Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 27. dubna 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Revitalizace náměstí začíná


Již v minulých týdnech zaregistrovali návštěvníci …

stříbrského náměstí, že probíhá čilý archeologický výzkum před vlastní stavbou. Ten bude probíhat ve spolupráci se stavbaři po celou dobu revitalizace náměstí. V současné době je předané staveniště a vytyčují se inženýrské sítě.

Ve spolupráci s památkáři bylo domluveno, že zhotovitel odkryje v tomto týdnu zhruba 30x30 m v místě bývalé požární nádrže (střední část náměstí), aby archeologický průzkum mohl plynule pokračovat.

Vlastní stavba bude probíhat po etapách, aby nebylo najednou rozkopané celé náměstí. Zhotovitel stavby by měl v dostatečném předstihu před skutečným zahájením jednotlivých etap informovat majitele dotčených i sousedních pozemků o zahájení stavby. Zároveň si udělá fotodokumentaci stavu jednotlivých objektů pro případ jejich poškození v důsledku prováděných stavebních prací.

Termín dokončení celé stavby je duben 2013, proto Město Stříbro apeluje na své občany i na návštěvníky, aby respektovali vytýčený prostor staveniště a poučili v tomto smyslu i své děti.

Ing. Josef Hrábek
člen výboru Zastupitelstva města Stříbra pro akci
„Revitalizace Masarykova náměstí v městské památkové zóně Stříbro"

Poznámka: Projekt je spolufinancován z ROP NUTS II Jihozápad.

Předchozí článek z kategorie Zastupitelstvo.





Dne 08.11.2011:Ing. Josef Hrábek


27.11.2011 - 19:23:36
JAROSLAV - Když,už se tu mluví o cikánech,chtěl bych se zeptat na jednu věc.Mluví se o tom že v kasárnách někdo dělá ubytovnu pro 300 cikánů z Boru a okolí Stříbra,doufám,že je to jen špatný ftip,ale už jsem to slyšel od více lidí.Nemáte někdo nějaký informace?
10.11.2011 - 15:50:35
rokr - Dobrý den. Prosím: Neslučujme "revitalizaci" náměstí s tématem přistěhovavších-se! Revitalizace náměstí spočívá v tom, že se z přirozeného středu města sloužícího k přirozenému setkávání obyvatel a návštěvníků Stříbra stane nepřirozený odosobněný prostor pro klid vedení a úředníků městského úřadu. Občaně, kteří dnes obsazují náměstí, jsou voliči. Jedna z mála věcí, které si pamatují, je, komu mají být vděčni. Nezapomeňte na loňské volby, kdy výsledky způsobily nemalé zděšení. Celý rok to trvalo, než se situace ve vedení města stabilizovala. A o výsledku voleb ve Stříbře může rozhodnout i hrstka voličů.
10.11.2011 - 12:30:01
fobus - Jak jsem již psal-nepište Romům,ale cikánům.To oni jsou.A především- každy slušný občan Stříbra když vidí co si cikáni na náměstí dělají je dozajista rasista.Nevadí mě jakékoliv menšinové etnikum(sám mám za ženu cizinku)ale toto cikánské zatím menšinové etnikum mě při pohledu na náměstí opravdu vadí.Revitalizace je sice obrazně fajn,ale i tak se na nové náměstí budu nadále bát posílat syna na kroužek v DDM,protože nechci znovu vidět jeho ubrečené oči,protože ho před Domem dětí cikánští asociálové okradli.A to máme na náměstí MP,která u tzv.kaštanů dokáže zřejmě jen nasadit tzv.botičku na vozidlo bez parkovacího lístku,ale již nejsou asi schopni,nebo ochotni vykázat tuto lůzu do patřičných mezí.Až bude toto vyřešeno,budu rád, že i já sám se nebudu obávat o mojí rodinu a rád si na náměstí zajdu na procházku.
10.11.2011 - 11:37:33
bambula - Teda já vám něco řeknu nedávno jsem se sem nastěhovala a jak vidim jak bude vypadat nové náměstí, tak se chci stěhovat hned zas pryč a ted to bude ještě hnusnější město než bylo a jak píšou lidi předtim chánov, nejsem žádný rasista, každý má svá práva, ale copa to jde z nás bílých všechno vyždímat a romům to vše dát??? a ted jim dáte i velké náměstí na hraní? takhle se kriminality tady ve stříbře nezbavíte.
10.11.2011 - 09:55:08
fobus - Jenom nechápu,proč se proboha lidi bojíte je nazvat pravým jménem.Nejsou to žádní romové, ale CIKÁNI !Zadejte si do překladače anglické slovo GIPSY a překlad je samozřejmě CIKÁN.Město by mělo Hradům,Lešákům a v prvé řadě cikánům ukázat jak se chovat,pokud zde chtějí žít.
09.11.2011 - 15:53:57
obcanag - Nechápu proč mají dávky na bydlení(o vlastní se nesnaží), když nepracují, dávky na děti když se o ně nestarají(školy, zájmy), porodné protože nemají příjem. Proč to neuděláme všichni, ať stát pozná od koho má daně. Rasismus v naší matičce není, dostávají královskou mzdu za nic. Moje rodina nedostává nic z uvedených dávek, proč? Protože chodíme do práce! Kdo za ně platí poplatky za odpad u lékaře atd? Škoda peněz do náměstí.
09.11.2011 - 11:50:48
ali@s - aspoň nemůže nikdo říct, že jsme ve Stříbře rasisti, když budeme mít nejhezčí a nejdražší romské gheto ve střední Evropě :)
09.11.2011 - 11:12:10
Mathias - Krásná studie náměstí. Nějak mi ale do toho konceptu nezapadá p.Gábor s jeho krabicí vína, věčně obtěžujíc kolemjdoucí. Morový sloup obtěžkán romy jak alegorický vůz na prvního máje, všechny lavičky obsazeny nepracujícím etnikem. Není té revitalizace pro takové škoda? Tam by mohly být zlaté kachličky, estetický dojem je už předem známý: Hradovo "pojetí" podnikání nám z náměstí a historického centra dělá nový chánov. Ubytovny by se měly zřizovat mimo centrum. Někdo by už měl zakročit..
09.11.2011 - 11:04:47
mecenas - Není fér uvádět jen p. Hrada. Legislativu dávek na bydlení od státu zneužívá, tedy využívá, i pan Lešák. Proč by to tito rádoby podnikatelé nedělali, když jim stát pro to vytváří podmínky. Bohužel vidina snadno získaných peněz jim stojí za to, aby z našeho města dělali ubytovnu pro nepřizpůsobivé. Je vidět, že jim na městě a jeho občanech nezáleží a pro peníze jsou ochotni udělat z centra Chánov! Normální lidé, aby se nyní báli jít po setmění po náměstí a přilehlých ulicích. Je jen otázka času, kdy budeme řešit podobné problémy jako na Šluknovsku. Stojí vám to, pane Hrade a Lešáku, za to?!
09.11.2011 - 07:44:34
fobus - Nenazval bych to revitalizací,ale stavbou hriště pro cikány p.Hrada.



Pro reakci na článek musíte být přihlšen


Publikování nebo šíření článku a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro