Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 29. března 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Ze zastupitelstva 27. 2. 2012


V diskusi se vyjádřil poslanec Ing. Votava k věci ...

podání žádosti o dotaci na zastřešení víceúčelového hřiště. Jak již vyplynulo z posledního zastupitelstva, žádost byla vyřazena Úřadem regionální rady regionu soudržnosti. Pan poslanec uvedl, že žádost byla vyřazena pro formální nedostatky a město nevyužilo možnost odvolání. Další výzva pro žádost o dotaci bude již směrována na celé dva kraje a tím již bude těžší na ni dosáhnout. Poté se rozpoutala diskuse, kde bylo zastupiteli navrženo, aby celou situaci prověřil kontrolní výbor a na příštím jednání ZMě  předložil zprávu.

Opět se objevila výtka vůči neúčasti bývalého místostarosty na jednání ZMě. A též dotaz, zda vůbec pro město něco dělá. Řádně se sice opět omluvil z důvodu pracovního vytížení, ale od doby své rezignace na post místostarosty se na jednání zastupitelstva neobjevil. Ze zákona nemusí být přítomen na jednáních ZMě třeba celé volební období, ale kde je odpovědnost zastupitele vůči občanům, kteří jej volili? Jedním z bodů jednání ZMě bylo i právě projednání nečinnosti bývalého místostarosty, který nepracuje v komisích a ani dalších orgánech, do kterých byl pověřen městem. Z toho důvodu byl odvolán z MAS Český západ - Místní partnerství a ze správní rady Nadace Jakoubka ze Stříbra. Zastupováním města Stříbra v MAS Český západ byl pověřen Mgr. Nenutil. Jmenování zástupce do správní rady Nadace Jakoubka ze Stříbra bylo odročeno.  Dále bylo zmíněno, že nepracuje ani jako předseda bytové komise, předseda komise pracovní skupiny regenerace památkové zóny a nefunguje ani jako tajemník povodňové komise. To by měla řešit Rada města Stříbra. Byl podán návrh pověřit  Bc. Šrámka informovat zastupitele o dalším působení bývalého místostarosty v ZMě a o stanovisko TOP09, za kterou kandidoval.

Na ZMě zazněla i otázka kolem inventury majetku Městského muzea po nástupu nového ředitele RNDr. Navrátila. Protože mu nebyla pracovnice muzea v tomto nápomocna a posléze onemocněla, požádal pan ředitel Radu města o pomoc, o případnou kontrolu. Na základě provedení kontroly pracovníkem vnitřní kontroly MěÚ podala RMě oznámení orgánům činným v trestním řízení.

K otázce odchytu psů na území města: Pro odchyt psů je proškolen jeden strážník MěP, jeden pracovník Lesů města Stříbra a jeden pracovník MěÚ. Pro přemísťování odchycených psů bude MěP používán box do auta, který nechalo město pro tento účel zhotovit. Stále se množí případy volně pobíhajících psů a neodpovědnost jejich majitelů. Město stojí odchyt, umístění psů do dvou kotců u LMS a případně následné umístění do útulků nemalé finanční prostředky.

Dále byli zastupitelé upozorněni na neplnění usnesení z 1. zasedání ZMě. Na tomto jednání rozhodli, že budeme mít dva uvolněné funkcionáře starostu a místostarostu, ale dosud není za bývalého místostarostu náhrada. Stále se tato situace neřeší.                      

Zmínka byla i k akci Masopust, zda by nebylo vhodnější tuto akci pro malý zájem občanů a nízkou účast zrušit. Odpovědí bylo, že lze tuto akci uskutečnit v jiný den nebo zorganizovat jiným způsobem včetně lepší propagace.

Z minulého zastupitelstva.

Předchozí článek z kategorie Zastupitelstvo.



Dne 19.03.2012:Ilona Novotná


24.03.2012 - 17:30:14
jrewing - Omlouvám se panu Hrábkovi, moje reakce byla na příspěvek uživatele MÍLA.
24.03.2012 - 17:27:57
jrewing - Víte, pane Hrábku, já jsem v podstatě levicově zaměřený člověk a vůbec se nebojím říct, že mi byl socialismus bližší, než dnešní doba. I když jsem jí nezažil tak, jako perzekuovaní občané tohoto státu. ale Vy jste právě svou reakcí potvrdil má předchozí slova. Chytil jste se jednoho slova, které jak předpokládám jste pochopil velmi dobře a pokusil jste se mne zesměšnit. To je to, co je v tomto městě naprosto normální, lidé se zabývají malichernostmi, ale závažné problémy jsou schazovány ze stolu a zakopávány pod stůl.
24.03.2012 - 13:17:03
Mila - On tady byl někdy komunismus? Každý od celku dostával, co potřeboval a pracoval pro celek dle svých možností a schopností bez existence peněz? To jsou novinky! Jak dlouho se ještě bude omlouvat neschopnost výmluvou na komunisty?
22.03.2012 - 13:59:08
jrewing - Už vím, proč v minulosti Stříbro nedostalo status okresního města. Je to tady samej závistivec, spekulant a manipulant. Chcípnul tady pes a nikdo s tím nic nedělá. Ani se nikomu nechce. Budeme mít nejkrásnější náměstí široko daleko, ale jenom kvůli tomu sem nikdo jezdit nebude. Není tady vůbec nic zajímavého a docela lituju toho, že jsem zbrojil proti zimáku, protože alespoň "NĚCO" by tady v tom zapadákově bylo. Velice se omlouvám všem hokejistům a již chápu jejich postoj. Když se z unie tahají prachy na nesmysly, tak ať z toho má něco i někdo jiný. Byl jsem zaslepen šetřivou mánií jen proto, aby město nevyhazovalo prachy za něco, co mělo výdělečnost mizivou. Ale tady v té osadě dutých hlav, kde komunismus zamrzl v roce 1968 a stále je na stejné úrovni je to úplně jedno. Petr Topinka
20.03.2012 - 07:09:15
mecenas - Stačí si tady nalézt komentáře TOP09 po volbách. Prohlašovali se za vítěze, chovali se jako by měli 15 mandátů, chtěli ovládnout vše a po necelých dvou letech nepracují a raději ani nechodí. Když se tak dívám na usnesení z posledního zastupitelstva, jsem velice zvědav, jak si předvolední lídr TOP09 poradí s úkolem, který od zastupitelstva dostal. Co nám voličům TOP09 řekne -  oficiální stanovisko TOP09 k této situaci. Třeba se dočkáme dalšího "mučednického" mediálního prohlášení.
19.03.2012 - 23:27:09
Pepa - Masopustní období začíná od svátku Tří králů a končí v úterý před „Popeleční (škaredou) středou“, která zahajuje čtyřicetidenní postní období před Velikonocemi. Masopustní úterý je tedy poslední den období hojnosti ve znamení zabijaček. Kdysi se závěr masopustního období slavil už od tučného čtvrtka až do Masopustního úterý, v dnešní době se oslavy konce masopustu dost často odehrávají poslední sobotu před Popeleční středou, kdy masopustní průvod masek směřuje do kulturního zařízení, kde se pokračuje večerním masopustní zábavou. Samozřejmostí bývají zabijačkové speciality, koblihy a něco na spravení žaludku. Snažit se o obnovení tradice lpěním na Masopustním úterý je velice problematické.
19.03.2012 - 20:02:47
alois - Dělat Masopust v úterý a v čase, kdy jsou lidi ještě v práci, jistě ovlivní účast. To není nic proti Divochu, to je spíše k zamyšlení pro MKS. O víkendu si většina lidí nemusí brát dovolenou... A letos jsem opravdu žádnou propagaci neviděl.
19.03.2012 - 19:25:49
laco9717 - Milé čtenářky a čtenáři tohoto článku, k poslednímu odstavci (Zmínka byla i akci Masopust, ...) volné pokračování je zde: http://www.stribro.cz/bread.php?id=3890
19.03.2012 - 19:04:02
Mila - „Vážení spoluobčané, nejdříve musím poděkovat za hlasy, které jste mě dali ve volbách, a za takto projevenou důvěru, kterou považuji za nesmírně zavazující.“ Tak začínal rezignační dopis pana Plánky. Je to natolik zavazující, že už více jak půl roku coby zastupitel vůbec nepracuje. Stanovisko TOP 09 je snad jasné, když i druhý straník za TOP 09 už podruhé na zastupitelstvu chyběl.
19.03.2012 - 18:19:24
Pepa - http://tachovsky.denik.cz/zpravy_region/planku-v-zastupovani-mesta-stribra-nahradil-nenutil-20120316.html
19.03.2012 - 14:17:03
rak - Nedodržení povinností zastupitele -- tj. zúčastňovat se zasedání zastupitelstva obce, popřípadě zasedání jiných orgánů obce, je-li jejich členem, a plnit úkoly, které mu tyto orgány uloží, hájit zájmy občanů obce a jednat a vystupovat tak, aby nebyla ohrožena vážnost jeho funkce -- mají v zásadě charakter morálních povinností (jejich nedodržení zpravidla nemá žádný nepříznivý dopad z hlediska práva; zmínit však lze politickou odpovědnost zastupitele). Ale je vidět že ani starostovi toto nevadí takže jak by se nic nedělo nakonec starostou na vedlejšák je taky dobrej job ne? Je to nechutné a to slibovali modrá z nebe. Čest jejich práci.



Pro reakci na článek musíte být přihlšen


Publikování nebo šíření článku a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro