Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 18. dubna 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Revitalizace náměstí XI.


Sledujte změny v dopravním značení! …

Archeolog Západočeského muzea v Plzni Pavel Břicháček informoval, že při průzkumu narazili na tři vrstvy historických dlažeb. Zhruba třicet centimetrů hluboko se nachází barokní dlažba s rozptýlenými kameny na povrchu, která vznikala současně s morovým sloupem. Zhruba padesát centimetrů pod povrchem je renesanční dláždění tvořené kombinací cihel, kamenů a valounů pospojovaných červeným jílem. V hloubce 70 centimetrů je kvalitní velice dobře zachovaná gotická dlažba z přelomu 13. a 14. století z lomového kamene a valounů.

V souvislosti s historickými dlažbami se zvažovalo jejich částečné odkrytí a pomocí vitríny zpřístupnění pohledu na jednotlivé vrstvy historických dlažeb stříbrského náměstí. Při revitalizaci náměstí se díky výkopovým pracím část historických dlažeb odtěžila a uschovala. Při budování vitríny by došlo k poškození další části historických dlažeb a protože ani jedno z navržených řešení vitríny nebylo vybráno i s ohledem na cenu pořízení, bylo po odsouhlasení archeologem a památkovou péčí rozhodnuto, že vytěžené historické dlažby budou znovu osazeny na náměstíčku před Městským muzeem ve Stříbře tak, aby se s nimi mohla veřejnost seznámit.

Archeologické odkrytí původních kamenných základů domů ve východní části náměstí mělo za následek posun plánované zdi o 120 cm do středu náměstí.

Východní část náměstí spěje do finiše, dořešuje se přesun pojistkové skříně před budovou banky a práce se přesunou do severní části. S tím dojde ke změnám v průjezdu náměstím, proto je nutné sledovat změny v dopravním značení. V důsledku stavebních prací dojde k omezení parkování na náměstí, proto je nutné využívat záchytné parkoviště vedle ZŠ Mánesova.

Ing. Josef Hrábek
člen výboru Zastupitelstva města Stříbra pro akci
„Revitalizace Masarykova náměstí v městské památkové zóně Stříbro"

Poznámka: Projekt je spolufinancován z ROP NUTS II Jihozápad.

Postup prací na stříbrském náměstí můžete sledovat i na této webkameře.

Předchozí článek k revitalizaci náměstí. 

Postup prací v posledních týdnech můžete sledovat na fotografiích níže:





Dne 20.05.2012:Ing. Josef Hrábek


25.05.2012 - 13:53:12
Pepa - Jednání zastupitelstva dne 3. 10. 2011 uložilo starostovi města TRVALE zajistit pravidelnou účast velitele městské policie na jednáních zastupitelstva, takhle zajišťuje pan starosta coby velitel MP sám svojí účast . Ve skutečnosti se mluvilo o veliteli služebny MP, aby byl přítomen po dobu diskuse na jednáních zastupitelstva a mohl rovnou reagovat na diskusní příspěvky týkající se MP. Když má město uzavřenu koordinační dohodu s PČR, žádal jsem, aby i zástupce služebny PČR ve Stříbře se jednání zastupitelstva zúčastňoval. I když by se jednalo jedenkrát za měsíc cca o 20 minut (diskuse začíná někdy kolem 17:10 a v 17:30 je většinou po diskusi, tak to nedopadlo. Přitom si dovedu představit, že by řídící diskuse vyzval občany k přednostní diskusi týkající se policie, aby se její zástupci minimálně zdržovali. Josef Hrábek
23.05.2012 - 14:28:20
kopretina - pro ila: Tak jsem provedla i "kontrolu". Obešla parkoviště zleva, zprava, celý automat prohlédla, ceduli prohlédla....telef. číslo tam není:-)))))) Zajímá mne, proč si není možné zakoupit časové parkování pro všechna parkovací místa. Př. zastavím u DDM, vyzvednu dítě a na stejný lístek zaparkuji u pošty na vyzvednutí dopisu. Proč to nejde na jeden parkovací lístek s časovým omezením?
23.05.2012 - 14:26:28
bubeníček - Pro ila:MP veměstě je bohužel na dvě věci a to na h.... a na nic.Žel Bohu je schopna vybrat pokutu za co koli pouze od občana ktrý na ni má a proto pokutuje především u výběrných automatů a podobně.To koná za dohledu nepřízpůsobyvých občanů od kterých nemůže vymoci nic.Tady je ta pravda i kdyby jich bylo šedesát,nic se nezmění.Kde nic není ani smrt nebere.Pokutu bude platit pouze ten kdo na ni má a to je skutečnost.Přibyla sice jedna policajtka ,ale jsou to vyhozený peníze.
23.05.2012 - 12:36:05
kopretina - pro ila: a upozornuji, ze mi neslo o 5 Kč, ale o princip. Jinak pokutu jsem neplatila, ale MP ve Stříbře mojí důvěru nemá, bohužel. A MP vidím JEN kontrolovat parkování. V žádné jiné činnosti jsem je neviděla. Nikdy.
23.05.2012 - 12:30:52
kopretina - pro ila: telefonní číslo tam není. A to Vím garantuji 100%.
23.05.2012 - 09:58:44
ila - Diskuse je sice k revitalizaci náměstí, ale parkování a pořádek k tomu patří. Výhrady k MP adresovat přímo p. starostovi, který je velitelem MP. Případně, jak jsem již psala, obrátit se na výbor pro veřejný pořádek a bezpečnost občanů. Nic ve zlém, ale většinou si v diskusi stěžují na konání MP ti, co sami dělají přestupky a dostali někdy pokutu. S parkováním ve městě je to problém. Když si každý zaparkuje, kde chce, brzy si budou stěžovat jiní, že nelze ulicemi projít natož projet. MP má v pracovních povinnostech i kontrolovat dodržování předpisů a vyhlášek. Kopretina: Co se týká automatu na parkovné - nevím, odkdy máte tuto zkušenost, ale co já vím, telef. číslo je tam uvedeno i s odkazem na správce (Správu majetku města Stříbra).A k Mila: Co k tomu říct? Až lidé budou k sobě ohleduplnější, budou dodržovat určitá pravidla, nebudeme mít zde vandaly, nepřizpůsobivé (nebo naopak velmi přizpůsobivé) občany a zloděje atp. pak nebude třeba policie. Myslím, že těch problémů ve Stříbře máme dost. Hlavně s nepřizpůsobivými občany a díky těm podnikavcům, kteří jim nabízejí v centru města bydlení. Nelze zakázat občanům, aby ve svém rodinném domě někoho ubytovali. Pokud vím, tak ve Stříbře je ubytovna naproti MPA a potom na náměstí penzion p. Lešáka. Ostatní jsou rodinné domy. Nechci tím tady rozdmýchávat nějakou ostrou debatu, jen chci upozornit na to, jak se věci mají. U těch tzv. nepřizpůsobivých nejsou nastaveny hranice, co si mohou dovolit a co ne. A MP nemůže postihnout všechno - současně být na náměstí, v Mánesově ulici, v zahradách, na Západním předměstí, u kina, na autobusovém nádraží, u bývalé početky, v parku atd. Ale v jednom máte všichni pravdu, je nutnost se tímto problémem zabývat a ukazovat všem těm nepřizp., že porušování pravidel a hlavně těch morálních se nevyplácí.
23.05.2012 - 08:29:12
ledene - Taky připojím zážitek s MP, přesně jak píše ladislav, ulička u Klimešů. Jdu takhle koupit kytičku do květinářství Tereza, v ulici stojí auta ve dvou řadách, zastavím si před květinářstvím kočárek a div mi ho autem ten který potřebuje projet nesebere blatníkem,musím tedy z obchodu,kočárkem popojet, aby až auto projede se mohla následně vrátit a kočárek opět umístila před obchod.Ale naše MP která sídlí na tom stejném rohu ani nevystrčila nos,protože se zase jednalo o ty samé černé existence,kterým je dovoleno vše co nám ostatní bohužel ne.
23.05.2012 - 07:24:19
ladislav - Neodpustím si připojit i svůj zážitek s MP. Jedu si ke Klimešům pro pečivo, parkoviště plný obchod s pečivem prázdný, zastavím tedy před obchodem co nejvíc u kraje aby se dalo ještě okolo mě projet, jdu do obchodu, obratem řeknu co chci, najednou než mi to paní dala do pytlíku kde se vzali tu se vzali MP u mého auta, jen vyběhnu a říkám, hned jedu jen si tu koupím chleba, oni na to jojo. Za 30 sec. vylezu ven a oni na mě, tak doklady pane řidiči ... říkám co blbnete, kupuju si tu jen chleba, fronta tam žádná nebyla, stojím tu 1 min., nic je nezajímalo, vysolil jsem 500 Kč. Tohle není MP která by pomáhala a chránila, tohle jsou obyčejný svině který tady teda rozhodně nepotřebujeme. Navrhuju se jich zbavit, ušetřené peníze dávat např. DDM apod.. Nicméně už vím jak se zachovat až se mi něco podobného stane znovu, budu drzej, pošlu je nejkratší cestou do pr*ele a odjedu a myslím že to bude OK, protože těchto hrubých a vulgárních lidí oni se bojí, na slušné si troufnou. Mám v tomto již jasno.
23.05.2012 - 01:14:47
Mila - MP tady byla, pak nebyla a zase je. Zaregistrovali jste změnu k lepšímu? Je tady bezpečněji? Mají v obcích, kde MP není, větší problémy? Potřebujeme MP?
22.05.2012 - 16:51:13
kopretina - pro ila: na zastupitelství nechodím, nemám v tuto hodinu čas. Několikrát jsem s MP jednala tzv. OKO v OKO, jednou jsem se dotazovala mailem. Akce "OKO v OKO" dopadla tou směšnou odpovědí cituji "AHA"... a to bylo jediné co mi bylo řečeno, na můj elektronický dotaz neodpověděl NIKDO. Popravdě nejsem vůbec překvapená, já zažila i to, že mně státní policie předjížděla v klídku v serpentinách směrem dolů přes plnou, taky že státní policie parkovala u sídla MP v protisměru. Z hlediska těchto institucí už mě nepřekvapí ABSOLUTNĚ NIC. Stejně jako situace na MÚ ve frontě na občanky a pasy, kde je jedna pracovnice a 50 na....lidí. Diskuse je ale k něčemu jinému, tím svůj příspěvek tedy končím.
22.05.2012 - 16:44:01
kopretina - pro ila: Milá paní/slečno , nevěřím. Jázažila tu situaci, když jsem jela autem, zastavila před přechodem, za mnou auta, strážník MP komusi mával dlouze do jiného auta (kamarád) a 10 m za zády mu tato "banda" kouřila, pila krabčáky a dělala nepořádek na autobusáku. Celou dobu byl otočený zády, a neřekl ani neudělal...ani POPEL..já bohužel v MP Stříbro nemám absolutně žádnou důvěru, ani autoritu u mne nemají. Nevidím je dělat nic jiného, než čekat za rohem, kdo si zastaví u Domu dětí a nekoupí si lístek na parkování cca 1 minuta, když jen dítě do auta naskočí - tehdy jsou velmi rychlí, jinak je nevidím dělat nic.
22.05.2012 - 10:16:27
Mathias - Co se divíme? Vždyť té černé lůze zrevitalizujeme i náměstí. Na co posilovat MP? Stačilo vy zatrhnout cikánskýmu baronovi Hradovi ten jeho barák plnej hnoje, sloužící na vysávání dotací na cikány z EU, nakopat ho do řiti, že nám udělal z města chánov a po problému.
22.05.2012 - 09:19:51
fobus - pro Ila-mám rád Policii.Ať MP tak státní.Jde jenom o nečinnost MP.Musejí být vidět v ulicích.Musí lůze ukazovat že i oni musí jako občané státu dodržovat pravidla a normy.A né že si jich nevšímají.Musí je denně kontrolovat.Klidně dávat pokuty.A pokud berou sociální dávky,tak v den výplaty opět zkontrolovat a pokutu vybrat.Věřte-jde to.
22.05.2012 - 09:09:13
ila - Ladislav: To slýchám dost často, ale to není řešení. ledene a kopretina: To o čem tu píšete, byste měly napsat na MěÚ nebo přednést na zastupitelstvu. V lepším případě poslat jako stížnost na výbor pro veřejný pořádek a bezpečnost občanů.Je to velice nutné řešit. I kontrolní výbor se zabývá problémy s nepřizpůsobivými.MP má pravidla a nařízení, kterými se musí řídit. Nebudu je tu obhajovat, i když vím, jak je to složité. I když tyto občany vykáží, dají pokutu za přestupek, oni nezaplatí, exekutor na ně nemůže,město to stojí další peníze - nelze nařídit ani veřejnoprospěšné práce - špatná legislativa (zřejmě by pomohlo, je zbít, ale to není dovoleno) . Dokud tito lidé nebudou mít strach z vězení a nezmění se zákony, moc se toho dělat nedá. Co by pomohlo? Mít tady více strážníků MP. Dříve více fungovala Česká policie, ale tím, že stát šetří a snižuje stavy, tak je vidět stále méně. Více uniformovaných lidí pohromadě budí respekt. Kdybychom tu MP neměli, věřte, bylo by to o hodně horší.
22.05.2012 - 07:38:24
fobus - Městská policie nedělá bohužel vůbec nic.Akorát ve státní svátek v květnu byla k vidění jak jezdí autem po městě.Aby ne.100% příplatek k platu.Již dříve jsem psal jak šel syn na kroužek a po kroužku na něj již chodit nechtěl,protože ho cikáni otravovali.Když jsem ho doprovázel ,tak strážník na parkovišti nasazoval TPZOV(botičku)a na černou lůzu s bezdomovci vůbec nereagoval.Stoupněte si někdy před služebnu MP a počkejte si kdy půjdou ven.Půjdou.Ale opravdu pouze k placeným parkovištím dávat výzvy,ale cikáni a bezdomovci opravdu mají na nádraží klid.Pes leží na lavičce a když prší,je krásné stát na dešti a koukat jak smradlavá lůza je v suchu.UDĚLEJTE S TÍM PROSÍM NĚCO.Nová strážnice se chlubí ve Stříbrském zpravodaji že ovládá bojová umění,tak by se snad s touto posilou stříbrská MP nemusela bát proti těmto živlům razantně zasáhnout.
22.05.2012 - 05:49:39
kopretina - Když jde člověk na autobusák, sedí tam známé firmy - s čoklem , s krabicovým vínem, hází vajgly po zemi, s prominutím tam snad i zvrací..., když jde člověk na poštu, již "odpočívají" ve stínu, všude bordel, smrad, špína....a to je několik let...co s tímhle problémem dělá MP??? Já to vím, nedělá NIC...jedno velké NIC..dítě těmi místy samotné absolutně nepouštím, a MP jsem tam viděla snad 1.9. mávat plácačkou na přechodu...zády k autobusáku pokud možno a s úsměvem na tváři.
22.05.2012 - 05:40:08
kopretina - A to podotýkám, že ti opilci u pošty a flákači otravují lidi během bílého dne. MP není vidět absolutně. Já je vidím akorát rozdat pokutu, když si člověk, který nesežene parkování zastaví pro výběr z bankomatu, případně u přechodu, případně mávat známým. K MP ve Stříbře mám doslova averzi po anabázi s automatem na parkovné, který si sežere kdy chce co chce, a MP tvrdí, že si mám zavolat na číslo uvedené na automatu. Nejsou schopni si za těch pár let zjistit ani to, že tam to číslo NENÍ. A pak reagují slovy "AHA..." Otřesné, příšerné....a to dění v ulicích je jen důsledek toho, že stříbrská MP je absolutně neschopná. Hlavně, že umí zaparkovat v protisměru.
22.05.2012 - 05:35:21
kopretina - 21.5.2012, čas cca 11.00 - návštěva úřadu=nedá se kde zaparkovat - chápu, předělává se, což nechápu je to, že se pořád platí parkovné , i když najít místo = zázrak a ještě jsou všude rozmístěné zákazy zastavení. Vyzvednout nebo odvézt dítě na kroužek = utopie. Kdo mi bude doporučovat Strabag parkoviště, neparkuji, kvůli kolempostávajícím nepřizpůsobivým. Dítě do ZUŠ = neustálý problém s volně pobíhajícími čokly. Ten samý den, chvilku poté - pošta. Než dojdu z parkoviště na poštu (cca 10 m), otravuji mne tři , ano, slovy tři lidi: jeden o peníze, jeden o cigára, třetí o něco čemu ani nerozumím. V parku serváno opilcema. Den předtím, strážník MP stoupající si na přechodu tam i zpátky. Ptám se, CO DĚLÁ MP s pořádkem v ulicích během dne???? Jedno velké NIC. Na můj mailový dotaz na MP NIKDO neodpověděl.
21.05.2012 - 22:01:27
ladislav - no kdybychom s nimi mohli přikládat do té nové spalovny tak bych snad pro ni i v referendu hlasoval :)
21.05.2012 - 19:20:00
ledene - Musím po dnešním zážitku reagovat. To co mě tíží v tomto městě daleko víc je naše "menšinové" nepřizpůsobivé obyvatelstvo. Ať jdete městem v kteroukoliv dobu tak skoro nelze po chodníku projít, protože jsou roztahaní okolo laviček až tak, že je musí každý člověk obcházet, oni sami neuhnou ani autu ani kočárku a ještě mají blbý řeči. Dneska na mě jedna taková řvala, že se tam prý motám jako nějaká káča. Nevím k čemu takové nové náměstí, když je plné vulgárních cikánů. Už mě to fakt nebaví, že se člověk musí chovat jako by nic jenom proto, že jsou to oni. Cikáni mi nevadí, pokud si mě nevšímají, ale pokud mě začnou otravovat a navíc jsou vulgární, tak tady už končí všechna sranda a mělo by se s tím začít něco dělat. Začínám mít pocit, že město Stříbro patří právě jim.
21.05.2012 - 19:02:09
Pepa - Informace ze zastupitelstva je připravována. Aby ale maximálně odpovídala skutečnosti, bude konfrontována se zápisem z jednání ze zastupitelstva, jež musí být zveřejněn k nahlédnutí po uplynutí 10 dnů od jednání zastupitelstva dle §95(2) zákona č. 128/2000 Sb. o obcích. Chce-li ale někdo z diskutujících psát na www.stribro.cz kdy chce a co on chce, stačí se ozvat na info@stribro.cz. V odpovědi obdržíte k podpisu dohodu, ve které přeberete veškerou právní odpovědnost za své zveřejněné příspěvky jako celá řada občanů před Vámi - viz. seznam redaktorů zde: http://www.stribro.cz/kontakt.php. Hezký den Josef Hrábek
21.05.2012 - 10:12:35
šmoula - Některé názory těch co zastupitelstvo navštívili najdete zde: http://www.stribro.net/phorum/read.php?7,11044
21.05.2012 - 09:27:21
fobus - Někteří lidé odpoledne pracují a proto nemají čas jít na jednání.Takže mě také zajímalo jak se věc se spalovnou(splyňovnou)v současné době má.Děkuji za poskytnuté informace.
20.05.2012 - 22:12:00
ila - Jak zde můžete tvrdit, že zastupitelé spalovnu již při hlasování schválili, když to není pravda? Nechali si jen prostor pro to, aby mohli získat více informací. A podle toho se rozhodnou, zda vyhlásí referendum a nebo se celý záměr zruší. Kdo byl na zastupitelstvu a pozorně poslouchal,tak o tom ví.
20.05.2012 - 21:24:52
alois - Kimi: Je vidět, že jste na zastupitelstvu nebyl a dáte na kdejaké řeči. Jak řekl zastupitel Neuberger, lidé se o dění ve městě moc nestarají a akorát křičí. Místo normální diskuze. Myslím, že stačí vyvinout aktivitu, a v referendu říci ne...
20.05.2012 - 21:20:19
alois - Georges: Byla k tomu velká diskuze. Jak jsem psal jinde: sem pro referendum. Spalovnu nepodporuji, ale to, co se dělo na zastupitelstvu mi připomíná dobu velice dávnou, kterou bych již zažít nechtěl. Chvíli jsem si myslel, že jsem si pustil špatný film s komunistickými procesy. To budeme každého, kdo má odlišný názor lynčovat a vyhrožovat. Lidi probuďte se. Jsem rád, že mé děti tuto dobu nezažily, resp. byly ještě malé, a nyní mohou svobodně říci svůj názor. Jak jsem tak ale viděl některé "řečníky", oni tu dobu pamatují velice dobře, nedokáží racionálně jednat, diskutovat a jejich názor musí mít všichni ostatní. Stejně jako někteří zastupitelé líbivě pod vlivem davu chtěli záměr zrušit, mně osobně se líbí, že jiní jasně řekli, že jsou pro referendum. Teď je to na nás, abychom je věcnou diskuzí k referendu "donutili". 
20.05.2012 - 21:05:43
kimi - protože radní již spalovnu při hlasování schválili,navzdory názoru většiny veřejnosti ve Sříbře,opravdu zástupci lidu...
20.05.2012 - 20:17:33
georges - Díky za info,ale zajímalo mě také,jak probíhalo projednávání spalovny(splyňovny)na zastupitelstvu.Proč se o tom už víc nepíše???



Pro reakci na článek musíte být přihlšen


Publikování nebo šíření článku a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro