias odborník na větrné podmínky, fyziku atmosféry, klimatologii, genetiku, atomovou fyziku, astronomii, geofyziku...všechno samozřejmě přes internet ...je prostě zplnomocněn prohlásit..
23.04.2009 - 15:18:55
jiribojda - Pane vyvrheli,pokud Milíkovští budou ve svém okolí VE chtít,je jim přáno:Jasně jsem napsal,že pokud v referendu bude většina lidí pro,naše sdružení končí.Ale příznivců k referendu přišlo velmi málo.Ano nechci VE za domem,proto jsem šel do kampaně proti.Ale ve sdružení je většina lidí,kterých se VE bezprostředně nedotýkají a rovněž jsou proti.Ne všechny články a fotky jsou moje,ale jsem mluvčím sdružení a tak výtky beru.ČEZ prezentoval jen klady...my zápory.Lidé měli možnost se rozhodnout.Pokud se někomu články a letáky nelíbili,nebylo nic snažšího,než je nečíst.Zase jsme lidi nemuseli uplácet perníčkama :o).Nic proti obnovitelným zdrojům,ovšem rozumně využívaným.S pozdravem J.B.
23.04.2009 - 12:28:51
občan - Pan Bojda nasadil zločineckou kampaň, která šla daleko pod práh pravdy, dobrého vkusu a objektivnosti. Právé tento článek mě rozlítil natolik, že jsem šel do této diskuze. On nasadil kampaň "bez rukavic" tak i já jsem nasadil diskuzi "bez rukavic". Proto také tak ode mě vypadala, za což mě mnozí odsuzovali. Postupem času jsem zjistil, že s Bojdou to jinak nejde. Je opravdu hodně zatvrzelý a zabedněný. Jsem rád, že se protistrana nesnížila k takovým podpásovkám, jako Bojda. Docela mě i zarazilo, že takový článek vůbec redakce pustila, svědčí to o tom webu mnohé. Jinak, pořád doufám, že občanské združení nelze zakládat jen tak s plezíru a když už si dali do názvu slovo "ekologické" tak by si také nějaká instance mohla posvítit, zda něco ekologického někdy udělali, či hodlají uskutečnit. Jinak je to plivnutí občanům do tváře, dosáhli svého a ticho po pěšině. Mimochodem, to jejich združení šlo ve své podstatě proti ekologii, ale tím už se jaksi nikdo nezabýval. Nebýt Bojdy a jeho lživé kampani, nechal bych věcem volný průběh, na toto jsem se však nemohl jen tak dívat. Nejmutnější na celé věci je fakt, že se nechali zastrašit i lidé, kteří nás mají zastupovat, takovou sílu mají negativismy a lidská hloupost.
23.04.2009 - 09:32:12
vyvrhel - Pro pana Schreiera: Oslovení vyvrhel zní komicky co, ale po přečtení diskuzí, mi to nedalo a vzhledem k nízké četnosti pozitivních přispěvků, mi to přišlo výstižné. Jinak jsem Pavel. Nemusíte mi děkovat, za můj názor, ani podporu. Jsem prostě zastánce alternativních zdrojů energie a byl bych rád, kdyby se více využívala síla přírody k její výrobě. Už jako malý kluk jsem na zahradě měl větrník který přes obyčejný elektromotůrek vymontovaný z tehdy populární škodovky na kabel rozsvěcel žárovku. Účinnost směšná, ale fungovalo to. Nechci si ale hrát na odborníka a uznávám, že i VE mají své nevýhody a neduhy. Vyděsil mne ale obrázek u článku pana Bojdy na stribro.net, kde VE hoří. Jako kdyby se nikdy žádné elektrozařízení samovolně nevznítilo. Proto jsem se divil, že jste v kampani nenasadil zbraně většího kalibru. Na druhou stranu to svědčí o tom, že jste svou práci chtěl dělat korektně a toho si vážím. Jako zástupce Čezu, jste to rozhodně nemohl mít jednoduché. Mrzí mne, že jsem tuto "kampaň" prošvihl a nemohl Vás podpořit, ale z poslední služební cesty jsem se loni vracel týden před vánocemi, takže si asi dovedete představit jak nabitý jsem měl program a ve svém volném čase jsem se tím pádem raději věnoval rodině. V lednovém referendu jsem výstabu podpořil a k účasti „dokopal“ i přítelkyni a část rodiny i když nevím jak hlasovali. Přeji Vám více štěstí v jiných lokalitách a budu doufat, že na naši oblast nezanevřete. Ještě by mne zajímalo, kolik a jakých připomínek najdou odpůrci k tomuto způsobu výroby elektrické energie. Pane Bojdo, u Milíkova Vás asi bude třeba;)
23.04.2009 - 08:01:59
M.Schreier - Dobrý den, p. vyvrhel, díky za Vaše postřehy i kritiku. Obecně je při vzniku větrných parků dodržován postup: souhlas obce-roční měření větrného potenciálu-řízení EIA-stavební řízení. Pokud by větrné proudění nebylo dostatečné, samozřejmě by k výstavbě nedošlo z důvodu ekonomické nerentability. Pokud by byl náš projekt skutečně tak špatný, jak naznačovali odpůrci, neměli by se čeho bát - neprošel by řízením EIA. Rozhřešení nám v těchto otázkách nikdo nedá. Odborné posudky, které by jediné mohly hodnověrně popsat veškeré efekty fungování a vlivy na lidi a ŽP, nebudou k dispozici. A to z důvodů dostatečně známých - několik poučených laiků rozhodlo bez nich. Díky i za připomínku k větší srdceryvnosti kampaně. Na infostáncích v jsme měli motiv matky a dítěte (na pozadí větrník), slovní argumentaci v podobném duchu jsme na několika místech nasadili i v informačních brožurkách, na informačním výletě a besedách. Za tuto hranici jsme skutečně dále zacházet nechtěli. Uznávám, že na občany nakonec měly silnější vliv populistické letáky protistrany, ale touto cestou nikdy nepůjdeme. Ještě jednou díky za Vaši přízeň a zajímavé podněty. S pozdravem Martin Schreier
22.04.2009 - 11:47:13
občan - pro vyvrhel: bylo to myšleno víceméně jako vtip, směrováno k pepovi. :) Je jasné, že jsme jen lidé, ne chladné stroje, bez emocí..Sem tam prostě nějaké to střejší slovo padne, vzplanou emoce a pak, když si to po čase po sobě člověk přečte, tak se pousměje. Pokud si někdo projde mé příspěvky, tak zjistí, že jsem se občanům těchlovicka a otročínska omluvil. Několikrát jsem zde pojem "ovce" vysvětloval, jen pepa to prostě zobecňuje na všechny, kdo má jiný názor. Tak to samozřejmě myšleno nebylo, inteligentní lidé to myslím pochopili. Kdybych měl spočítat nadávky směrované ke mě...neřeším je, říkám, jme jen lidé..mám radši přirozenější, lidskou diskuzi, než jen "standardy" a suché konstatování faktů. I já se samozřejmně někdy mýlím, uznám jiný názor, nechám se přesvědčit. Jiní, než aby mou pravdu uznali, tak radši dělali mrtvé brouky. Ale dík, tobě za jiný pohled z odstupu, nezaujatosti.
22.04.2009 - 11:43:22
Pepa - Pro vyvrhel: A jestli Vám mohu radit, nepouštějte se do diskuse s občanem. Sám vidíte, že jenom překrucuje a provokuje k další diskusi, která je ale o ničem, jako např. zde: http://www.stribro.cz/cti.php?id=3207 .
22.04.2009 - 11:38:31
Pepa - Pro vyvrhel: Co se týče VtE, napsal jsem, co jsem napsal, za tím si stojím a protože se za svoje názory nestydím, tak jsem se na rozdíl od jiných, i podepsal. Jinak DHCP přiděluje adresu uvnitř vnitřní sítě, ale navenek síť vystupuje pod jednou IP adresou nebo jednotlivý počítač pod adresou poskytovatele internetu, pokud nemá přidělenou veřejnou IP adresu. Proto zrovna třeba na stribro.cz téměř neděláme ankety, protože bez kontroly IP nemají vypovídací hodnotu a s kontrolou IP adres nás návštěvníci kritizují, že nemohou hlasovat a opět se snižuje vypovídací hodnota. Co se týče policie, obecně máte pravdu ale v konkrétním případě to tak jednoduché policie nemá. Pokud chcete, zastavte se na kávu, pokecáme.
22.04.2009 - 11:31:33
vyvrhel - Občane, vysvětlil jste si to špatně a ještě si to vztahujete na sebe. Jen jaksi vyplynulo z hovoru, co by se dělo, kdyby na to došlo. S Vámi to nemá lautr nic společného.
22.04.2009 - 10:41:17
občan - Pokud mne chcete stíhat za mé názory, poslužte si. Jen mě prosím ukažte, kde jsem v diskuzi porušil zákony ČR. Pokud je pro vás slovo "ovce" na porušením platných zákonů, pak se přiznávám: VINEN..požaduji trest smrti..
22.04.2009 - 10:08:20
vyvrhel - Přeci jsem nenapsal, že jste napadal obecnou pravdu. Napsal jsem, že cokoliv napsal občan, nebylo jako pravda uznáno, i když to třeba podle mne pravda je. Nikde v příspěvcích jsem od Vás nenašel nic ve smyslu ano máte pravdu, ano Občane, větrné elektrárny neničí ovzduší, ale svým provozem generují infrazvuk, který dokáže být při nízkých hodnotách nepříjemný, při vyšších nebezpečný. To je pravda a já vím, že to je jedna z nevýhod VE. Ale také vím, že zvuková intenzita se snižuje s druhou mocninou vzdálenosti. Takže podle mne nebylo nic snazšího, než Čezu uložit podmínku, že hladina hluku se nesmí působením VE v obytných zónách pohybovat nad hranicí 40dB, což je hygienická norma pro noční hodiny a mělo by být zaručeno, že nebudou nikoho rušit. Je to otázka dohody mezi jednotlivými stranami. Ono je snadné říct nechci. Ale říci proč nechci bývá o dost složitější. Na vybudované větrné elektrárny se jezdí dívat i turisti. To znamená, že se lidem i líbí. Stejně jako mě. Já prostě jsem zastáncem pokroku a VE podle mne pokrok jsou. Ve světě existují i případy, kdy si obce postavily svoje vlastní VE a pokrývají jimi část spotřeby třeba na pouliční osvětlení. Občané Stříbra jsou proti a já se musím smířit s tím, že větrné elektrárny za mým domem nebudou a to bydlím v místě, které by bylo podstatně blíže než mají dům Bojdovi. Dokonce bych na ně viděl pokaždé, když bych vyšel z domu. Jak už jsem psal, přišel jsem k tomuto tématu pozdě a nemíním si nyní zjišťovat, jaké byli Čezem dány nabídky a jaké byli stanoveny podmínky. Bylo by to mrhání časem. Podle mého vše proběhlo zákonou cestou a každý ze zastupitelů demokraticky vyjádřil svůj názor. S tím s vámi samozřejmě souhlasím. Každému kdo nemá pevnou, veřejnou IP adresu je Tato adresa přidělena DHCP serverem a pokud mi paměť slouží určitou roli tam hraje i MAC adresa, která je unikátní pro každý kousek HW. Nemyslím si, že by policie neměla prostředky, technologie a možnosti, jak si zjistit uživatele. Používání počítače více lidmi považuji v dnešní době za málo pravděpodobní a relevantní, nicméně možné. Seznam, podle mého, zavedl registrace právě z toho důvodu, že je nejpoužívanější a snadno se proto může stát že webmaster přehlédne nezákonný příspěvek, který nesmaže a provozovatel by tak mohl nést následky, jelikož jeho „spornou“ povinností je takovéto příspěvky mazat.
22.04.2009 - 07:42:47
Pepa - Pro vyvrhel: A v mých článcích či příspěvcích jste našel něco, kde jsem napadal obecnou pravdu, kterou zde občan či někdo jiný napsal? Chci jenom připomenout, že se zde neřešily obnovitelné zdroje obecně, ale konkrétní umístění VtE u Stříbra. To považuji za velký rozdíl. Podle mého vše proběhlo demokratickou cestou v rámci zákona. Ani já nejsem se všemi rozhodnutími zastupitelstva vnitřně ztotožněn, ale v diskusi před rozhodováním si k tomu řeknu svůj postoj a svoje argumenty, a pokud i přesto zastupitelé rozhodnou jinak, akceptuji to. Je pravda, že pokud mají předkladatelé návrhů další informace, které mohli zveřejnit a v důvodové zprávě to neudělali, vzniká zde zbytečný prostor k diskusím. Jedině pokud bych měl dojem, že rozhodnutí zastupitelstva je v rozporu se zákonem, vyzval bych v závěrečné diskusi na zastupitelstvu starostu, aby pozastavil rozhodnutí zastupitelstva do právního posouzení. A co se týče té policie, opravdu si myslíte, že je to tak jednoduché? Myslíte si, že všichni mají svojí vlastní IP adresu a že k počítači má přístup jenom jeden člověk? Když je to tak jednoduché, proč tedy na našem nejpoužívanějším vyhledávači seznam.cz zavedli registraci do diskusí? Co se týče toho boxu, programátoři připravují nové uživatelské rozhraní.
21.04.2009 - 21:34:50
občan - vyvrhel: děkuji...opravdu děkuji za to, jaký máte názor na obnovitelné zdroje. Jste jeden z mála. Možná jste pochopil, koho jsem myslel těma ovcema, pepa evidentně ne. Možná proto, že jí sám je. Ale přesto, děkuji.......dokázal jste v jednom příspěvku shrnout to, o co já se pokouším několik měsíců. Opravdu věcně a srozumitelně napsané, klobouk dolů. Možná budete pozván na zastupitelstvo..:-))
21.04.2009 - 21:18:22
vyvrhel - Proto jsem psal, že s ním nesouhlasím ve všem. Nikdy jsem v žádné diskuzi nikoho neurazil a ani narážky na mou osobu jsem nekomentoval, protože si myslím, že není nic snazšího než někoho nazývat urážlivými jmény, nadávkami a podobně. Daleko větší uspokojení mi přináší odpovědět slušně a s nadhledem oponenta usadit argumentem nebo i vtipem. Ale pokud by jste si diskuze s občanem pročetl jako já, který vlastně přišel až když bylo po všem, možná by jste taky uznal, že i když někdy měl Občan pravdu, tak už jen z principu mu tu pravdu nemohl nikdo přiznat. Některé jeho názory jsou hodně kontroverzní a v diskuzi normálně inteligentních lidí by se asi nemusely vyskytovat, ale to už je bohužel cena doby. Lepší už to asi nikdy nebude. Na druhou stranu, proč by si nemohl na internetu každý psát co chce. Předpokládám, že kdyby došlo k nejhoršímu a admin byl požádán policií či soudem o předání IP adres k jednotlivým příspěvkům, nebyl by to problém a potom by každý musel nést i povinosti vyplývající z demokratického zřízení, namísto toho, aby jen využíval jeho výhod, na což se mimochodem mnoho diskutujících neustále odvolává. v této diskuzi jsem ale nic tak strašného nečetl. Jsou i horší diskuze. P.S. pro admina: Nemohl by text box pro psaní být větší? tenhle je podle mne dost poddimenzovaný.
21.04.2009 - 18:13:34
Pepa - Pro vyvrhel: Tak pokud Vy chcete být spojován s názorem, že naši spoluobčané jsou ovce, či že ze Záchlumí se šíří zápach atd., tak na to máte samozřejmě plné právo a ponechte i mě laskavě moje právo se od člověka, který se sníží k něčemu takovému, distancovat.
21.04.2009 - 11:05:03
vyvrhel - Pozorně jsem si přečetl diskuzi k tomuto článku a diskuzi k článku o Cowardu. A musím říct, že ne ve všem s občanem souhlasím, ale ve spoustě věcí má pravdu. Minimálně v tom, Pepo, že by nikdo neměl po nikom chtít, aby v anonymní diskuzi zveřejnil své jméno, jako jakýsi důkaz o tom, že to co napsal, myslí vážně. Docela mě pobavila i poslední věta vašeho příspěvku, že jste s občanem diskutoval jako poslední jen proto, že jste nechtěl aby provozovatel serveru byl někdy s jeho názory spojován. To Vám musím říci, že jste mne pobavil. Ale asi jste potřeboval všechny ujistit, že názor občana, který jde proti proudu, není ten, se kterým provozovatel souhlasí. Ale proč, ptám se. Není to zbytečné? Celkem mě mrzí, že jsem tuhle diskuzi prošvihl. Nejsem pravidelným čtenářem tohoto webu, ale v referendu jsem hlasoval pro elektrárny. Nejsem přesvědčen o přímém vlivu působení lidstva na změny klimatu. Minimálně ne v rozsahu, jaký se uvádí. To je jedna z věcí v které nesouhlasím s občanem. Zároveň ale nechápu, proč by jsem nemohli začít využívat energii větrného proudění? Když je k dispozici. Proč? Jsou bezpečné? Ano. Vyrábí energii? Ano. Bez emisí? Ano Je to ověřený způsob výroby energie? Ano. Potřebujeme energii? Ano. Mají naše děti dýchat čistý vzduch? ANO. Dělají hluk? Ano. Působí v krajině rušivě? to je otázka názoru. Mě se v krajině líbí. Škoda že pan Bojda je tak madý. Určitě by nestály panelové domy na severním předměstí, které podle mého názoru ruší panorama Stříbra daleko více, než případné větrníky. Souhlasím s názorem p. Schreiera opravdu by sem vlaky nejezdili, kdyby zpátečníků jako pan Bojda bylo více. Na druhou stranu nechápu přístup Čezu. Pane Schreier, proč Čez nepožádal o povolení měření na dobu jednoho roku? Pak by jste mohli říci ano máte pravdu a VE v této lokalitě opravdu nemá smysl a nebo zacpat žvanilům ústa zprávou o účinosti VE se všemi prokazatelnými čísly. Srdceryvná kampaň s fotografií malého děcka, kterak s rouškou stojí v popředí čadící foilní elektrárny, by také jistě udělala své. Podle mě jste to podcenili. Také nejsem fanda Čezu a například na chalupě jsem nechali Čez Čezem a nainstalovali soláry. Ve spoustě věcí nás to omezuje, ale věřte, že mi je to jedno. Mám čistou energii na svícení, lednici a dokonce i vypere. A říkám si že čím více lidí pochopí, že krajina bez viditelných známek působení lidstva v osídlených oblastech je blbost a uznají, že i větrníky můžou být dobré i k něčemu jinému než aby si Čez namastil kapsy. Na to už jsme si zvykli.
21.04.2009 - 10:28:18
občan - Na toto musím reagovat, takže opravdu naposled: Tohle je informační server o městě Stříbře, který má založenou diskuzi. Zde má tedy každý občan právo napsat svůj názor! Ať už je to cokoliv. Není zde podmínka v registraci uvádět jméno, adresu či jiné iniciály. Tudíž se zde občané mohou vyjádřit anonymě, pokud chtějí. Takže, pokud je filozofií tohoto webu: napiš svůj názor, pak musíš jít na radnici ukázat se, kdo jsi, aby jsme si na tebe dávali pozor, protože píšeš to, co se ná nehodí, tak to opravdu hraničí s buzerací lidí. Toto je opravdu velice nebezpečné, trochu mi to zavání praktikami StB. Každý, kdo se zde registruje pod přezdívkou, bude čelit tomu, že je zbabělec a lhář. Na tento server jsem šel kvůli diskuzi o větrných elektrárnách, protože to tu ovládl Bojda se svým názorem, nepravdivým a účelovým. Pokud myslíte, že tu píšu z rozmaru, tak vás ujišťuji, že mám příliš málo času, abych jím takhle mrhal. Jinak pane redaktore, já s váma nediskutoval, jen sem reagoval na vaše výpady směrem ke mě. Sám bych byl radši, kdyby jste si mě nevšímal, vaše perzekuce mojí osoby mě opravdou obtěžovala. Pokud každého, kdo se zde kriticky vyjádří postihne takováto perzekuce ze strany majitelů webu, zřejmné ještě pozůstatek minulého režimu, tak je mi jich líto a pochybuji, že se zde někdo bude mít chuť vyjadřovat. Jsem občan, kterému není dění v jeho městě lhostejné, považuji internet za dostupný prostředek k vyjádření, ale nechci být za své názory perzekuován, tím hůř, že je to iniciativa majitele webu, který zde chce mít zřejmě jen diskuzi ve smyslu: všecko je perfektní, dokonalé...Takže milerád opustím tento totalitní web, ostatně toho jste chtěl dosáhnout. Přeji hezký den všem lidem svobodné vůle. R.N.
21.04.2009 - 07:30:46
Pepa - Takže žádný občan Richard Novotný se na zastupitelstvu neobjevil. Jeho "čeření stojatých vod" se posunuje do pozice sezení u počítače a nekonstruktivní kritiky nebo spíše štvavých výpadů nepodložených žádnými fakty. A když má možnost veřejně říci na zastupitelstvu, co si myslí, tak se bojí přijít a obhájit si svůj názor. Schován za anonymní přezdívkou tak může být i provokatér, který se psaním do diskusí baví. Byl jsem poslední, kdo s občanem diskutoval, ale jenom proto, že jsem nechtěl, aby provozovatel serveru byl někdy s jeho názory spojován. Všem lidem dobré vůle přeji hezký den. Ing. Josef Hrábek
15.04.2009 - 16:41:58
občan - Já, když dovolíte, si nadále uschovám svou identitu a budu na stříbře.cz občas přispívat, čeřit stojaté vody a a vířit zatuchlost systému. Samozřejmě budu i hájit své názory, oponovat, bořit demagogie. Diskusní setkání s takovým člověkem, jakým byl Bojda byl opravdu tvrdý oříšek. Takovou zatuchlost, zatvrzelost, despotismus, jsem dlouho neviděl..Neschopnost přijmout argument, jasný, věcný..Jeho přesvědčení, že jen on má pravdu, nezná mezí..Nezávidím jeho blízkým, ti musí mít jen jeho názor a žádný jiný..Za pár let možná pochopí, jaký je smysl obnovitelných zdrojů, dnes to jeho mozek není schopen vygenerovat..Globální oteplování neexistuje, jen se nám to všem zdá, skleníkové plyny jsou neškodné a rakoviny neexistují. Tak jen ať je teploučko, jen ať se Bojda potí, člověku, jeho prostorových proporcí musí být v horku krásně..co chtěl, to bude mít...Na zastupitelstvo bych přišel, kdyby to mělo nějaký smysluplný význam, ale upřímě: ať bych řekl cokoliv, nic by se stejně nezměnilo...To bych musel zburcovat pár vesnic, lhát lidem do očí, vtrhnout na zastupitelstvo a dělat humbuk..Pak bych možná něco protlačil..Ale na to nemám žaludek.. S pozdravem -.-
15.04.2009 - 11:58:38
Pepa - Pro občana: Jenom se vykrucujete, protože se bojíte zveřejnit svoji skutečnou identitu, čímž mi dáváte důvod myslet si, že jste nám lhal, když jste se v diskusi představil jako Richard Novotný. To by znamenalo, že se bojíte podepsat i pod své diskusní příspěvky, proto byly tak štvavé a nekonstruktivní a kdoví, zda jste v nich také neuváděl nepravdivé informace, kvůli čemuž už teď ani svoji identitu nemůžete kvůli svým známým zveřejnit. Mě to připadá zbabělé. Takže pokud na zastupitelstvu v pondělí nevystoupí v diskusi pan Richard Novotný, bude to to poslední, o čem budu v této diskusi informovat, aby si ostatní diskutující sami o občanovi dotvořili svůj obrázek a pro příště věděli, jak moc vážně jeho diskusní příspěvky mají brát.
14.04.2009 - 16:10:46
občan - Proč bych měl dokazovat svou identitu? Jsme snad u soudu? Já jsem občan Stříbra a diskutuji na dané téma. Tohle není diskuze o tom, kdo se jak jmenuje, ale o větrných elektrárnách..Vytvořte článek: Kdo je "občan" a můžem diskutovat. :-)..Pokud je pro zastupitele, či asistentky technický problém překonvertovat text do formátu PDF, mohu poskytnout hodinu výuky práce na PC zadarmo. Zvládá to i 10 leté dítě, pro zastupitele je to zřejmě neřešitelný problém..žebrat nikde nebudu, na to mám svou hrdost..Stejně už vím, kdo jak hlasoval a víceméně mě to nepřekvapilo, kabátníci se mi potvrdili, někteří mě zklamali, ale to je můj problém. Pokud nečtou diskuze, tak jsou velmi krátkozrací, mě, jako zastupitele by názory lidí zajímaly, ať na netu, či jinde, jim je to zřejmě fuk..Asi berou za vzorek obyvatelstva kdákající a vyřvávající spolky..To také hovoří o jejich práci..Někteří jsou zadarmo drazí..
13.04.2009 - 12:43:30
Pepa - Pro občana: Mluvíte o demagogii, ale přesvědčit nás o své identitě, to jste jaksi zamluvil. Ale koukám, že na 20. dubna 2009 je naplánováno zastupitelstvo, takže máte ideální příležitost se jednak domluvit na nahlédnutí do zápisu ze zastupitelstva, které zamítlo elektrárny a jednak hned v diskusi říci osobně zastupitelům, co si myslíte o větrných elektrárnách, protože leckteří určitě diskusi na internetu vůbec nečetli. Tedy pokud zase neomarodíte. Nebo tentokrát nebudete moci kvůli něčemu jinému? Anebo budete dělat mrtvého brouka, jako že jste můj diskusní příspěvek nečetl?
10.04.2009 - 10:20:54
občan - Pro pepu: Nikdy jsem netvrdil, že zastupitelstvo něco porušuje. Jen mi v dnešní moderní době přijde trochu ujeté, chodit na radnici a žebrat o informace. Na co má Stříbro oficiální stránky..To, že by to bylo technicky náročné ať vyprávějí v mateřské školce, děti by to zvládly za 10, já za pět minut. Tohle vzdělaný člověk nemůže vypustit z úst... říkám, to by musela být vůle a ta není. Ekonom nejsem, byla to jen má úvaha, jak bych si to ideálně představoval, vy mě pořád berete tak smrtelně vážně, já nejsem p. Hanslian, jsem jen prostý občan. Takže obmněňovat technologii po 10 letech by z hlediska ekonomického nebyl trhák, z hlediska ekologického ano. Vy taky nejezdíte ve 20 let staré škodovce, která žere 13 litrů ve městě, ale určitě jste sáhl po něčem úspornějším..Jinak, já nekážu, jen se svobodně vyjadřuji. A vidím, že jsem mnoha lidem trnem v oku, protože pravda se těžko poslouchá..Ale to by jste nebyl vy, aby jste do diskuzního příspěvku nevnesl troch demagogie, že? :-)..Nyní například káráte p Schreiera za to, že se věnuje passé tématu a přitom mu pokládáte stále nové a nové otázky..:-))
09.04.2009 - 14:04:39
pepa - Pro pana Schreiera: Jak je vidět, tak občany ani zastupitele Stříbra jste ale nepřesvědčil o tom, že je u ČEZu na 1. místě ekonomičnost a že nejsme jenom pokusní králíci, protože 1) stát potřebuje splnit určitá procenta ve vztahu k EU a má na ČEZ přímý vliv a za 2) správný obchodník potřebuje referovat o tom, že už mu to někde funguje, což jsem v diskusi zaregistroval, že momentálně ČEZ neprovozuje žádnou VtE, navíc ČEZ není tak ekonomicky slabý, aby to nerisknul i v oblasti, která je na spodní hranici rentability, což konečně potvrdil i Vámi zmiňovaný p. Hanslian. ### Co se týče cenové nabídky, tak jste na začátku končili na hranici 270 tisíc ročně v posledních 5ti letech životnosti VtE, ale letos v lednu už to bylo 315 tisíc! Takže pokud se nepletu, tak jenom to posunutí hranice ve výsledku udělalo více jak 3 miliony, ale z hlediska ČEZu se to výrazně neliší. Jinak já jsem chtěl v této diskusi původně skončit 24.3.2009, ale když jsem se sem 28.3. vrátil a přečetl si, co se tady mezitím napsalo, tak jsem reagoval. Kdybyste vypnul 24.3. tu elektřinu a zapálil si svíčku, jak jsem Vám doporučoval, více bych nereagoval.
09.04.2009 - 13:12:51
pepa - Pro občana: ### 1) Info ze zastupitelstva - nastudujte si zákon o obcích, zastupitelstvo nic neporušuje, naopak zveřejňování podkladů k jednání na internetu je nad rámec zákona, které vzniklo díky určitému tlaku na zastupitele. K tomuto tlaku ale nepřispěl občan Richard Novotný, ale třeba "nějakej" Hrábek na zastupitelstvu několikrát v diskusích požadoval zveřejňování na internetu, dokonce i výsledky hlasování jmenovitě, ale prý by to bylo moc technicky náročné. ### 2) Kolik se vybralo na kostelík, tak to jsem napsal, stačí pozorně číst. ### 3) Vše co jste napsal můžete změnit, když půjdete kandidovat do zastupitelstva. ### 3) Co se týče výpočtů, tak matematice také neholdujete, ale zajímavé je, že to ani nikdo z ČEZu neměl zájem uvést na pravou míru. Já se snažil spočítat to, co nabízel ČEZ. A ekonom také nejste, protože měnit po 10 letech něco, co má životnost 20 let? To jsou pro mě prostě bláboly, proto se k tomu vyjadřuji. ### Nevím, jak ostatní diskutující, ale mě je identita občana coby Richarda Novotného, silně podezřelá. Na zastupitelstvo jste byl údajně nemocný, a když byste měl osobně zajít nahlédnout do zápisu ze zastupitelstva a udělat něco pro ostatní, tak to také ne. Jak nás chcete přesvědčit o tom, že existujete a že nám tady celou dobu nekáže člověk, který se bojí veřejně podepsat pod své názory?
07.04.2009 - 10:22:23
občan - Takže, pokud zástupce ČEZu odpovídá v diskuzním fóru na dané téma, tak klesl..Kam tedy klesl poslanec, který se angažuje ve věcech, kterým nerozumí, využívá své postavení k soukromým účelům a vypouští z úst takové bludy?
07.04.2009 - 10:16:44
občan - Pan Votava by si měl hlavně uvědomit, že není jen obyčejný občan, ale poslanec, zákonodárce a pro mnoho lidí je tudíž autorita, by se neměl nechat strhnout k tomu, že svůj laický názor tlačit jako pravdu. Na to pozor, pokud nemá vzdělání v oboru fyziky atmosféry, meteorologie, nemůže využívat své postavení k ovlivňování zastupitelů. Je to nefér, jeho angažovanost v tomhle je přinejmenším sporná.
06.04.2009 - 21:22:36
JiriBojda - Pane Schreiere.Takže ČEZ už nevěří v podporu 70% obyvatel...už jen věří v lhostejnost lidí,ano to už je základ na kterém se dá stavět...Ano Pan Březina byl na jednání zastupitelstva a proto si myslím,že viděl a slyšel,že vystoupil pan Votava a ne jeho rodinní příslušníci.A to co "vypustil z úst" jak jste napsal,byl jeho názor jako občana města Stříbra.I když využil svého práva a vystoupil až po veřejné diskuzi občanů města Stříbra s jejich zastupiteli,takže do toho Vy ,coby "obchodník s větrem" ,který na jednání ani nebyl,nemáte právo zasahovat.Znova musím zopakovat,že se narozdíl od pana Březiny chováte spíš jak provokatér než jako profesionál.Doufám že Vám pan Votava na schůzce promluví "do svědomí",protože už Vám chybí jen stupínek dolů na Ríšovu úroveň.J.Bojda
03.04.2009 - 15:18:45
M.Schreier - Pane Hrábku, jsem trochu na rozpacích, protože jsem považoval debatu za uzavřenou. Na jednu stranu správně podotýkáte, že věc je již passé, zároveň však kladete další otázky, na něž považuji za slušné odpovídat. Navrhuji kompromisní variantu=zkrácení odpovědí na minimum. Ad efektivita větrných elektráren - myslím, že si toho na svá bedra berete zbytečně moc. Otázka, zda se to vyplatí nebo ne, by měla vždy trápit především investora, resp. úvěrující banku (snažil se Vás o tom ve svém příspěvku přesvědčit i p. Hanslian). Pokud se to nevyplatí, rozumný investor nestaví. Ad nabídka - schůzka se zastupiteli v lednu, kterou zmiňujete, předcházela následnému hlasování, které skončilo poměrem 6:6. Nabídka se ostatně nikdy výrazněji nelišila od té původní, která byla prezentována na všech jednáních s občany (věřím, že tato sezení byla veřejná dostatečně). Poslední nabídku jsme doplnili pouze o zmíněných 150 tisíc Kč ročně (kulturní, sportovní a společenské dění), činíme tak v případě všech partnerských obcí a považovali jsme za korektní sjednotit metr. Ad statistika - abychom předešli nekonečné polemice, shodněme se na tom, že každý si ji ohýbáme tam, kam se komu hodí. Vy zkrátka věříte svým vzorkům, my zase lhostejnosti absentérů. Ad info z jednání zastupitelstva - měli jsme tam svého člověka, s průběhem i s obsahem vystoupení jednotlivých aktérů jsme tedy obeznámeni. Otázka byla spíše řečnická. Jak už jsem odpovídal, s p. Votavou máme příští týden schůzku. S pozdravem a přáním příjemného víkendu Ing. Martin Schreier
02.04.2009 - 20:51:16
občan - Pro pepu: Za prvé..nelíbí se mi, že tady dáváte kázání p. Schreierovi co má dělat v pracovní době, podle mě dělá součást své práce, když odpovídá na dotazy občanů ohledně VE. Skoro denně je zde na p. Schreiera nějaká otázka a on poctivě odpovídá, i když by už nemusel. Několikrát se rozloučil, ale lidé chtějí znát jeho názor, tak se ptají, on odpovídá. Považuji to za velmi vstřícné a slušné gesto. Líbí se mi i jeho "lidskost" v odpovědích, ne jen suché konstatování. Takhle, jako on, kdyby se zde vyjádřili také nějací zastupitelé..Jako např. i pan Nenutil.. Vemte si nějakého Bojdu..Nebyl tu jedinný článek, bez 70 procent diskuzních příspěvků Bojda a teď, když dosáhl svého a už o něm není vidět, ani slyšet..Jsem zvědavý, s jakým zápalem bude pokračovat to jeho "ekologické" sdružení v dalších ekologických aktivitách. Kdyby aspoň s polovičním nasazením, jako proti obnovitelným zdrojům..Osobně si myslím, že si pogratulovali, rospustili to a vylezou zas, až někdo přijde s jiným obnovitelným zdrojem, nebo něčím jiným, co se jim nebude zamlouvat. Takhle to prezentujete i Vy..Konec, neschváleno, žádné VE nikdy nebyly, nejsou a nebudou. Tečka. Zákaz o tom mluvit. Pokud o tom lidé chtějí dál diskutovat, je to jejich věc. Ohledně informací: Je jednadvacáté století, máme internet..Proč musí občané někam chodit a žebrat, aby dostali informace..Co je jednoduššího, než dát kompletní zápis z jednání, kdo jak hlasoval, atd. v PDF na oficiální stránky města? Myslím, že nejsem sám, koho by to zajímalo. Ale to by musela být vůle, a ta není..Je mi jasné proč..Nepředpokládám, že by zastupitelé pořádali kulturní akce, ale např. hudební skupině Coward byla zamítnuta částka tuším 20000 kč nak pořádání kulturní akce, pak tu máme divadelní soubor, mohlo být víc akcí pro děti, atd atd..prostě peněz na kulturu není nikdy dost. Skládání na kostelík jsem bral s mírnou nadsázkou, já sám jsem přispěl, nevím, kolik se vybralo, ale vím, že peněz na opravy památek není nazbyt, tak je můžou zastupitelé odmítat..Co třeba oprava náměstí. Studie jsou krásné, ale nezůstane jen u studií? Jsou na to peníze? Dočkáme se toho ještě v tomhle životě? Dám vám tady sto příkladů, co by potřebovalo opravit, zkulturnit, postavit..Ale nechtějte po mě, abych dělal za někoho jeho práci. Od toho jsme si je volili. Prostě, kdyby zastupitelé pracovali pro nás a město, hlasovali by jinak. Takhle pracují jen pro ukřičené spolky, ostatní mlčenliví občané jsou jim fuk..Ohledně mé kalkulačky: vy jste počítal nejnižší nabídky, já nevyšší. Tak k těm 32 milionům 550-ti tisícům přidáme předponu "až". Tak jsme tedy přišli až o 32 550 000 za 10 let. Životnost VE jsem předpokládal v mé kalkulaci průměrnou, tzn. 10 let. Pokud se bude technologie VE prudce vyvíjet, jako dosud, nechci 20 let starý vehikl, chci zastaralou techniku obmněňovat za moderní, tak, jako se něco podobného děje u tepelných elektráren, tuším, že ji musí obmněnit za méně znečišťující do roku 2015. Takže životnost VE 10 let, víc ne. Pak by ČEZ mohl přijít s další nabídkou...Ale to už je pasé..
02.04.2009 - 18:36:06
pepa - Pro občana: A ještě k dalším věcem z Vašeho příspěvku: ### " ... nedostatek kulturně-společenského vyžití pro mladé ..." - stačí kliknout vlevo na úvodní stránce stribro.cz na akce a jenom si vybrat. A pokud si nevyberete, uspořádejte nějakou. Nečekejte, že budou zastupitelé pořádat akce. Anebo se jděte projít nebo projet na kole. Okolí Stříbra máme stále poměrně zachovalé a je v něm celá řada zajímavostí. ### "... opravu kostelíka p. Marie si musí financovat sami občané, jinak by spadl" - koukněte na články na stribro.cz "Práce jako na kostele!" http://www.stribro.cz/bread.php?id=1088 a "Další práce na kostele Nanebevzetí Panny Marie" http://www.stribro.cz/bread.php?id=1177. Kdo myslíte, že má hlavní podíl na milionech dotací? A víte, kolik se vybralo od občanů? Kdybyste sledoval dění, jak jste psal, tak víte, že 22. zastupitelstvo dne 20.11.2008 přijímá od STROMu dar ve výši 4.930 Kč http://www.mustribro.cz/zm_2008/dokumenty/zm_22_2008.pdf jako výsledek sbírky občanů. Takže které občany jste měl na mysli, že financovali opravu kostela Nanebevzetí Pany Marie? Kterým občanům vděčíme za to, že nespadl? Já vím komu, ale toho nemáte rád. ### Protože jste mě svými diskusními příspěvky přesvědčil, že Vám život ve Stříbře a okolí není lhostejný a že víte, co s tím, aby to nebyla jen teplá místečka, tak že půjdete v příštích volbách nejen volit, ale i kandidovat. Konečně nám ukážete, jak se to má dělat.
02.04.2009 - 18:27:41
pepa - Pro občana: Kalkulačka dobrá, ale jinak ... . S přihlédnutím k článku http://www.stribro.cz/bread.php?id=1363 : ### 1) První rok 210 tisíc a pak postupné(?) zvyšování až na 315 tisíc. Není specifikovaná postupnost, ale vycházím-li z původní nabídky, můžeme počítat v průměru 262.500 Kč. Při předpokládané životnosti VtE 20 let tedy výpočet 262.500 x 7 x 20 = 36.750.000 Kč v průběhu 20 let. ### 2) Nikde jsem nenašel, že by se 150 tisíc za pozemek mělo platit opakovaně. Takže pokud by stály všechny VtE na pozemku města, vychází mi 150.000 x 7 = 1.050.000 Kč jednorázově. ### Překvapilo mě, že takový zastánce VtE elektráren, který si neustále stěžuje na nedostatečnou informovanost na stribro.cz, počítá s životností VtE 10 let, i když tato informaci zrovna na stribro.cz je.
02.04.2009 - 17:52:53
pepa - Pro pana Schreiera: Takže, co se týče charakteristik nastupující generace větrných elektráren, tak ty jste jenom naznačoval, ale jestli se to vyplatí, tak to se neví, protože nikdo zatím nespočítal ani předběžnou kalkulaci, protože cena není známa. A jsme zase na začátku - možná se to vyplatí. ### Co se týče pana Sedláka, právě proto jsem se ptal, že nikdo z ČEZu tuto informaci nepopřel. A co se zaměstnání týče, zaměstnávám sám sebe a jen naši zákazníci ovlivňují moji pracovní dobu, proto mimochodem odpovídám až teď, to Vy jste na tom hůře. A upřímně řečeno, kdyby se můj zaměstnanec ve své pracovní době věnoval již skončené akci tak, jak se jí i nadále věnujete Vy, moc by se mi nelíbilo mu za to ještě platit. ### Co se týče nabídky ČEZu zastupitelům, když byla natolik veřejná, proč jí pan Sedlák a pan Březina nepřednesli zastupitelům na VEŘEJNÉM jednání zastupitelstva a měli v lednu jakousi schůzku se zastupiteli? Stejně tak dopis zastupitelstvu nebyl zveřejněn v podkladech pro zastupitelstvo, byla tam o něm jenom zmínka. Stanovisko o.s. bylo veřejně prezentováno, ale s ČEZem se jednalo za zavřenými dveřmi. Tak potom vznikají pochybnosti. Já vím, že je to věc zastupitelů, to jenom pro pořádek. A mimochodem původně jste nabízeli za VtE jenom do 270 tisíc - viz. http://www.stribro.cz/bread.php?id=1363 ### Jsem rád, že uznáváte, že statisticky vzorek občanů, kteří se zúčastnili referenda, je dostačující k tomu, aby se dalo usuzovat o tom, co si lidé myslí, tedy i ti, kteří k referendu nepřišli. A to je ten podstatný podnět pro zastupitele, ne jestli přišli nebo z nějakých důvodů nepřišli. ### Pokud chcete podrobnější info z jednání zastupitelstva, tak každý občan města Stříbra má právo nahlédnout do zápisu ze Zastupitelstva. Občan Richard Novotný měl také zájem o nějaké info ze zastupitelstva, kterého se z důvodu nemoci nemohl zúčastnit, takže se na něj obraťte, aby si domluvil s tajemníkem MěÚ termín, kdy může přijít nahlédnout do zápisu a pak všechny, kdo na zastupitelstvu nebyli, informovat. Ale osobně Vám mohu říci, že Vaše napadání diskusního příspěvku pana poslance Votavy, jeho rodinné příslušníky jsem diskutovat nezaregistroval, je dost neopodstatněné. Nejen na něm, ale i na ostatních diskutujících bylo vidět, že všeobecná diskuse k VtE přinesla dostatečnou osvětu. Diskuse proběhla nečekaně klidně a bez emocí. Ještě si neodpustím jednu otázku: Když by "jeho vystoupení mohli negativně vnímat spíše další investoři do větrné energie", proč se vystoupení pana Votavy snažíte zveřejnit? To nemá logiku. ### S přáním úspěchů v jiných lokalitách Ing. Josef Hrábek.
01.04.2009 - 15:31:54
občan - To jsem rád, že mám pravdu..:)..Jen nevím, kolikrát budu muset ještě napsat, že jsem nemohl ze zdravotních důvodů..
31.03.2009 - 20:33:54
agbiker - Pravda pravda mohl jste se zajít podívat.
31.03.2009 - 16:40:39
občan - Několikrát zde byli občané vyzýváni, aby se přišli podívat, jak zastupitelé budou hlasovat, aby věděli, koho budou v příštích volbách volit a najednou nemají právo tuto informaci dostat? Nechápu, proč je kolem toho taková mlha, něco mi na tom smrdí..
31.03.2009 - 16:32:18
občan - Jinak, agbikere, uznáš alespoň, že zastupitelé, které jsme si volili my, jsou našimy zástupci? Nám voličům se musí zpovídat ze svých činů, vysvětlit, proč se tak, či onak rozhodli. Není to nějaká uzavřená komunita, takže každý občan má právo vědět, jak kdo pracuje, proč tak, či tak rozhodl. Takže nevidím nic neobvyklého, že se zeptám jako volič, kdo jak hlasoval. Na to mám právo, nebo snad není demokracie? Je to tajná informace? Najednou nesmí nikdo vědět, kdo jak hlasoval? Proč tedy bylo jednání veřejné, když je to teď najednou takové tabu? Stydí se snad zastupitelé za svá rozhodnutí?
31.03.2009 - 16:22:01
občan - Pro agbikera: Mám dobrou kalkulačku, myslel jsem samozřejmně celkovou částku do městské pokladny, po dobu životnosti VE.(předpokládal jsem životnost 10 let, počet VE-sedm). Omlouvám se za překlep. Takže počítejte se mnou: 465000 za jednu VE na pozemku města krát 7 VE se rovná 3 255 000 krát 10 let se rovná 32 550 000kč. A to jsem nebral v potaz inflaci, takže by ta částka byla samozřejmně vyšsí. A to není zanedbatelná částka, když si představím, co by za to mohlo všechno být. Plus další nemalé částky na rozvoj města níže vyjmenované. No nic, tak až nám bude další památka padat na hlavu, tak se na to budem zase všichni skládat. Tak přeju zdar vašim kotníkům, až půjdete po chodníku kolem bývalého Javozu..:-)
31.03.2009 - 10:09:08
M.Schreier - Dobrý den, pane agbiker, se všemi jsem se rozloučil už minulý týden a záležitost tak uzavřel. Aktuálně šlo pouze o dodatečné odpovědi na otázky p. Hrábka, což považuji za slušnost. S panem poslancem Votavou jsem mluvil dnes ráno a ujistil ho, že jeho názory respektujeme a v žádném případě mi nešlo o skandalizaci jeho osoby. Vysvětlil jsem mu, že jeho vystoupení mohli negativně vnímat spíše další investoři do větrné energie, kterým po nedávných vyjádřeních krajských politiků v Plzeňském kraji svitla naděje na vstřícnější přístup k jejich projektům. K tématu se chceme vrátit na schůzce s p. Votavou příští týden. Protože dále skutečně nechci nikoho zdržovat, uzavírám diskusi a ještě jednou se se všemi loučím s přáním všeho dobrého. Martin Schreier
30.03.2009 - 23:01:05
agbiker - Nechápu proč zjišťujete kdo a jak volil a co kdo řekl. Výsledek je jasný a zastupitelé jen potvrdili to co už naznačilo referendum. Z mé strany považuji věc za uzavřenou. Snad tuto skutečnost pochopí i p.Schreier a kolektiv.
30.03.2009 - 22:51:44
agbiker - Pane občane můžete mi říct kde jste vzal těch 32 550 000 kč ročně. Zřejmě používáte zastaralou kalkulačku. Já dospěl k částce 1 470 000 kč t.j. asi 184 kč na občana ročně.
30.03.2009 - 21:00:57
občan - Mimochodem, docela by mě zajímalo, co p. Votava na jednání vypouštěl z úst. Nedělám si iluze, nikdy jsem ho neměl rád, nikdy na mě nepůsobil dobrým dojmem, nicméně, veřejnost má právo vědět, co je zač.
30.03.2009 - 20:45:39
občan - Takže to shrneme: Vezmeme do ruky kalkulačku a zjišťujem, jak pro nás zastupitelé pracují..Tím, že jsme si zvolili tyhle zastupitele, kteří mají pracovat pro občany a město Stříbro, jsme přišli o 32 milionů 550 tisíc kč ročně do městské pokladny..plus ztráta možnosti spolufinancování ČEZu na výstavbě sportovišť, dětských hřišť, bazénu, atd..plus 150 000 ročně na pořádání sportovních a kulturních a společenských akcí...plus neznečišťování ovzduší....A to všechno, kvůli pár demagogickým křiklounům, jednoho politika, jedné pětině lidí a jednoho argumentu- je to hnusný...Když uvážím, jaké máme ve stříbře rozbité chodníky, nezastřešené autobusové nádraží a ledovou plochu, neopravené náměstí, nedostatek kulturně-společenského vyžití pro mladé, opravu kostelíka p. Marie si musí financovat sami občané, jinak by spadl, atd.,atd...tak docházím k závěru, že vlastně zastupitelé pracují PROTI občanům a městu. Toto je velmi alarmující, když pro zájmy pár křiklounů, zapomenou na své poslání...Garantuji, že ti samí křiklouni budou křičet, že chtějí opravené chodníky, bazén, zastřešenou ledovou plochu, kulturní vyžití..Ono je prostě jednodušší děla populistické rozhodnutí a tím si ve volbách zajistit teplá místečka..
30.03.2009 - 20:03:51
občan - Pro p. Schreiera: jsem rád, že jsem někoho pobavil, k tomu povídka sloužila..:-)..a měla sloužit také k malému zamyšlení, že jednou budou obnovitelné zdroje nezbytností. Kdo ví, možná jednou budeme mít moudřejší zastupitelstvo a doufám i lidstvo, které se naučí rozlišovat co je dobré a co špatné. Že je dobré hýčkat si přírodu, než si ji ničit. A že jedou přijde doba, kdy lidé změní priority a místo věty: "je to hnusný" ,budou říkat větu: jé, ono to nevypouští zplodiny.."
30.03.2009 - 10:25:03
M.Schreier - pane občane, velice jsem se dnes po ránu pobavil nad Vaší hororovou vizí pro rok 2065 :-) Myslím ale, že to nebude tak horké a v energetické koncepci ČR zvítězí racionální hledisko. Všichni se toho asi těžko dožijeme, ale snad v té době bude v hlavní roli jaderná energie vhodně doplněná mixem ostatních zdrojů (paroplynové elektrárny a plošně po území celého státu umístěné obnovitelné zdroje). Mějte se fajn, Martin Schreier
30.03.2009 - 10:19:18
M.Schreier - Pane Hrábku, myslím, že už jsem se za prosinec omlouval, ale samozřejmě to rád udělám znovu. K dispozici občanům jsme byli na náměstí 11.12. od 14 do 18 hodin, stejný časový plán jsme měli i na 18.12. Bohužel z technických důvodů, které se vyskytly ten den dopoledne, jsme byli nuceni posunout prezentaci (od 12 do cca 16:15). Mrzí mě, že jsme si na místě osobně nemohli popovídat, podobně jako s pí. Bojdovou, p. Bojdou starším nebo p. Tóthem. Osobně proti informacím o děním kolem VtE na www.stribro.cz nemám výhrady a děkuji Vám za kvalitně odvedenou práci. Pokud budete potřebovat další informace, jsem k dispozici a rád Vám je poskytnu. Na oplátku bych Vás jako člověka sledujícího a zajímajícího se o veřejné dění ve Stříbře poprosil o sdělení, zda existuje video-, audio- nebo alespoň stenozáznam z jednání zastupitelstva minulé pondělí. Možná by úplně stačilo zachycující vystoupení p. Votavy a jeho rodinných příslušníků. Myslím, že širší veřejnost by měla mít možnost posoudit, co všechno může vypustit z úst člen zákonodárného orgánu České republiky… S pozdravem Martin Schreier
30.03.2009 - 10:09:47
M.Schreier - Dobrý den, pane Hrábku, díky za Vaše dotazy. Vezmu to popořadě, snad nic nevynechám. Pokud ano, prosím, ozvěte se. Co se týče uvádění charakteristik nastupující generace větrných elektráren, šlo o příklad pro p. Bojdu a další zájemce s cílem naznačit, kde tento obor během několika let může být. Samozřejmě, že naše odhady a kalkulace jsme prováděli konzervativně, tj. pro případ nových strojů, které jsou na trhu k mání v současnosti. Pro odhad větrného potenciálu jsme čerpali z několika nezávislých zdrojů, mj. z aktuálních údajů Ústavu fyziky atmosféry (svůj názor přímo ke Stříbru zde konečně přidal i p. Hanslian z ÚFA). Konečné slovo, zda by se vůbec vyplatilo stavět, samozřejmě mohlo dát jen měření terénu. Protože k němu nedojde, můžeme nejspíše skončit i s teoretizováním. A k cenám nově vyvíjených mašin – jistě, že dnes nejspíše levnější nebudou (za dva roky, kdy by se pořizovaly, už to ale možná platit nemusí). O jejich ceně se konečně v Marseille ani nemluvilo. Pokud by ovšem v praxi znamenaly zvýšení efektivity z dnešních 26 % až někam ke 40 – 50 procentům, byla by cena až na druhém místě. Pro info: dnes se cena za 1 instalovaný MW pohybuje mezi 35-40 miliony Kč, takže např. hypotetické 10-20% zvýšení ceny by bylo nesrovnatelně kompenzováno výkonem. ad ČEZ, a.s. a ČEZ Obnovitelné zdroje – provázanost je jasná, není ani třeba kontroly v rejstříku, nikdo to nikdy nepopíral. V poděkování p. bedovi jsem pouze ocenil, že přes veškeré výhrady dokáže svůj despekt k ČEZ oddělit od samostatné disciplíny - rozvoje obnovitelných zdrojů v ČR. otázka č. 1) Nevím, jestli p. ladislav vychází z podobných „zdrojů“ jako p. Bojda a uvěřil závěrům MF Dnes z 6.2., že p. Sedlák končí v následujícím týdnu coby šéf ČEZ OZE. Život nás učí, že prakticky nikdy se nedá vyloučit téměř nic, Vy ani já také nemáme své zaměstnání jisté. Takže se nechme překvapit. Každopádně s pohledem na kalendář konstatuji, že máme 30.3. a p. Sedlák je stále ředitelem firmy ČEZ Obnovitelné zdroje. Můžete si to konečně ověřit, zavolejte mu, napište mu (492 112 850, josef.sedlak@cez.cz) otázka č. 2) Naše nabídka byla zcela veřejná. V lednu ji na setkání se zastupiteli znovu prezentovali p. Sedlák a p. Březina, před posledním jednáním zastupitelstva jsme vše ještě jednou shrnuli do dopisu a prezentace pro zastupitele. Z každého stožáru mělo město získat každoročně 210 až 315 tisíc korun. Tyto platby se samozřejmě měly v průběhu smluvního období zvyšovat s ohledem na inflaci. Dalších sto padesát tisíc z každého stožáru by město získalo v případě, kdyby zařízení stálo na jeho pozemcích. Další příležitostí pro Stříbro (jako potenciálního partnera jednoho z členů Skupiny ČEZ) a jeho občany by byla možnost participovat na projektech v rámci Nadace ČEZ (v praxi např. možnost financování či spolufinancování výstavby dětských hřišť, sportovišť, atd.) – více např. na www.nadace-cez.cz Poslední položkou nabídky, kterou jsme letos přidávali všem partnerským obcím, byl pravidelný roční příspěvek na kulturní, sportovní a společenské dění ve městě ve výši 150 000,- Kč. Pokud byla očekávání v některých položkách o nulu vyšší, je nám líto, ale musím opakovat, že ekonomika projektů větrných elektráren má zkrátka své hranice. „Neodolatelné nabídky“ vykouzlit neumíme. otázka č. 3) Jako každý absolvent Vysoké školy ekonomické mám pochopitelně ze statistiky bakalářskou zkoušku, ale sem asi Vaše otázka nemířila, že? Neberte to prosím tak, že pochybuji o průkaznosti 23% vzorku obyvatel. Ten je skutečně dost velký na to, aby se z něj dalo usuzovat, co si lidé myslí. Problém je v tom, že 77 procentům zkrátka nestálo zato svůj postoj projevit účastí u uren. To je ovšem také názor a svým způsobem i vzkaz pro zastupitele, nemyslíte? S pozdravem a přáním příjemného startu do nového týdne Ing. Martin Schreier
29.03.2009 - 15:52:44
pepa - Několikrát byl v této diskusi tento web i já osobně napadán kvůli nedostatečné informovanosti ohledně VtE. Web se problematice věnoval zde: http://www.stribro.cz/referendum.php - na internetu nenajdete jiný web, který by se problematice VtE na Stříbrsku věnoval více než tento. Ale stribro.cz není web zaměřený jen na VtE, od toho jsou jiné weby, na které bylo ze stribro.cz odkazováno. Co se týče mé osoby, stačí se podívat na autory článků na výše zmiňovaném odkazu. NIKDO JINÝ NEPOSLAL článek k VtE ke zveřejnění. Takže pokud se někdo rozčiluje, že zde byla malá informovanost, ať si zamete před vlastním prahem, je to pouze jeho problém. A co se týče mé osoby, pečlivě jsem si nastudoval pro i proti, ale když jsem šel na konzultaci za odborníky z ČEZu 18.12.2008 na stříbrské náměstí, kde podle pozvánky do 18:00 měli plánovaný stánek, tak tam cca v 16:40 už nebyla ani noha, tak moc si stříbrských občanů ČEZ váží. Takže zodpovědně mohu říci, že jsem se o problematiku VtE důkladně zajímal a na základě informací, které jsem měl k dispozici, jsem i psal. Ale co je nejpodstatnější, jednalo se o tom, zda stavět VtE na Stříbrsku, ne o tom, zda VtE stavět nebo ne.
29.03.2009 - 15:44:12
občan - Sám jsem zvědavý na odpovědi. Jen se mi zdá tak trochu irelevantní otázka ohledně vnitropolitických vztahů uvnitř ČEZu. Myslím, že toto je trochu bulvární otázka, nějak si jí nemohu dát do souvislosti s VE na stříbrsku. Trochu mi to tu zavání ospravedlňováním zamítnuté dobré myšlenky a posouvání ČEZu do roviny těch "špatných"..Žádných nefér praktik ze strany ČEZu jsem si nevšiml, tak musíme něco špatného najít. Naopak, líbilo se mi, jak se ČEZ zachoval, nikoho nikam netlačil, dal nabídku, byla zamítnuta, tak vyklidil pole. Nevidím na tom nic neobvyklého. Nechci se jich zastávat, ale v téhle kauze se ČEZ zachoval lépe, než zastupitelé, kteří nejdřív ano, pak ne..
29.03.2009 - 13:44:17
pepa - Pane Schreiere, při nahlédnutí do Obchodního rejstříku lze snadno zjistit, že 100% vlastníkem firmy ČEZ Obnovitelné zdroje, s.r.o. je akciová společnost ČEZ. Z jakého důvodu bychom měli nezaujatě rozlišovat? Jste prostě ČEZ. Pokud nám chcete z ČEZu něco skutečně sdělit, tak nám napište, z jakého důvodu, jak se zmínil Ladislav, končí ředitel Sedlák. Máme si myslet, že je to kvůli špatnému prosazování obnovitelných zdrojů? Další otázka. Že jste zastupitelům nedali neodolatelnou nabídku, je jasné, ale sdělte nám poslední nabídku, kterou jste položili na stůl, ať víme přesně, o kolik městská pokladna přišla. Nebo jste snad svoji nabídku nenavýšili? A poslední věc. Referendum bylo právně neplatné a jeho výsledky nebyly pro zastupitele závazné, to je jedna věc, druhá věc je, že statisticky byl vzorek lidí v referendu dostatečný, takže nelze očekávat nějaké dramatické procentuální změny, kdyby přišlo více nebo měně občanů. Pane Schreiere, můžete nám sdělit Vaše vzdělání ve statistice? Nebo jste tu prezentoval jenom přání ČEZu? Takže rekapitulace mých otázek: 1) ředitel Sedlák, 2) nabídka zastupitelstvu a 3) vzdělání ve statistice. S pozdravem Ing. Josef Hrábek
28.03.2009 - 20:15:45
pepa - Pane Schreiere, zapomněl jste nám k těm novým, podstatně účinnějším, VtE sdělit jednu podstatnou věc a tou je cena ve srovnání s těmi, se kterými jste dělali původní kalkulace. To od Vás není hezké. Silně pochybuji, že budou levnější na pořízení. Dáte hlavu za to, že by se to s nimi na Stříbrsku vyplatilo?
28.03.2009 - 11:30:40
občan - Na závěr malá povídka :) : Píše se rok 2065, cena ropy: 1200 eur/barel, cena uhlí: 2300 eur/metrák....Venkovní teplota: +43,5 stupňů celsia..Větrné elektrárny - běžná realita v celé republice i okolních státech, kromě Stříbrska.. Domov důchodců kdesi v koutku západních čech...Hmmm..Hmmm, pobrukuje si důchodce Bojda nad čtením palcového novinového titulku : "tak nám zavřeli poslední ropný vrt!"...nakloní se k přísedícímu sousedovi, bývalému zastupiteli a povídá: "ale že jsme jim to tenkrát nandali, co?".."Nandali, nandali", odpoví přísedící. "Jo, to byly časy, sám se tomu dodnes divím, že nám uvěřilo 1200 lidí"..a spokojeně se uvelebí v křesle.. Bojda: Jo, jo, to byly časy, tenkrát nikdo nic nevěděl, to se nám to přesvědčovalo.." Dneska ty elektronické úřední desky na každém rohu, stačí zmáčknout a dozvíš se všechno.."..Jo, jo, dneska by nám lidi neuvěřili, když si můžou všechno hned zjistit."...."To je poslední svíčka?".."Jo, jo" odpoví další přestárlý obyvatel domova.."Měli by jste jí zhasnout, ať si můžem zítra zas posvítit"..Domov nemá peníze na to, aby kupoval draze elektriku od sousedních krajů, kde oni jí mají skoro zadarmo z větrných elektráren".."Škoda, že je tu nemáme taky, to by se nám žilo.."..Bojda se odvrátí, a pomyslí si: „Víš co nám můžeš, občane Richarde.."...poté se spokojeně usměje a pomyslí si: " Že jsme jim to ale tenkrát nandali..", ale jeho úsměv už má nahořklý nádech, protože si nemůže dočíst noviny, svíčka dohořela...............:-)
27.03.2009 - 10:57:00
občan - Pro bedu: jste asi první, kdo se mnou v něčem souhlasí. A kdo se mě v něčem zastal. Dík. Není to jednoduché být sám, proti všem..:). Proti ČEZu mám samozřejmně taky spoustu výhrad, asi jako každý. Jen si to v hlavě nedávám do souvislosti s obnovitelnými zdroji. Kdyby to provozovala nějaká konkurence, jistě by chtěla také vydělat. A pokud tu budeme spílat ČEZu, musíme spílat i našemu státu, musíme si uvědomit, že je to polostátní organizace. Ale to už jsme v politice a tou bych se nerad zabýval, nebaví mě šťourat se ve svinstvu..:) Ctěl bych poděkovat všem příznivcům obnovitelných zdrojů, ale rýpnu si:) : nemusíte se mnou v lecčems souhlasit, ale nemuseli jste mě v tom nechávat samotného..:)
27.03.2009 - 10:37:53
občan - Pane richarde, vždy mám snahu odpovědět každému. Myslel jsem, že to oceníte. Vyčítáte mi, že jsem vám odpověděl. Pokud jste čekal, že vám budu jen přitakat, nechoďte do diskuzí, jděte na čajový dýchánek. Tvrdíte, že nejsem přístupný argumentaci a jak sám říkáte, váš argument je ten, že je to "hnusný"..Takovým argumentům opravdu nejsem přístupný. K tomu překrucování: to jste teď právě udělal vy, když tvrdíte, že lidi ze Záchlumí nazývám těmi, kdo bydlí na poli. Nikdy jsem nic takového neprohlásil. Ptal jsem se jen Vás, kde bydlíte, když pořád tvrdíte, že vám VE postaví za barákem. To by jste opravdu musel bydlet na poli.. V tomto vašem příspěvku jste udělal všechno to, co vyčítáte mě. Jsem přístupný faktům, tak nějaké předhoďte a můžem diskutovat. Nebo to vzdejte, nebudete první, ani poslední..
27.03.2009 - 08:21:04
M.Schreier - Pane beda, díky za Váš názor. Cením si jej hlavně proto, že mj. dokážete nezaujatě rozlišovat mezi ČEZem (který má zodpovědnost za rozvoj širokého mixu energetických zdrojů - to je i odpověď na otazníky kolem výstavby paroplynovek a obnovy zdrojů) a obnovitelnými zdroji. Pane Tunda, díky za Vaši velkorysost, bral jsem to skutečně jen jako závěrečný vtípek, který měl odlehčit trochu dusnou atmosféru. Pane Bojdo, omlouvám se za záměnu v rodině a ještě jednou zdravím. Myslím, že všichni jsme už veškeré argumenty vyčerpali a nezbývá mi než se rozloučit. Na shledanou v lepších časech. Martin Schreier
27.03.2009 - 07:48:12
beda - Musím se občana zastat. Znám spoustu lidí, kterým by VE vůbec nevadily, ale zase je to nezajímá tolik, aby se k tomu vyjadřovali, nebo šli volit v referendu. K tomu mají samozřejmě mnohem větší motivaci odpůrci čehokoliv. Proto je taky u referenda ta pojistka o potřebné účasti.U mně hraje roli i to, že jde o ČEZ. Proti VE nemám nic ani proti panu Schreierovi, který tady argumentuje věcně a slušně. A hodně trpělivě. Ale proti ČEZU mám hodně. Jejich cenová politika mi připadá zlodějská, takže si za jejich VE nebudu trhat dres.
27.03.2009 - 07:01:55
richard - Občane, na vaše bláboly už nemácenu nijak ragovat, nejsta přístupný žádné argumentaci. Stejně už je tato věc pasé. Jak jsem řekl, pro mě je to hnusný, proto to tady nechci, všechno ostatní je pro mě zbytečná ztráta času, je to jako vymlouvat něco umíněnému děcku. Prostě to dopadlo jak to dopadlo. Nedivte se, že se k vám nikdo napřidal, vy neargumentujete, vy překrucujete. Přečtěte si to raději dvakrát, abyste to pochopil. A jestli si myslíte, že se mohou vyjadřovat pouze ti, kteří bydlí na poli, jak nazýváte lidi ze Záchlumí, Těchlovic, Víchova atd., tak vám odpovídám. Ano nejen, že tam mám dům, dokonce tam i pracuju. A nemám problém se svým jmánem, proto ho mám i v nicku.
26.03.2009 - 23:28:19
občan - Odpovím ti, nestrkám hlavu do písku, jako Bojda..Tak jedem: Ad.1: celou dobu jsem si myslel, že mluvíme o větrných elektrárnách a díky vám jsem zjistil, že zde ČEZ chce vybudovat moře..to mění situaci..:) tak občané Těchlovic, bacha na vysoké vlny..můžou zabíjet! Teď vážně: chci od vás přesný počet lidí, kteří zemřeli, nebo onemocněli v důsledku infrazvuku z větrných elektráren..ad.2: nemám do toho tahat ty 4000 ostatní? Tak co, vymažeme je rovnou z katastru, ne? Právo na rozhodování mají jen ti, kteří byli u referenda, jen ty budeme brát v potaz, ostatní neexistují. Třeba se z pracovních, či zdravotních důvodů nemohli k referendu dostavit. Zajímavé zjištění: na stříbrsku je jen 1199 občanů..ti ostatní jsou statistika..tak dál: ad.3: O co, byli záchlumští obklíčeni víc, než stříbrští? Myslím, že místa, kde by VE stály nebyly konečné, určitě by jejich polohu ovlivnilo měření větrného potenciálu, na který jste nechtěli ani počkat..ad.4 Připustíte, že se technologie VE neustále vyvíjí a v roce 2012 bude úplně jinde, než teď? Vy víte, jaké zařízení by ČEZ v roce 2012, kdy měla probíhat výstavba VE, použilo? Bezpochyby tu nejmodernější a tudíž nejúčinější technologii, protože jen ta by zaručila největší účinnost, tudíž největší zisky..Ano, mohly by fungovat i jinde, pokud by ovšem někdo jako vy proti tomu zas neprotestoval. S takovou i ta sebelepší technologie nebude fungovat nikde..:) ad.5: Lidi s jiným názorem respektuji, pokud to ovšem nejsou laici, hrající si na velké odborníky, nezatajují fakta, nepodsouvají svojí pravdu a nepíšou jednostranně účelové články s cílem zastrašit co nejvíc lidí. Kdo se nechá tímto ovlivnit, je slabomyslný, protože bezmezně věří jen jedné straně mince, aniž by se informoval i jinde a od odborníků.. Vybral jsem si pro ně označení ovce, teď vidím, že jsou to kanci..ad.6: Referendum má své jasné pravidla, pokud nebyly splněny, nebylo to referendum, když se dostavila jen hrstka voličů. Bylo to spíš setkání odpůrců, tak bych to nazval..Já jsem voli zastupitele, ne zbabělce, kterým se rozklepou kolena, kdykoli na ně vyrukuje spolek, kterému se nezamlouvá to, či ono..A nakonec, váš estetický pocit z VE mě taky nemusí zajímat..Pro mě jsou hnusný třeba paneláky..pro vás větrníky..Estetický dojem je relativní. V Paříži svého času protestovali proti Eifelovce, protože se jim zdála hnusná a vidíte, dnes je to kulturní památka, na jakou se jezdí dívat lidé z celého světa. Znovu se ptám: vy máte barák uprostřed pole? ...že pořád říkáte za barákem.......
26.03.2009 - 22:25:01
občan - Pane kanče, je zde Richard, s velkým R a richard..pokud jsou oba nicky vaše, tak když uvážím, že používání nicku musí předcházet registrace, gratuluji... máte patent na jméno..:) Jinak pochybuji, že se tak jmenujete..No, to už ten kanec je originálnější..Občan je jen jeden, vyskytl se zde obbčan, zřejmně chce být někdo mnou.:)
26.03.2009 - 22:06:23
richard - Občane, projeďte si diskusi od samého začátku, najdete tam pouze 2 příspěvky Richarda před vaší poznámkou. Oba jsou moje. Nechápu o co vám jde. Občanů je tam mnohem víc. A skutečně jste se skoro trefil, jen nejsem srnka. Jsem kanec.
26.03.2009 - 21:46:20
richard - Občane, tak postupně, ad1: Slyšel jste někdy o opuštěných lodích na moři? Jedna z hypotéz je, že právě infrazvuk způsobený mořskými vlnami působil tak, že šílená posádka opustila loď, mimochodem ve škole jsme se učili, že člověk infrazvuk vnímá velice negativně. Ad2: Pro stavbu se v referendu vyslovilo pouze 223 občanů, ty ostatní do toho netahejte. Pokud ano, tak pracujte statisticky. Ad3: Pokud jste viděl, kde ty vrtule měly být, nemůžete se Záchlumským divit. Byli obklíčeni. Ad4:Jaké odborníky máte na mysli, když nepracují s nejmodernějšími technologiemi? To superúčinné zařízení, pokud jsem dobře pochopil, tady stejně nikdo neplánoval, bylo zmíněno pouze v tom smyslu, že to je nějaká novinka, bez toho,zda je vůbec na trhu. A pokud je tak skvělé, jistě bude fungovat stejně dobře i jinde. Ad5: Kdo má jiný názor než vy a nebojí se za něj bojovat, je pro vás vychytralý manipulátor a pokud by se k němu někdo přidal, bude to pro vás ovce. Pro mě jste manipulátor vy, používáte jen to, co se hodí vám a jen tak, jak se to hodí vám. Viz referendum. Kde berete jistotu, že se dostavili jen odpůrci VE? Ad6: Pokud někdo změní svůj názor, samozřejmě pouze proti vašemu, převléká kabát. A co takhle normální přirozený vývoj. I zpočátku skvělá myšlenka se časem může ukázat jako pěkná blbost, anebo prostě jen někteří zastupitelé se chovají jako skuteční zastupitelé svých voličů a třeba i přes svůj osobní opačný názor respektovali přání většiny těch, kteří využili možnost a k VE se vyjádřili. Proto se jim říká zastupitelé. A nakonec jak jsem již uvedl dříve: Ekonomika či rentabilita VE mě nezajímá.Prostě je to HNUSNÝ a za barákem to nechci. To je můj argument.
26.03.2009 - 21:00:51
občan - Koukám, že richard je teď populární nick..už jste tady asi třetí. Takže, pane, s nickem richard, vy bydlíte na poli mezi Těchlovicema? Tak to jste asi srnka, protože jinak by jste nemohl mít VE za barákem..:)
26.03.2009 - 20:45:32
občan - Teď k těm vašim faktům..:Váš fakt č.1: myslíte, že je infrazvuk škodlivější, než tuny oxidu uhelnatého, síry kyanidu a dalších asi 400 škodlivých látek, které produkují uhelné elektrárny? Žádné úmrtí na infrazvuk nebylo prokázáno, na rakovinu tisíce úmrtí ročně. Váš fakt č.2: z jakého důvodu si myslíte, že jedna pětina lidí má větší právo na rozhodnutí zastupitelů, než zbývající čtyři pětiny, jejihž názor neznáte? Ta jedna pětina je asi ve vašich očích lepší. Váš fakt č.3: Záchlumí proti..Jaké jiné, než negativní, měli občané Záchlumí, informace o VE? Žádné..nedivím se, že jsou proti..Váš fakt č.4: Odborníci, kteří se vyjádřili k této lokalitě, pracují jen s úvahy, nebrali v potaz nejnovější technologie, konstruované pro oblasti s malým větrným potenciálem, navíc jeden z nejpovolanějších potvrdil, že by zde VE fungovaly (p. Hanslian)..Váš fakt č.5: Připravenost projektu napadl akorát jeden vychytralý, internetem ozbrojený manipulátor, žádné ovce připravenost nenapadaly..Váš fakt č.6: Praktický jste přiznal, že zastupitelé byli ovlivněni vámi, když na jednání nebyli žádní příznivci VE.. Váš fakt č.7 Možná to tak je, no comment :)..Přidám ještě jeden "fakt": Každý, kdo má internet, je pravý, nefalšovaný odborník na problematiku VE, zbořil jste mýty, na co vysoké školy, léta praxe v oboru fyziky atmosféry, zastupitelé " internetového odborníka" musí prostě poslouchat...Jsem zvědav, jak vyvrátíte mé fakta..
26.03.2009 - 20:26:03
richard - Pane Schreier, začínáte být směšný s vaší argumentací o výsledku referenda. Zcela záměrně matete lidi a uvádíte jen polopravdu. Máte pravdu, že se v referendu vyslovilo 1199 lidí proti výstavbě, ale také zamlčujete fakt, že pro se vyslovilo 223 lidí. Z 6264 voličů. Argumentuji stejně jako vy. A stejně jako vy používáte fakt, že odpůrci nemohou dokázat žádným relevantním způsobem, že tu nejsou vyhovující podmínky pro VE, tak vy stejně tak nemůžete prokázat, že právě tady jsou. Navíc si myslím, že to není náš problém. Toto je investorovo podnikatelské riziko a nám ani nepřísluší mu do toho mluvit, ale pochopte už konečně jedno - je to prostě HNUSNÝ a jestli to mocímermo chcete někde postavit, tak si to dejte laskavě za svůj barák a necpěte to za můj. Tyhlety vaše strašidla patří do průmyslové krajiny a ne k nám.
26.03.2009 - 20:06:11
Tunda - Omluvu prijmam. Aspon byla uprimna a vidim, ze se nechcete zesmesnovat jako "obcan". Jo a ty pozitiva: budu se tesit stopani cen okolnich pozemku, dobremu zdravi, nizsi ceny el., turistu co budou obdivovat nase ve a naslo by se mozna plno dalsich.
26.03.2009 - 19:20:59
občan - Pane Bojda, já občas používám ironii a sarkazmy, ale nikdy bych se nesnížil na vaší úroveň a tak jako vy za rádoby korektní konverzaci schovával lži a opatrné podsouvání. Teď nám například podsouváte něco s plynem, aby jste odvrátil pozornost od toho, co jsem zde napsal. Bojíte se pravdy.
26.03.2009 - 19:15:25
občan - Pane Bojda, tím, že to tu zaspamujete, neskryjete tuhle pravdu: Jediné, co jsem se zde na tomhle webu o VE dozvěděl, že na větrnou elektrárnu zaútočilo ufo. A Bojdovo plky.. Je to ostudou tohohle webu. A pokud bychom zde já a p. Schreier nepsali v diskuzích, nikdo by se nic pozitivního ani nedozvěděl. Lidé nic jiného, než negativa nepoznali, negativní letáky pana poslance Votavy, negativní združení proti VE, apokalyptycké články o VE na stribro.net..Divíte se, že to dopadlo tak, jak to dopadlo? Já ne..
26.03.2009 - 19:09:46
JiriBojda - Jinak pozitivní působení si představuji takto...větrné elektrárny na uzemí určeném např. krajem jako vhodném krajinářsky a povětrnostně a kde s ním lidé za příspěvek do obecní kasy budou souhlasit...sarkasmu a ironie není potřeba.Umíme odpovědět i na normální otázky.J.Bojda
26.03.2009 - 19:06:41
JiriBojda - Pane Schreiere plynové elektrárny dost odporují energetické soběstačnosti,kterou jste tu prezentoval s ohledem na VE.A pokud je třeba uhlí nahradit obnovitelnými zdroji,proč tolik investujete právě do uhelných elektráren...a mělo jich být víc než je...v článku není nic o nahrazení spalování uhlí obnovitelnými zdroji ale o "Došli jsme k tomu, že za současných podmínek by bylo riskantní mít tolik elektráren na uhlí, jako jsme plánovali,“ uvedl obchodní ředitel ČEZ Alan Svoboda."Všude se dočteme,že uhlí dochází a bude se sním šetřit.Pořád mi z toho vychází,že jste především podnikatelé,ta ekologie je až jako bonus.Ta paní , se kterou jste mluvil byla moje mamka ne žena.I ona se o Vás vyjadřuje pozitivně,Váš pozdrav vyřídím.J.Bojda
26.03.2009 - 18:17:32
Tunda - Omluvu prijmam. Aspon byla uprimna a vidim, ze se nechcete zesmesnovat jako "obcan". Jo a ty pozitiva: budu se tesit stopani cen okolnich pozemku, dobremu zdravi, nizsi ceny el., turistu co budou obdivovat nase ve a naslo by se mozna plno dalsich.
26.03.2009 - 17:40:01
M.Schreier - Pane Bojdo, předem jsem se p. Tundovi omluvil s tím, že jsem prostě jen nepochopil, jaké že by mělo být pozitivní působení větrných elektráren. Omlouvám se i Vám, rád si poslechnu, jaké pozitivní působení VtE byste si představoval Vy. Jinak je v pořádku, že se energetikou teď zabýváte komplexně. Znamená to, že budete vědět že výstavba nových ekologičtějších paroplynových zdrojů na úkor uhelných (včetně obnovy těch uhelných) znamená v podstatě dřívější ukončení provozu stávajících uhelných zdrojů (tj. největších znečišťovatelů ovzduší v současnosti) a návazně větší potřeba alternativ (jádro, paroplyn, obnovitelné zdroje). Vím, že notoricky nevěříte zdrojům z ČEZ, proto Vás pro sběr dalších informací nasměruji např. na http://www.power-technology.com/ Ještě jednou Vám děkuji za dlouhodobě zajímavou diskusi a jsem s pozdravem Martin Schreier
26.03.2009 - 17:28:35
JiriBojda - Pro všechny slušné komentátory...nebylo prokázáno,že VE neškodí lidskému zdraví FAKT...v referendu pěitna lidí proti FAKT...Zachlumí proti FAKT...odbroníci mají velice různý názor na vhodnost lokality FAKT..projekt připravený tak,že je mohla napadnout i banda "ovcí" FAKT...na jednání zastupitelstva ani jeden hlas pro stavbu FAKT...že je Ríša hulvát a křikloun FAKT...nenechte si od něj zkazit náladu,projekt je neschválen a co chtít víc.Kromě napadání všeho proti VE tady na servru, se nezmohl vůbec na nic.Jediný článek,vystoupení na z několika zasedání kde se VE řešili,na spojení těch 70% lidí pro...NIC...nechte ho v klidu kydat špínu,protože je hodně přírodních katastrof,ale nejhorší je srážka s blbcem...Všem s pozdravem J.Bojda
26.03.2009 - 17:17:08
JiriBojda - Pane Schreiere...tedy čekal jsem od Vás víc,než že spadnete na úroveň Ríši...Pan Tunda prostě špatně vyjádřil svůj názor,že nebyla ani vyvrácena možná negativa VE...někdo se prostě narozdíl od Vás neživí hubou...někdo do uživení musí zapojit i ruce...docela jste mě zklamal.Pan Březina se choval jako profesionál...ještě se máte co učit.Sbohem J.Bojda
26.03.2009 - 17:11:59
JiriBojda - Ovšem tady není třeba reagovat na kuc kuc kuc rakovinu...sami máme co jsme chtěli.Kdyby tady stálo 7-10 VE nemusel ČEZ obnovovat a stavět další elektrárny...J.Bojda
26.03.2009 - 17:10:26
JiriBojda - A našich sedm větrníků,by tu uhelně-plynovou smršť vytrhlo...ovšem kde je ta energetická nezávislost o které mluvil přímo pan Schreier???
26.03.2009 - 17:09:02
JiriBojda - Elektrárenská firma ČEZ se již definitivně rozhodla, že ještě letos odstartuje projekt dvou bloků plynových elektráren v severočeských Počeradech v hodnotě zhruba 18 miliard korun. Jejich výkon by měl být asi jako polovina Temelína, tedy 880 megawattů. „V posledních měsících jsme revidovali náš plán obnovy uhelných zdrojů. Došli jsme k tomu, že za současných podmínek by bylo riskantní mít tolik elektráren na uhlí, jako jsme plánovali,“ uvedl obchodní ředitel ČEZ Alan Svoboda. Z původních sedmi projektů obnovy a výstavby uhelných elektráren rozhodl ČEZ pokračovat jen ve třech, a to v již započaté obnově elektráren Tušimice a Prunéřov a ve stavbě nové v Ledvicích.
26.03.2009 - 16:06:47
občan - Docela zarážející je i fakt, že se na stříbrském webu dozvídám víc o dění v Konstantinových lázní,(to není útok na autora těch článků, jen konstatování), než o tak zásadních věcech které se dějí ve Stříbře. Žádný redaktor sem nikdy nedal korektní,objektivní článek o popisující činnost, pozitiva, negativa, přínosy, možná rizika.. Nic..Jediné, co jsem se zde dozvěděl, že na větrnou elektrárnu zaútočilo ufo. Je to ostudou tohohle webu. A pokud bychom zde já a p. Schreier nepsali v diskuzích, nikdo by se nic pozitivního ani nedozvěděl. Lidé nic jiného, než negativa nepoznali, negativní letáky pana poslance Votavy, negativní združení proti VE, apokalyptycké články o VE na stribro.net..Divíte se, že to dopadlo tak, jak to dopadlo? Já ne..
26.03.2009 - 15:46:01
občan - Teď mi vyvstala otázka: ví vůbec pan Tunda, jak větrná elektrárna vypadá a k čemu vlastně slouží? Mám pocit, že jako těch 99 procent odpůrců asi ne..:-)..vidíte, co máte na svědomí, zasupitelé? Nejdříve osvětu, pak referendum..pro případ, že by se schvalovala fotovoltaika..:-)
26.03.2009 - 15:27:18
M.Schreier - Dobrý den, pane Tunda, původně už jsem se rozloučil a ukončil diskusi, ale Vy jste mě skutečně rozesmál. Mohu se zeptat, co rozumíte pod pojmem "pozitivní působení" větrných elektráren? Čekal jste něco ve stylu větrných lázní, které léčí astma, vyrážky, atd.? :-) Omlouvám se, pokud jsem to nepochopil. Jinak abychom mluvili o konkrétních číslech: proti výstavbě se vyslovilo 1199 z 6264. Fajn zbytek dne Martin Schreier
26.03.2009 - 14:17:14
občan - Pozitivní působení..dost dobře nechápu, co tím myslíš. Tak na pár hodin strč hlavu do komínu uhelné elektrárny a pak se na pár hodin postav k větrné elektrárně. Možná ten rozdíl najdeš. Pak si popovídáme o pozitivním působení větrníků..K těm dvěma tisícům lidí: Mám pocit, že VE spíš nechce tak dvacet lidí, v čele s Bojdou, těch zbylých 1980 lidí je ovlivněno jejich urputným snažením VE znegatizovat, protože jak jsem již napsal, jiné informace neměli.
26.03.2009 - 14:06:02
Tunda - Co takhle fakt, ze 2000 lidi to nechce. To je taky dost veliky argument. Dalsi veci je, ze nebyli prokazany negativni ani pozitivni pusobeni, takze plusy=minusy.
26.03.2009 - 13:53:57
občan - Pane Miroslave, člověk může změnit názor, ale pokud říkáte pod tíhou faktů, pak pod tíkou jakých faktů? Snad to nebyly fakta Bojdovy? Neměli by spíš měnit názor pod tíhou fakt odborníků..? Takhle nabývám pocit, že i oni podlehli negativní propagandě...FAKT: VE neznečišťují ovzduší.. FAKT: VE by v této lokalitě byly dostatečně účinné viz. turbína SWT-2,3-101..FAKT: Nebyl prokázán žádný negativní vliv na zdraví, pokud splňují hygienické normy..FAKT: Krom estetického hlediska, zde nebyla žádná zásadní překážka k výstavbě..FAKT: je to ekologický zdroj výroby energie. FAKT: nebylo provedeno žádné měření větrného potenciálu na konkrétním místě, tudíž doměnky p. Bojdy se nezakládají na pravdě, nýbrž na jeho pocitu...... Pod tíhou jakých "faktů" tedy zastupitelé měnili názor? Snad ne pod tíhou katastrofických pseudofaktů? To by bylo snad ještě horší, než populismus.
26.03.2009 - 12:45:16
miroslav makrlik - Richarde,mame takove zastupitelstvo,jake jsme si zvolili a jsou vzorkem nas,kteri jsme jim dali svuj hlas.Nemyslim,ze by to byli lide bez nazoru,kteri podlehnou populismu,strachu a jsem rad,ze se najdou i takovi,kteri zmeni nazor pod tihou faktu,argumentu a snad i 'male' skupiny populistu. Za zmenou nazoru nevidim projev slabosstvi,ba naopak,projev osobni statecnosti.Pokud jsi nabyval dojmu,ze demokracie podleha tlaku populistu,mohl jsi vystoupit na obranu sveho nazoru na zastupitelstvu,zformovat sirsi zakladnu priznivcu,vyvolat demokratickou diskusi,urcite by te vyslechli.makrlik
26.03.2009 - 12:41:23
občan - Tak asi nejsem volič, protože já, ani spoustu mých známých žádnou pozvánku neobdrželi..Ok, moˇuná administrativní chyba, nicméně to nemění toto: Co by bylo jednodušší, než vydat jednoduché brožurky, s objektivními, jednoznačně popisujícími klady a zápory, přínosy a rizika VE, které by dostal každý do schránky.Svým laxním přístupem k této problematice dala radnice prostor spekulantům a manipulátorům, kteří si problamatiku VE vyložili po svém a tak jí veřejně šířili jako obecnou pravdu, viz. Bojda na stribro.net..
26.03.2009 - 12:23:13
Tunda - Mozna nevedeli, nebo nechteli vedet. Ja osobne jsem dostal 5 letaku s datumem konani a volebnimi misty, dale jsem videl nespocet plakatovacich mist, kde byly, kazdy mesic aspon jeden clanek ve zpravodaji a v neposledni rade jeste uredni desky. I starosta o tom nekolikrat verejne mluvil i predvolebni keci cssd.
26.03.2009 - 12:09:39
Tunda - Kdyz by se ozvalo vice lidi, kteri projekt schvaluji, mozna, ze by to dopadlo jinak, a ne ze se ozve stezi 10 lidi na internetu a dost.
26.03.2009 - 12:08:18
Tunda - Kdyz by se ozvalo vice lidi, kteri projekt schvaluji, mozna, ze by to dopadlo jinak, a ne ze se ozve stezi 10 lidi na internetu a dost.
26.03.2009 - 12:01:23
občan - Myslím, že spoustu lidí nepřišlo, protože o tom jednoduše nevědělo. Všichni nemají internet, aby každý den hledali, jestli se náhodou nebude něco dít..Při tak zásadní věci měl dostat každy volič do schránky přinejmenším pozvánku. Ale asi to zastupitelé nepovažovali za nutné, protože jsem byl sám překvapen, kolik lidí o tom nevědělo a do dneška ani neví. Jestli je zde vyčítáno čezu, že něco podcenilo, tak zastupitelstvo to podcenilo na celé čáře. Co by bylo jednodušší, než vydat jednoduché brožurky, s objektivními, jednoznačně popisujícími klady a zápory, přínosy a rizika VE, které by dostal každý do schránky. Myslím, že by nás to stálo míň, než oprava zmrveného ledového kluziště. Lidé by si udělali z objektivních informací sami obrázek. Svým laxním přístupem k této problematice dala radnice prostor spekulantům a manipulátorům, kteří si problamatiku VE vyložili po svém a tak jí veřejně šířili jako obecnou pravdu, viz. Bojda na stribro.net..Toto považuji za hrubou chybu radnice a zastupitelů. Neměly by se podceňovat tak zásadní věci, jako tahle.
26.03.2009 - 11:18:27
Tunda - Nevim proc se stale ohanite lidmi, kteri neprisli. Nektery lidi maji ten nazor, ze i kdyby prisli, tak by to mozna nebylo nic platne. Z ceske politiky zname totiz, ze se rozhoduje vetsinou stilem o nas bez nas.
26.03.2009 - 10:59:16
občan - Ti, zastupitelé, kteří byli od začátku proti, a nyní proti- v pořádku. Ti, kteří byli od začátku pro a nyní byli pro- také v pořádku. Ti, kteří obrátili o 180 stupňů- slaboši, nevím, jestli takoví mají rozhodovat o nás, našem městě a naší budoucnosti. Chci silné zastupitele, ať už mají názor na VE jakýkoliv, ale nemění ho pro své potřeby, či ze strachu, populismu...To by se za chvíli mohla sebrat jiná menšina, vtrhnout i se svýmy rodinami na zasedání, udělat tam humbuk a zastupitelé by jim ze strachu stavěli byty zadarmo..:-)
26.03.2009 - 10:50:44
občan - Opravte mne, pokud se pletu: Zastupitelé by měli hájit zájmy VŠECH občanů. Ne se nechat zastrašit a dotlačit tam, kam jedna hlasitá komunita chce. To je demokracie naruby..
26.03.2009 - 10:38:43
občan - Souhlasím s p. Schreierem, dovedu si představit, jak tam sedí v tom kotli těch patnáct chudáků zastupitelů a kolem nich sesypaní odpůrci, v čele s Bojdou, jak mávají "zaručenými" studiemi a argumenty...Dovedu si představit, v jakém nátlaku museli rozhodovat..Slabší jedinci se nechali dotlačit tam, kam ta hrstka odpůrců chtěla, přitom neznali názor těch 80 procent zbylých lidí.
26.03.2009 - 09:26:50
M.Schreier - Dobrý den, názor na kampaň můžeme mít samozřejmě různý. Pokud mohu srovnávat s našimi aktivitami i ostatních firem v jiných lokalitách, pak byla výrazně nadprůměrná - co do osobních setkání s občany, komunikace se zastupiteli i investovaných finančních prostředků. Pokud město čekalo na "neodolatelnou nabídku", jak tu předjímal p. Hrábek, musíme si uvědomit, že větrná energie není až takovým zlatým dolem, jak se někdo snaží lidem podsunout. Rozhodně se proto podpora partnerských obcí nemůže odehrávat v relacích obvyklých např. v okolí Temelína nebo Dukovan. Pane Bojdo, prosím, vyřiďte pozdrav Vaší paní, která se při našich diskusích chovala jako skutečná dáma, moc příjemně se s ní povídalo. Její odpor vůči větrníkům byl daný čistě obavami o vzhled krajiny kolem Stříbra a nepotřebovala se zaklínat domněnkami a nepodloženými spekulacemi. Mějte se fajn Martin Schreier
26.03.2009 - 07:22:19
jiribojda - ano pane Schreiere,ČEZ je především obchodník...nemůžu čekat,že bude sám své výrobky hanět.Do svých brožur jste dali ty vyjádření,které se hodila Vám.Já zas použil ty co se hodili nám.Z toho vyplývá,že není nic černé nebo bílé.Pak se nedivte,že se lidé nechtějí stát pokusnými zvířátky.Možná by měla být v zákonně stanovena nějaká základní pravidla stvby VE.Kromě hlukových norem,třeba i minimální vzdálenost od obydlí,povinnost předem zjistit názor občanů,nebo vypracovat krajinou studii... A pokud Vám vadí naše hlučná "menšina"...nic Vám nebránilo proti nám obrátit "ty lhostejné"..aspoň pár-aby přišlo na zastupitelstvo a až 70% podporu obyvatelstva oznámil pan Březina na setkání v KD ve Stříbře.Ano šel jsem na jednání,abych viděl jak kdo bude hlasovat a snažil jsem se ve veřejné diskuzi přesvědčit zastupitele aby projekt stopli.Ale že bych si psal jak kdo hlasoval :o)...ani těch šest lidí pro bych nedokázal jmenovat všechny...jste zbytečně kousavý...J.Bojda
26.03.2009 - 01:38:38
ladislav - Souhlasím s Nenym, dost možná je to i důkazem toho, že sám ČEZ nebyl dostatečně vnitřně přesvědčený, že je výstavba VE u Stříbra vhodnou investicí, tak raději do osvěty příliš neinvestoval. Možná je to ale jen způsobeno vnitřní rozpolceností ubnitř společenosti ČEZ obnovitelné zdroje, kdy pan Sedlák svůj post ředitele společnosti opouští a bude nahrazen někým jiným. Kdo ví, ale s výsledkem hlasování zastupitelů jsem spokojený.
25.03.2009 - 22:26:18
Neny - Chtěl bych pogratulovat, a to bez jakékoliv ironie, odpůrcům VE k zaslouženému vítězství. Jako člověk se zkušenostmi z PR managmentu musím konstatovat, že ČEZ ve Stříbře podivuhodným způsobem rezignoval na snahu naklonit si veřejné mínění a tedy i zastupitele. Tak zanedbanou kampań aby člověk pohledal.
25.03.2009 - 21:51:02
Richard - Pane Schreier, nepřesvědčujte nás, že ti, kteří se nezúčastnili referenda, jsou pro anebo je jim to jedno. Kde berete jistotu, že se dostavili pouze odpůrci VE? Co když přišli právě jediní příznivci? Je třeba pracovat se statistickým vzorkem, mimochodem velice velkým, skoro čtvrtinou voličů. Navíc dle mého názoru bylo načasování referenda účelově zvoleno tak, aby se dostavilo co nejméně voličů. Pátek odpoledne a dost. Jak mohli hlasovat lidé, kteří měli odpolední směnu? Ti nedostali šanci. Tím bylo referendum znehodnoceno.
25.03.2009 - 21:05:30
M.Schreier - Pane Bojdo, opět převracíte slova, nemluvím o 70% podpoře. Pokud to je drtivé většině jedno, těžko od ní můžete čekat, že podobně jako Vaše hlučná menšina půjde na jednání stát zastupitelům za zády a psát si, kdo jak hlasoval, že? :-) V našich brožurkách a na www.pro-vetrniky.cz jste určitě našel i spoustu nezávislých studií od kapacit v oboru. Pro Vás to ale navždy budou jen panáci placení zlým ČEZem, že? S pozdravem Martin Schreier
25.03.2009 - 20:03:26
JiriBojda - Pane Schreiere,kdyby bylo těch 77% pro...kdyby i půlka z nich a Vy jste je dokázal přimět k tomu,aby vyjádřili svůj názor v referendu,možná i kdyby pět,deset,dvacet z nich bylo přítomno jednání zastupitelstva a vyjádřilo svojí podporu stavbě VE,mohla dnes situace být zcela jiná.Vaše předpokládaná 70% podpora je spíše jen Vaše přání.To samé platí i o vhodnosti oblasti,stožár nebude,přesto Vaše terénní výsledky jsou lepší než všechna měření,která tu dosud proběhla.Omlouvám se ,že jsem Vaše brožurkové informace nepřijal tak bezvýhradně ,jako Váš fanda Ríša.Snad se už za podobné situace nesetkáme.S pozdravem J.Bojda
25.03.2009 - 19:32:13
Ivy - K tomu referendu - myslím, že kdyby se referendum nepořádalo v den maturitního plesu, přišlo by mnohem více lidí. Takhle možná tři stovky lidí běhaly kolem plesu, připravovali se, my - maturanti nacvičovali - naše rodiny celé nervózní a až večer většině lidí došlo, že vlastně nějaké referendum bylo. No jo, vždyť právě kvůli našemu plesu se to nemohlo konat v kulturním domě...
25.03.2009 - 18:52:55
M.Schreier - Dobrý den, pane k.sk, s panem Bojdou už jsem se rozloučil odpovědí na minulý příspěvek. V novém jen opakuje své utkvělé pocity a 77 % občanů, kterým je situace lhostejná nebo byli pro, mu přijde jako zanedbatelné číslo. (Jen pro info: původně byla pro drtivá většina zastupitelů.) Rád bych nyní korektně odpověděl i Vám. Určitě jsme větrný park u Stříbra nepovažovali za dogma a rozhodnutí zastupitelů respektujeme. Tvrdili jsme a tvrdíme, že tu jsou dobré větrné podmínky a ideální připojení k síti. Nic víc. Elektrárny by nevyrostly za domy, ale kilometr od nich. V západní Evropě stojí větrníky i půlkilometr od lidských obydlí a vše je v normálu. Na závěr otázka: byl jste někdy v poslední době v údajně zdevastovaných Krušných horách? Já minulý víkend (Cínovec-Moldava-Fláje-Klíny). Příroda je tam stejně krásná jako u Stříbra, vesnice jako Nové Město nebo Nová Ves v Horách tam mají "své" větrníky také za humny. Věřím, že podobně jako lidé přijali jadernou energii (dnes máme nejvyšší podporu v rámci EU) vezmou za své i obnovitelné zdroje. Můj osobní tip je, že je otázka méně než jedné generace. Jestli to bude u Stříbra nebo ne, je i na vstřícně uvažujících lidech jako Vy! Děkuju za Vaše postřehy a přeju hezký večer, Martin Schreier
25.03.2009 - 17:22:42
k.sk. - pane Schreiere, přečetl jsem si Vaše reakce na výsledek hlasování zastupitelstva. Musím konstatovat, že mne pčřekvapuje,jak neustále dokola zdůrazňujete výhodnost a potřebu VTE v okolí Stříbra i když Vám jasně dalo zastupitelstvo najevo, že VTE se zde stavět nebudou. Já osobně proti obnovitelným zudrojům nic nemám ba naopak, ale proič jste je chtěli stavět lidem za domy ? Stavta je tam, kde to lidem vadit nebude. Bohužel moře tady není, aby se to stavělo tam, ale máme Krušné hory, kde je dost zdevastovaná příroda na to, aby se tam ty VTE stavěly, postavte si jich tam třeba dvě stě. Tam to nikomu vadit nebude, ale proč lidem za domy? Tak zní otázka a s tím související náklady na dopravu elektřiny a vlastní výstavby, že. Myslím si, že bychom už těch diskusí mohli zanechat a věnovat svůj čas něčemu užitečnějšímu.
25.03.2009 - 16:51:55
JiriBojda - O efektivitě větrného parku na Stříbrsku...myšlen zamítnutý projekt...
25.03.2009 - 16:50:35
JiriBojda - Pane Schreiere,ano věřím že efektivita VE pokročí natolik,že se budou moct stavět téměř všude v ohledu větru.Ale to nebyl případ tohoto projektu.Vám šlo především o splnění procent a získání místa pro stavbu(můj osobní názor).Až budete fyzicky mít ty stroje,o kterých tu píšete jako o budoucnosti VE,už Vám zbývá přesvědčit lidi v lokalitě,kde je budete chtít umístit.Účast referenda byla slabá,ale pořád v ní pětina všech voličů vyjádřila svůj nesouhlas.A to nepočítám Záchlumí,které také nesouhlasilo.Pokud myslíte že více lidí bylo pro,měli jste rozdat více perníkových větrníků a přesvědčit je ,aby hlasovali pro...a jak jsem psal,naše sdružení by ten výsledek přijalo jako konečný.Kdyby jste byl na posledním jednání,slyšel by jste několik názorů proti,ale ani jeden pro.Jinak pochybuji,že jsem zastupitele do něčeho "natlačil",ani v původním záměru nebyli všichni pro.S pozdravem J.Bojda P.S. O efektivitě větrného parku pochybuje i několik odborníků z oboru...jen Vy pořád máte svoje jisté. :o)
25.03.2009 - 16:17:33
M.Schreier - Dobrý den, pane Bojdo, info z EWEC jsem uváděl pro představu, kam pokročí efektivita větrných elektráren v několika dalších letech. Vím, že Vám velmi záleželo na tom, zda se nám projekt vyplatí. Tady máte odpověď, že i při případné platnosti Vašich nejkatastrofičtějších vizí ohledně větrného proudění, by park byl zcela jistě efektivní. Rozhodně bychom jej nestavěli proto, aby nám přispíval na "emisní odpustky", jak jste mystifikoval občany na stránkách Stříbrského zpravodaje. Ještě opravdu úplně poslední poznámka k tolik diskutovanému hlasu necelé pětiny všech oprávněných osob, kterým se oháníte. Průměrná účast dosáhla 23,1 %. Opravte mě, jestli čerpám ze špatných zdrojů, ale v okrsku č. 2, kam spadají mj. Otročín a Těchlovice se zúčastnilo podprůměrných 18,01 %. Pokud to srovnám s účastí na několika posledních referendech o větrných elektrárnách v ČR (Niva, Havlíčkova Borová, atd., kde vždy dorazilo k urnám minimálně 65 % lidí) nemohu si pomoci a opakuji závěr, že větrné elektrárny u vás byly a jsou většině lidí lhostejné. Že se Vám podařilo zastupitele přesvědčit o opaku a tlačit je do záporného stanoviska údajnou vůlí lidu, je samozřejmě Vaše vítězství a nezbývá mi, než abych k němu i já pogratuloval. Mějte se fajn :-) Martin Schreier
25.03.2009 - 15:00:06
jiribojda - Pane Schreiere...tak ty nejnovější stroje co jste pro nás měli přichystány nebyli určeny pro lokality s nízkým větrem? Ty byli teprve představeny na konferenci... Lidé z okolí Vám dali jasný signál,co si o VE v blízkosti svých obcí myslí.Jen děkuji zastupitelům,že to vzali v potaz při rozhodování.J.Bojda
25.03.2009 - 14:54:20
jiribojda - Díky všem odpůrcům.J.Bojda
25.03.2009 - 12:36:50
občan - Ok, snad už jsme si to vyjasnili, myslím, že o VE je již rozhodnuto, jakékoliv přesvědčování je už zbytečné, myslím tím v této konkrétní lokalitě. Urážky ludaka beru jako to, že měl třeba špatný den, to se stává. Jsme jen lidé, ego mi to netrhá. Momentální vzplanutí emocí mě nerohodí, každému se to občas stane, nemám to ludakovi za zlé. Horší je pro mě chladná kalkulace a důmyslné, promyšlené manipulování, jako v případě Bojdy. Ale nechme to už být.
25.03.2009 - 12:02:10
rak - Pro všechny zastánce výstavby VE: vemte prosím na vědomí, že existují lidé, kteří větrníky na území Stříbra nechtějí. Proč? To je jejich věc. Stejně tak jako někomu nechutná pečená husa tak někdo nechce výstvbu větrníků. Prostě je nechce a může mít důvod jakýkoliv. Je to každého právo mít svůj názor a pak je otázka inteligence, zda to někdo s odlišným názorem dokáže akceptovat. Urážky vypovídají o absenci argumentů a vnitřní nevyrovnanosti diskutujících - hulvátů.
25.03.2009 - 11:28:51
občan - Pane Hrábku, vy jste to do dneška nepochopil. Neodsuzoval jsem jiný názor. Odsuzoval jsem stádový názor. Odsuzoval jsem stádový efekt lidí z okolních vesnic, zrovna tak z města Stříbra. Ovce není nadávka, je to živočich, který má stádový pud a jde bezhlavě za vůdcem. Není to sprosté slovo. Pokud tím trpělo jejich ego, tak bohužel, já chtěl spíš, aby se zamysleli nad svými činy. Nemám rád stádo, které je vyburcované chytrými manipulátory. To uměl i Hitler a jak dopadli jeho ovce.. Neházím všechny do jednoho pytle, ale to jedno procento odpůrců, které vědělo co říká, to prostě odneslo. To je mi líto. Každý se zde mohl vyjádřit a vyvrátit mi to. Je to diskuze, já diskutoval. A diskutér Bojda? Ten, než by musel uznat, že mám taky někdy pravdu, tak raději dělal mrtvého brouka. Ani na jednu mou otázku neodpověděl. Protože by musel lhát a to si za přítomnosti p. Schreiera nemohl dovolit. To co platí na ovce, už neplatí na lidi, kteří tomu rozumí. Ano, uznávám, že některé mé příspěvky měly ke standardní diskuzi hodně daleko, ale na hrubý pytel, hrubá záplata. Teď to hlavní: Vždy jsem tu vystupoval jen za sebe. Za své názory a přesvědčení. Musel jsem. Jinak by tuhle diskuzi a tenhle web ovládl Bojda, jako v případě stribro.net. Musel jsem obhajovat myšlenku, které věřím. Obnovitelné zdroje. Možná jsem to dělal špatně, nemám patent na přesvědčování. Ale jedno je mi ke cti: NIKDY jsem nemanipuloval s fakty. Umím přiznat porážku. Dopadlo to tak, jak to dopadlo a možná je to tak správně. Máte svojí krajinu, já jen doufám, že alespoň ta fotovoltaika vyjde. Pokud někdo z Otročína, Těchlovic, atd. chce, může přijmout mojí omluvu. Děkuji zastupitelům, kteří neměnili názor, budiž jim to ke cti. Tímto končím diskuzi o VE, děkuji všem, zvlášť p. Schreierovi, za jeho osvětu.
25.03.2009 - 11:24:04
M.Schreier - Omlouvám se za dnešní exhibici a poslední vskutku aktuální příspěvek speciálně věnuji např. p. Bojdovi nebo p. zastupiteli Strankmüllerovi, podle nichž je údajný nedostatečný větrný potenciál na překážku vzniku větrného parku plánovaného až na rok 2012. "Koncern Siemens představil na Evropské konferenci o větrné energii EWEC v Marseille novou turbínu SWT-2,3-101. Ta je určena pro lokality s nízkou až střední rychlostí větru, tedy například i pro území České republiky. "Turbína o průměru 101 metrů nabídne vyšší výkon i při nižší rychlosti větru, což výrazně zvýší návratnost investic do větrných farem," uvedla Mária Melková z marketingového oddělení skupiny Siemens. Větrná energie představuje klíčovou součást environmentálního portfolia koncernu Siemens, které se v roce 2008 podílelo na celkových tržbách koncernu ve výši 77,3 miliardy eur částkou 19 miliard eur. Nová turbína SWT-2,3-101 je založena na designu řady o výkonu 2,3 MW, bude však vybavena novými, 49 metrů dlouhými rotorovými lopatkami. Lopatky jsou vyráběny pomocí vlastního výrobního procesu IntegralBlade, při němž jsou odlévány v uzavřeném procesu jako jeden kus." Hezký den všem, Martin Schreier
25.03.2009 - 11:17:28
M.Schreier - Dobrý den, pane Urbane, díky za shovívavou kritiku naší argumentace. Úspěšný boj s novodobými větrnými mlýny svedl ale především p. Bojda :-) Takže zřejmě bude něco pravdy na slovech p. Hrábka, že jsme "špatně odvedli svou práci", protože jsme nepřistoupili na určité formy, řekněme zjednodušení problematiky a vyhrocení situace. S pozdravem Martin Schreier
25.03.2009 - 11:12:53
M.Schreier - Dobrý den, Ivy, v podstatě s Vámi souhlasím. Problém nastává v momentu, kdy jedna strana "manipuluje" z větší části prostřednictvím faktů, zatímco druhá pomocí domněnek, pocitů a tvrzení z druhé ruky. Pokud se shodneme na takovém dělení, manipulace, pak mi nezbývá než souhlasit. Fajn den, Martin Schreier
25.03.2009 - 10:47:10
občan - Ba ne, odpovím ti, ludaku: ty jsám si krásným příkladem těch lidí, co bydlí na vesnicích. Nechť si to každý přeloží po svém.
25.03.2009 - 10:43:16
občan - ludaku, sorry, tobě neodpovím, už mě to unavuje.
24.03.2009 - 23:26:58
Urbi - No myslím si, že MUDr. Emmerová by se nejdřív měla starat o financování kraje a shánět peníze na lékařské poplatky a nezadlužovat kraj než se plést do našich věcí (ale jen můj názor, prostě jí nemam rád). Tímto opouštím diskuzi na téme VE. Díky všem diskutujícím a zejména p. Schreierovi za korektní Don Quijotovský boj. M. Urban.
24.03.2009 - 22:29:53
pepa - Vážený občane Richarde Novotný, uvědomujete si vůbec, že jste svými diskusními příspěvky také přispěl k tomu, jak hlasování nakonec dopadlo? Alespoň zde na internetu jste vedl silně negativistickou kampaň, za kterou by se nemusely stydět ani leckteré bulvární noviny. Urážel jste kohokoliv, kdo měl svůj názor a došlo to tak daleko, že i leckteří příznivci větrných elektráren nechtěli být označováni za ty, kteří nazývají naše spoluobčany ovcemi a podobně. Vedl jste vlajkovou loď příznivců větrných elektráren a nevšiml jsem si, že by někdo z příznivců větrných elektráren napsal, že to přeháníte. Pravděpodobně si od Vás nechtěli nechat nadávat. Tím se ale vytvořila iluze, že jste mluvčím příznivců VE, což nakonec paradoxně část původních příznivců VE přivedlo mezi řady nerozhodných a některé nerozhodné na stranu odpůrců. Doufám, že se do budoucna poučíte a já se nebudu muset stydět za neurvalosti směrem k našim sousedům z Otročína, Těchlovic a Záchlumí. Já totiž pocházím také z vesnice a rodiče tam žijí dodnes a dobře vím, že se tam lidem žije podstatně hůře už i oproti Stříbru. A celý život všude dojíždět a jedinou kompenzací je dosud relativně neporušená příroda, za kterou nakonec lidé z měst houfně vyjíždí. Ale dneškem končí diskuse kolem VE a začíná diskuse na téma "Tak nám padla vláda".
24.03.2009 - 21:52:55
Ivy - M.Schreier - jste si ale doufám vědom, že jakékoliv přesvědčování je manipulace? Tedy i z vaší strany?
24.03.2009 - 21:38:16
M.Schreier - Dobrý večer, pane Hrábku, nenapadám ani demokratičnost rozhodování zastupitelstva a už vůbec ne samotné zastupitele. Těm jsme naopak poděkovali za jejich odvahu v souvislosti s tlakem, kterému byli vystaveni. Věřte, že dění kolem projektu ve Stříbře pro nás znamená velké poučení pro budoucnost. A také poznání, že bořit a manipulovat je vždy podstatně snadnější. Nejen proto pro dnešek podle Vaší rady vypínám elektřinu a přeji dobrou noc. S pozdravem Ing. Martin Schreier
24.03.2009 - 21:27:21
M.Schreier - Dobrý večer, Ivy, nejste špatní ani vy, ani my, tak to myšleno nebylo. Komplexním pohledem rozumím hodnocení celého projektu v rámci posuzování EIA. Promiňte, ale lidé jako Vy nebo já můžeme maximálně říci, že se nám větrné elektrárny líbí nebo nelíbí. Nic víc. S pozdravem Martin Schreier
24.03.2009 - 21:21:25
pepa - Pane Schreiere, šli jste do podnikatelského rizika, takže jste museli počítat i s odmítnutím. A pokud jste nepřesvědčili ani občany ani zastupitele, tak si za to můžete jenom sami, protože jste špatně odvedli svou práci. Nic víc, nic míň. Nebo snad napadáte demokratičnost rozhodnutí zastupitelstva? Nebo snad napadáte naše zastupitele? Tady nešlo o žádné převlékání kabátů, tady šlo o naprosto přirozený vývoj, na jehož začátku zastupitelstvo otázku výstavby VE u Stříbra podcenilo a postupnou diskusí si teprve utvořili skutečně svůj názor. A zastupitelé jsou tady především proto, aby hájili oprávněné zájmy občanů Stříbra, kteří je volili a možná ještě volit budou. Jim se budou zodpovídat a s nimi ve Stříbře žijí. Takže pokud respektujete usnesení zastupitelstva, tak ho respektujte, ale nesuďte naše zastupitele, to přísluší pouze občanům Stříbra. Ale jinak Vám přeji hezký večer a zkuste vypnout elektřinu a zapálit si svíčku. Ing. Josef Hrábek
24.03.2009 - 21:10:55
Ivy - Pane Schreiere - a nenapadlo vás, že třeba i my máme komplexní pohled na věc a přesto jiný názor? Podle vás jsme mi ti špatní - dle nás zase naopak. To je věc, co...?
24.03.2009 - 20:50:30
M.Schreier - Jen opravím, že samozřejmě vůči městu nevznikají závazky ani pohledávky.
24.03.2009 - 20:48:31
M.Schreier - Dobrý večer, pane Bojdo, jak jsem uvedl, rozhodnutí zastupitelstva respektujeme (stejně tak musím uklidnit pana Urbiho - jelikož nebyla podepsána smlouva, nevznikají vůči městu žádné závazky). Pokud jsem zmiňoval lepší časy, měl jsem na především mysli dobu, kdy názory lidí a bohužel i zastupitelů nebudou ovlivňovat lidé bez komplexního pohledu na věc. S jistou mírou nadsázky proto berte moji závěrečnou glosu: Pokud byste žil v 19. století, do Stříbra by patrně dodnes nejezdily vlaky:-) S pozdravem a přáním klidného večera Martin Schreier
24.03.2009 - 19:28:13
JiriBojda - Vážený pane Bojdo, prostřednictvím médií jsme informováni o činnosti Vašeho Občanského sdružení OS na ochranu životního prostředí města Stříbra a jeho okolí. Víme, že ve Stříbře proběhlo referendum o výstavbě větrných elektráren. Drtivá většina občanů Stříbra, kteří se referenda zúčastnili, odmítla výstavbu větrných elektráren a zastupitelstvo města by mělo, přestože se referenda nezúčastnilo potřebné množství voličů, výsledek respektovat. S pozdravem Milada Emmerová hejtmanka Plzeňského kraje
24.03.2009 - 19:27:24
JiriBojda - A na závěr ještě jeden názor z kraje....
24.03.2009 - 19:23:24
JiriBojda - Pane vsucha,pokud vím nikde není zaznamenáno kdo jak hlasoval v případě původního záměru,tak moc nevím jak chcete zjistit kdo převlékl kabát.A co se referenda týká,nebylo nic snažšího aby ta vaše "většina" pro vyjádřila svůj názor v referendu a bylo by zozřešeno.Ale ani na posledním jednání nevystoupil ani jediný příznivce! Ani jediný!Zato hlasů proti zaznělo několik.I pro to myslím zastupitelé rozhodli jak rozhodli.S pozdravem J.Bojda
24.03.2009 - 19:18:23
JiriBojda - Urbi...tedy pokud do toho šel ČEZ tak čistě jak tu příznivci předpokládali,s rizikem odmítnutí museli počítat.Navíc pokud se pořád jednalo o záměr...nevím co kde měli co kolíkovat? Nezaznělo tu mnohokrát "roční měření" a "stavba až dle výsledků"? O těch kolíkách jsem nevěděl,ale trochu si to odporuje.Ale myslím že město nebude muset platit nějaké odškodné.J.
24.03.2009 - 19:12:24
JiriBojda - Musím souhlasit s panem rakem...i mě prohlášení pan Schreiera vyznělo.Nezbývá než odpovědět,že budeme připravení :o))) J.Bojda
24.03.2009 - 16:42:41
rak - Mám divný pocit, že se brzy na zastupitelstvu objeví návrh na revokaci usnesení a větrníky budou opět na scéně.
24.03.2009 - 15:45:13
M.Schreier - Dobrý den, rád bych poděkoval všem slušným diskutujícím za dosavadní výměnu názorů. Včerejší verdikt zastupitelstva samozřejmě respektujeme. Vedle obyvatel Stříbra a okolí, kteří našemu záměru vyjadřovali podporu bychom rádi poděkovali také zastupitelům. Především pak těm, kteří nepodlehli do značné míry uměle vyvolanému tlaku části ulice a neměnili své názory pod vlivem matoucí propagandy a populistických apelů. Věřím, že se časem potkáme v lepších časech. V dobách více nakloněným obnovitelným zdrojům energie a především přiznivějších pro rozhodování neovlivňované falešnými strašáky a hrozbami. S pozdravem Martin Schreier, ČEZ
24.03.2009 - 15:21:42
ludak - pro obcana: jsi jen trapnej lobista a cvicena opicka cezu, kterej rad urazi lidi, kteri jsou z vesnice. Mysli si o nas ze jsme jenom blbci a idioti, kteri jsou nesvepravni. Navic, co vam na ty ve rikaji v obci vichov, ktera spada pod cernosin a bude je mit kousek od sebe?!?
24.03.2009 - 14:51:15
ludak - 2000 lidi je vam malo! Kdyz uz je tak chcete, tak si je postavte na stribrskem namesti. Ps: mista je tam dost. Ma ucta
24.03.2009 - 14:30:39
beda - Já myslel, že zastupitelstvo v tom má jasno od začátku. Proč se to tady teda měsíce řeší, když to nakonec shodí sami ze stolu ?? Referendum jim dalo jediný signál, lidem je to fuk.
24.03.2009 - 13:54:14
ludak - Ono je to moc pekny, ze slibujou penize pro stribro, ale pro mrzky peniz by znicily tak peknou krajinu co tu mame. Jinak si myslim ze pro el. hlasovali prevazne jenom obcane kteri bydli ve stribre a na ostani obce, kterych se to osobne tyka, tak na ne s@r@@.
24.03.2009 - 13:46:24
ludak - Pro obcana: nevim, jestli by se ti libilo mit neco takoviho 500 metru za barakem. Ps: staci to, ze tu drahy predelavaji zeleznicni koridor a postupne tu nici okolni komunikace!
24.03.2009 - 13:39:57
ludak - Konecne mesto dostalo rozum a ty ohyzdny kolosy odmitlo, doufam ze definitivne.
24.03.2009 - 13:39:09
ludak - Konecne mesto dostalo rozum a ty ohyzdny kolosy odmitlo, doufam ze definitivne.
24.03.2009 - 13:32:45
vsucha - To mě docela mrzí, měl jsem zato, že proti větrníkům hlasovalo 19,14% obyvatel Stříbra. Většině to bylo jedno nebo byli pro. Souhlasím s občanem, že se mi taky nezamlouvají lidé, kteří převlíkají kabáty. Co naplat, rozhodli jak rozhodli. Doufám, že taky najdou jinou alternativu pro městskou pokladnu.
24.03.2009 - 10:35:53
občan - Na 9. zasedání byl záměr výstavby VE schválen, na včerejším zamítnut. Ne všichni lidé byli proti výstavbě, to by jste si měli uvědomit. A ti mají právo vědět, kdo převlíká kabát podle toho, jak se mu to zrovna hodí a podle momentální situace. Tak kdo to byl, kdo byl napřed pro a pak proti? Může se vyjádřit sám, nebo se bojí? :)
24.03.2009 - 10:06:43
občan - Já je taky nechci hodnotit, jen mě zajímalo, kdo byl tak odvážný. Nevěděl jsem, že je to takové tajemství. Myslím, každý má právo to vědět, když na jednání třeba nemohl být. Nebojte, myslím, že je nikdo nebude lynčovat.:-) Nejdřív, pepo, nabádáte lidi, aby se šli podívat, kdo jak hlasuje a pak to tady nechcete ani uveřejnit. Vy si pořád odporujete. No nic, myslím, že kdybych tipoval, tak o čtyřech, kteří byli pro vím jistě. Tak ano, necháme si iluzi, že někteří z těch devíti pracují pro město a ne pro sebe, tak to bude lepší.
24.03.2009 - 00:26:17
Urbi - Pokud vím, tak už ČEZ začal kolíkovat pozemky, tak jen tiše doufám (protože obsahy smluv mezi městem a ČEZem mi nejsou známy), že každoměsíční změna názorů zastupitelstva (jednou pro, podruhé remíze, potřetí proti) nebude stát město finanční pokutu.
23.03.2009 - 23:37:12
pepa - Pro občana: Sám jste přeci napsal, že hodnotíte zastupitele dlouhodoběji a že jedno hlasování není podstatné, když pracují pro město dlouhodobě dobře. Takže je to jedno, nechte je v klidu dál pracovat pro město.
23.03.2009 - 23:24:11
občan - Bohužel jsem na jednání nemohl být, tak bych měl prosbu na autora článku: Mohl by jste zde napsat, kdo ze zastupitelů hlasoval pro? Děkuji.



Pro reakci na článek musíte být přihlášen

Publikování nebo šíření článků a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro