Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 29. března 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Zastupitelstvo 19. prosince 2011


Při kontrole usnesení předcházejících zastupitelstev ...

bylo konstatováno, že se sice realizovala celá řada úsporných opatření, nicméně s ohledem na nezastřešení ledové plochy už je led díky deštivému počasí silný cca 14 cm, což úsporám nepomáhá. Dotaci na zastřešení město neobdrželo.

Dále zastupitelstvo uložilo prověřit možnost získat dotaci na přestavbu internátu SOŠ Stříbro na budovu MŠ, čímž by se získalo zhruba 2x více míst než je nyní v budově MŠ Pastýřská.

V diskusi pak jeden ze zastupitelů na fotografiích ukázal, v jakém stavu je vnější fasáda a okolí muzea po nedávné rekonstrukci. Nový ředitel muzea reagoval, že ve spolupráci se zainteresovanými připravuje reklamaci stavebních prací.

Zastupitelé schválili prodej pozemků v kasárnách firmě RSF Elektronik spol. s r.o., která na nich vybuduje výrobní závod, který po uvedení do plného provozu zaměstná minimálně 250 osob.

Sdružení na revitalizaci kasáren požádalo o souhlas s demolicí 4 ubytovacích objektů v kasárnách s tím, že by město požádalo Ministerstvo pro místní rozvoj o dotaci, protože rekonstrukce nebytových budov pro bytové nebo jiné účely je nerentabilní. Zastupitelé dali navíc souhlas i s demolicí bývalého Posádkového domu armády.

Na výměnu oken v DPS Havlíčkova, která byla v havarijním stavu, se nevyčerpala rozpočtovaná částka, protože ve výběrovém řízení byla vysoutěžena nižší cena. Zastupitelé k ušetřeným financím uvolnili další, aby se s výměnou oken mohlo pokračovat i v dalších budovách DPS.

Zastupitelé uvolnili půl milionu korun na veřejné osvětlení na Západním předměstí, kde je nejnutnější potřeba jeho obměny z důvodu havarijního stavu. Zastupitelé půjčili 3,77 milionu korun Lesům města Stříbra, s.r.o. na odbahnění a opravu Jánského rybníka v k.ú. Sulislav, který je v majetku města. Lesy po vyúčtování přiznané dotace částku vrátí.

Zastupitelé schválili rozpočet města na rok 2012 a k němu závazné ukazatele pro pracovníky MěÚ a organizačních složek Města Stříbra. Dále byly schváleny závazné ukazatele pro rok 2012 pro příspěvkové organizace zřízené městem, kde si zastupitelé vymínili, jaké akce „příspěvkovky" minimálně zorganizují pro veřejnost a nově i jak na jejich zajištění budou spolupracovat.

Zastupitelé schválili personální složení nového sedmičlenného Kontrolního výboru (KV), když si každá volební strana prostřednictvím svých zastupitelů navrhla svého zástupce v kontrolním výboru a tento seznam předložil již dříve schválený předseda KV k odsouhlasení.

Předchozí článek z kategorie Zastupitelstvo.



Dne 21.12.2011:Ing. Josef Hrábek


09.02.2012 - 10:38:38
jarda9999 - No tady ve stříbře je všechno víte kde a je lepší vše zbourat at se tu nic neděje a když chce udělat menší akci tak nemá kde
23.12.2011 - 16:10:58
Mila - Zastupitelstvo v srpnu schválilo podání žádosti do 17. výzvy ROP jihozápad (http://www.mustribro.cz/zm_2011/dokumenty/zm_11_2011.pdf). Na stránkách ROP (http://www.rr-jihozapad.cz/?menu=pro-zadatele&art=archiv-vyzev) je u 17. výzvy uvedeno, že termín zveřejnění výsledků bude leden/únor 2012. Takže žádost se nedostala ani k posuzování a byla vyřazena předem!
21.12.2011 - 12:13:50
Pepa - Radní žádost nepodávají. Podání žádosti schválilo zastupitelstvo 20.6.2011. Vedoucí HIO dostala za úkol zajistit veškeré potřebné kroky k podání žádosti s termínem splnění 31.8.2011. Na jednání zastupitelstva dne 29.8.2011, tedy 2 dny před termínem splnění úkolu, zpracovala vedoucí HIO pracovní materiál na změnu odpovědné osoby na pana tajemníka, materiál předložil zastupitelstvu pan starosta. Na mojí otázku na posledním zastupitelstvu ohledně dotací mi pan starosta neodpověděl, ale přislíbil mi nahlédnutí do dopisu, který k podaným dotacím přišel. Josef Hrábek
21.12.2011 - 11:03:10
Hárv - Je také třeba uvéct, že město dotaci na zastřešení zimního stadionu neobdrželo proto, že ji naši radní schválně špatně podali, aby neměli šanci ji získat. U nás v mrtvém, městě nikdy nic nebude. Podívejte na Tachov, plavecký bazén, umělá tráva, koupaliště, zimní stadion, sjezdovka, vše zásluha schopných radních a hlavně pana Macáka. Nechápu tu komedii při schvalování zda zažádat či nežádat o dotaci na zastřešení. Ale co se vlastně divím, to je u nás normální. Bohužel



Pro reakci na článek musíte být přihlšen


Publikování nebo šíření článku a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro