Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 24. dubna 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Revitalizace náměstí nabírá na obrátkách


V objektu čerpací technologie byly dokončeny …

podkladové betony pro plastovou nádrž na vodu.  Je hotová přípojka vody a chráničky pro elektro přípojky. Po skončení montáže jímací plastové nádrže na vodu byly položeny panely na strop technologické místnosti.

Byly dokončeny práce na stoce ve východní části náměstí, pokračuje se odbočkou do Pivovarské ulice a přípojkami k uličním vpustím. Zahájí se práce na další části odstraněním stávajících vrstev, dojde k odstranění pařezů a přípravě pro montáž obrubníků.

Pokračuje se betonovými zálivkami panelů stropu objektu čerpací technologie a dle počasí by se izoloval strop. Na zimu se bude čerpací technologie odstavovat a voda vypouštět, takže se bude izolovat pouze proti prosakující vodě.

Na posledním kontrolním dnu se domluvilo, že ze dvou vstupů do podzemní těžební šachty u morového sloupu se ponechá pouze menší průlezový. V nadcházejícím období budou v prostoru náměstí menší dopravní omezení tak, jak bude stavba pokračovat, ale průjezd zůstane vždy zachován.

Rada města Stříbra (RMS) schválila na své schůzi dne 20. února 2012 doplnění projektové dokumentace o elektrické rozvody v centrální ploše Masarykova náměstí a vícepráce s tím spojené. Dále schválila dopracování projektové dokumentace elektro pro metropolitní síť na Masarykově náměstí, na které se finančně bude podílet soukromý subjekt.

RMS dále projednala návrh na realizaci objektu pro prezentaci historických dlažeb v severní části náměstí. Uvažuje se o jakési vitríně s průhledným sklem, kterou by ale město platilo ze svého, protože s ní v původním návrhu nebylo počítáno. Rada proto požádala na svou příští schůzi o levnější návrh.

Ing. Josef Hrábek
člen výboru Zastupitelstva města Stříbra pro akci
„Revitalizace Masarykova náměstí v městské památkové zóně Stříbro"

Poznámka: Projekt je spolufinancován z ROP NUTS II Jihozápad.

Postup prací na stříbrském náměstí můžete sledovat i na této webkameře.

Předchozí článek k revitalizaci náměstí.

Předchozí článek z kategorie Zastupitelstvo. 





Dne 09.03.2012:Ing. Josef Hrábek





Pro reakci na článek musíte být přihlšen


Publikování nebo šíření článku a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro