Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 29. března 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Řádné zastupitelstvo 3. října 2011


bylo v kontrole plnění úkolů informováno, že ...

byly podány všechny dříve schválené žádosti o dotace s výjimkou žádosti o dotaci na skatepark, která měla být společná s žádostí o vybudování víceúčelového hřiště na Jižním předměstí (Pískovna).  S pomocí dotace vybudovaný kamerový systém je již v provozu.

Do výboru Zastupitelstva města Stříbra pro dotovanou akci „Revitalizace Masarykova náměstí v městské památkové zóně Stříbro" byli schváleni jako členové Karel Neuberger a Josef Hrábek. Doplnit by je měl ještě některý radní. Archeologický výzkum náměstí bude probíhat po celou dobu výstavby.

Na dotaz v diskusi, zda zastupitelé již obdrželi zápis kontrolního výboru (KV) z provedené kontroly výběrového řízení na funkci ředitele MKS, odpověděl starosta záporně. Přítomní byli informováni o rezignaci předsedy KV.  Bc. Šrámek navrhl na nového předsedu KV Mgr. Cvrka, načež bylo zastupitelstvo na 3 minuty přerušeno a zastupitelé se odebrali do kanceláře starosty. Po přerušení byl na návrh starosty odvolán celý KV a poté novým předsedou KV schválen Mgr. Cvrk. Do příštího zastupitelstva mají zastupitelé navrhnout členy KV.

V diskusi byly opět probírány problémy v Mánesově ulici, nově v prostoru před SOŠ a byl diskutován i momentální zákaz vjezdu na nádraží z důvodu zajíždění výlukových autobusů. Dále bylo vysvětleno, že po ukončení stavby kanalizace Jižního předměstí zhruba v červnu 2012 bude provedeno vyasfaltování celého povrchu. Nyní jde pouze provizórium, protože by zemina mohla ještě sednout.

Zastupitelé schválili bezúplatný převod pozemku do vlastnictví Plzeňského kraje (PK) za účelem zřízení výjezdového stanoviště zdravotnické záchranné služby PK a zároveň uvolnili podíl k dotaci na vybudování napojení na skupinový vodovod v Otročíně.

Jeden ze zastupitelů reagoval v diskusi na nedávné vyjádření bývalého místostarosty a na fotografiích, které najdete i pod článkem, ukázal, že hradby jsou stále zarostlé, přičemž by neměl být problém nechat rostliny včas odstranit. Dále poukázal, že postrádá žulové obrubníky na části stavby kanalizace na Jižním předměstí a na neprofesionální opravy hradeb pod Koubkovo brankou.  Vedoucí HIO reagovala, že v průběhu října by měly být hradby vyčištěny, výstavba kanalizace je ve skluzu a město dělalo pouze jednu opravu hradeb pod Koubkovo brankou.

Předchozí článek z kategorie Zastupitelstvo.





Dne 24.10.2011:Ing. Josef Hrábek


30.10.2011 - 17:39:07
karel - I já souhlasím s Bubeníěkem a Milou.M.P nemá suplovat státní policii,ale má kontrolovat dodržování městské vyhlášky.Nepřizpůsobylí konzumují alkohol na veřejném prostranství a to i za přítomnosti jejich dětí.Tím jim dávají vzor do budoucnosti.Až budu velkej,budu na socialce abudu tu popíjet taky .To je jejich krédo. M.P. at´jim to popíjení alespon´stále znepříjemnuje a ta auta at´nechá policii státní.Stejně se nic nestane,nebot´majitelé těchto aut jsou většinou jejick kamarádi.A přeberte si koho kamarédi.
28.10.2011 - 12:06:23
Mila - Souhlasím s bubeníčkem. MP by neměla suplovat státní, ale měla by se zaměřit na dodržování vyhlášek města a vše ostatní by měla řešit státní policie, která dodržování městských vyhlášek také neřeší. A na to nepotřebujeme 3 strážníky MP! Matiasi, příště k parkování na přechodu zavolejte přímo státní policii, ale klidně pošlete fotku i na MP mestska.policie@mustribro.cz a veliteli MP Dr. Červenému na cerveny@mustribro.cz, ať se k tomu vyjádří.
27.10.2011 - 17:22:15
bubeníček - ono to je tak všecko alibismus MP a není důvod její počet navyšovat.Proč?protože Mp má dohlížet na dodržování vyhlášky města Stříbra,kde stojí že je zákaz konzumace alkoholických nápojů na veřejnosti.Nepříspůsobiví občané alkohol konzumují přímo před obchodem jednoho našeho zastupitele,kde alkohol jistě taky nakoupili.Mp má kancelář od tohoto místa maximálně čtyřicet metrů a nezasáhne.Hrdinstvím je určitě skrytě dát lístek na pokutu za stěrač auta a čekat jak to dopadne.Když to postihne slušného člověka,tak pokutu zaplatí.Když to postihne frajera s drahým autem,tak se nic neděje.Nač navyšovat nějaké stavy,to už tady jednou bylo a neosvědčilo se to.Je třeba jedat,to znamená dbát na to aby byla dodržována městská vyhláška a to každým bez výjimky.Pak se teprve Stříbro stane stříbrem.
27.10.2011 - 11:43:24
Mathias - Počkat, my si nerozumíme. Moderní doba je, ano, auto má dnes každý, to souhlasím. Proto je myslím naše náměstí jedno velké parkoviště, ne? Ještě se mi nestalo, že by parkoviště před Alexandrem bylo plné. Místa je všude dost. To by ale musel dotyčný rádobypodnikatel udělat deset kroků navíc. Tak co, mám BMW, jsem podnikatel, zastavím si kde chci..Zkuste to ale udělat vy, se svojí fabií, hned máte za zadkem "výběrčího parkovného" MP. Zřejmě podle hesla: všichni lidé jsou si rovni, někteří jsou si rovnější. Někteří můžou zaparkovat i v kašně a nikdo si jich nevšimne. O to jde. O princip.
26.10.2011 - 22:23:28
feel. - Auto na přechodu je čunárna,ale když tam má někdo krám,tak tady bych klidně přivítal tichý přehlížení MP.V Tachově je parkoviště z celého náměstí a je to ok.Je moderní doba, každej má auto tak kam snim ?Bohužel my zde budem mít náměstí z 18 stol,tak to si moc nepoparkujem.Docela horší je ta otázka MP ve Stříbře.My si tu platíme nějaké sympatické mladé lidi,nic proti nim osobně nemám,kteří se někde projdou a vyberou u bankomatu ňákou tu korunu.Ale nás hodně občanů celé léto vidělo skupiny flákačů na náměstí popíjející pivo a víno,stále pokuřující a bohatě plivající na zem a u poledníku i kálející poblíž.Velitel to měl z okna kousek,ale zatim mu to nevadí,tak uvidíme dál.Být zde turistou,zavřu foták a jdu utrácet peníze jinam,kde je příjemněji.Kéž by to bylo všechno.Kde je to poměrně bezbečné a nudné město.Veliteli poslušně hlásím,že se ve městě ničí majetek jako např.altánek zahradách a pod.Mladí lidé jsou na náměstí občas obklopeni vymahači cigaret a drobných,říká se že kolem rybníka by šel večer jen blázen,občas náké to přepadení.Myslím že často s tim lidi na policii ani nejdou.Škoda že není nějaká spolupráce ze státní policií,aby nějak informovala lidi na co si zde dát pozor,když už na to nestačí.Ve Stříbře se výrazně zvýšila kriminalita,každý to ví a nikdo nic.Asi to je choulostivé téma.Žádný Vansdorf nehrozí.Posílení MP s jasnými prioritami bezpečné město a všude kamery.
26.10.2011 - 19:16:30
Mathias - A nechci tady slyšet bláboly o povolení, parkovat celý den na přechodu nemá právo snad ani prezident. Kdejaký rádobypodnikatel ano. Zkuste si ale jít vybrat výplatu, hnrd vás MP skrouhne o pětikilo. Spravedlnost po stříbrsku.
26.10.2011 - 19:13:16
Mathias - Mimochodem, foto zašlu, už mám té "bohorovnosti" ve Stříbře pokrk.
26.10.2011 - 19:11:39
Mathias - mecenasi, nemyslím bílé BMW, jehož majitel má alespoň tolik "slušnosti", že neparkuje na přechodu..To BMW parkuje naproti baru "pražák" na přechodu pro chodce. To je nehorázná drzost. Co je jednodušší, než svést odpovědnost na starostu, svojí práci mají především dělat ti šašci v uniformách, kteří si říkají pořádková policie. Vyhodit, nahradit těmi, kdo dělají svou práci pořádně.
26.10.2011 - 18:26:53
Mila - Mathiasi, Vy jste fotku na tyto stránky posílal a nebyla zveřejněná? Na položené otázky Vám nejlépe odpoví velitel Městské policie Dr. Červený, zastihnete ho na nejbližším zastupitelstvu. A napište nám, co odpověděl.
26.10.2011 - 15:19:51
mecenas - Mathiasi, myslíte bílé BMW X5? Stejně jako jiní podnikatelé parkují před svými podniky a cukrárnami v zákazu zastavení, tak i zde toho MP moc nedělá. Bohužel je vidět, že dlouhé prsty a známosti dělají své.  
26.10.2011 - 11:05:57
Mathias - Mě pro změnu překvapuje, že se zde na těchto stránkách nikdy neoobjevila fotka vozu BMW, který neustále celý den parkuje na náměstí, na přechodu pro chodce. Namísto toho zde vídám foto vozu p. Plánky, kterak parkuje v torzu klášterního kostela. Tak se ptám, ve Stříbře je spravedlnost slepá, hluchá a němá? Kde je MP, která bedlivým okem sleduje parkování, hlavně u bankomatů? Proč nedělá svojí práci? Holt ne každému je měřeno stejným metrem, pokud se jedná o přestupky. Celý den stojí vůz BMW na přechodu pro chodce, chodci musí kvůli tomuto chodit mimo přechod, tudíž ohrožují své zdraví, svůj život. No, ve Stříbře zřejmě lidský život nic neznamená, pokud to dotyčnému podnikateli neustále prochází. Vůbec nejhorší je ovšem zaparkování v ruině kláštera, neboť je to medializováno a vláčeno na internetu. Výborná práce "nestrannosti" ve stříbrném kocourkově.
25.10.2011 - 15:14:32
Simčírovec - Mě pro změnu překvapuje, že městské hradby leží v žaludku i někomu jinému a né jenom těm co jim padají na hlavu. :)
25.10.2011 - 11:53:17
mecenas - Co mě tedy překvapuje je to, že pan Šrámek nenavrhl a nepodpořil na předsedu KV zasloužilého člena TOP09 pana Plánku, jak bylo v médiích deklarováno. Nevím, nevím, co mu na to řeknou straničtí šéfové v Tachově a v Plzni.



Pro reakci na článek musíte být přihlšen


Publikování nebo šíření článku a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro