Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 27. dubna 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Revitalizace náměstí IV.


Byla provedena ochrana kašny a dokončen výkop jámy …

pro technologickou místnost, která se po dohodě všech zúčastněných stran posunula oproti projektu cca o 2 metry východním směrem, aby se využila původní zeď pro zabezpečení základů kašny. Posunutí se uskutečňuje bez požadavku na navýšení financí, což bylo stvrzeno zápisem ve stavebním deníku.

Byla provedena zkouška únosnosti základové spáry a byla zahájena betonáž podkladních betonů. Zhotovitel stavby bude pokračovat pracemi na technologické místnosti a po Novém roce zahájí práce na kanalizaci v jižní části náměstí odstraněním asfaltového krytu. Před dalšími pracemi archeologové provedou průzkum.

V jižní části náměstí tedy dojde k dopravní uzavírce a tím ke změně v průjezdnosti náměstí, kdy se k objížďce využije komunikace před radnicí. Přístup chodců k obchodům zůstane zachován, ale bude odhadem na měsíc omezeno zásobování auty. Obdobným způsobem částečnými uzavírkami se bude pokračovat postupně okolo celého náměstí, aby bylo omezení provozu na náměstí co nejmenší.

Ing. Josef Hrábek
člen výboru Zastupitelstva města Stříbra pro akci
„Revitalizace Masarykova náměstí v městské památkové zóně Stříbro"

Poznámka: Projekt je spolufinancován z ROP NUTS II Jihozápad.

Předchozí článek z kategorie Zastupitelstvo.





Dne 15.12.2011:Ing. Josef Hrábek


16.12.2011 - 09:28:41
Pepa - Ladislave, já jsem napsal: „ … aby se využila původní zeď pro zabezpečení základů kašny.“, nic o „…napojení nového zdiva na to stávající …“, jak jste napsal Vy. Poznámku o financích jsem uvedl, abych předešel spekulacím, kolik bude změna stát. Přeji hezký předvánoční víkend Josef Hrábek
15.12.2011 - 21:48:49
mecenas - Spíše než zabezpečení kašny jde o úsporu nákladů stavební firmy. Souhlas tedy s Ladislavem. Jak tak koukám na fotky, může být Hochtief rád, že mu ta zachováná zeď nespadla...
15.12.2011 - 17:45:03
ladislav - Jsem toho názoru, že pokud byla stávající zeď zachována, mělo by to naopak znamenat určitou úsporu v rozpočtu, pokud tomu tak není je tento krok zcela neopodstatněný a naopak to stavební firmě zkomplikuje pozdější práce, jednak ve změně realizace oproti zpracované PD, dále bude velmi komplikované napojení nového zdiva na to stávající, zřejmě dojde i k praskání vlivem nerovnoměrného sedání a zejména provedení hydroizolací nebude vůbec jednoduché. Argument, že stávající zeď tvoří jakousi opěru pro celé těleso kašny vnímám jako zcela lichý, hrana stavební jámy je od kašny dobrých 5m, zatížení se roznáší pod úhlem 60°, tozn. chybné rozhodnutí a akorát jste si tam zkomplikovali práci. Vždy je lepší stavět nové konstrukce než cosi rekonstruovat, zvlášť když je to v havarijním stavu tak jako je tato zeď.



Pro reakci na článek musíte být přihlšen


Publikování nebo šíření článku a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro