Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 18. května 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Stříbro na "svého" Jakoubka snad nezapomíná


a zapojilo se do projektu "Milníky času na Zlaté cestě". …

Celý projekt zaštiťuje občanské sdružení Terra Tachovia. Když se na mě asi před rokem obrátil Roman Soukup, představitel o.s., uvědomil jsem si, že jméno husitského kazatele Jakoubka ze Stříbra s hrdostí vyslovujeme, hlavně to "ze Stříbra", u náměstí je Jakoubkova ulice, nadace nese také jeho jméno, ale jinak nic.

Jsem rád, že se podařilo získat finance na zhotovení milníku od jmenované nadace a od sponzorů, když předtím většině zastupitelů "se to nezdálo". A předpokládám, že si další vedení radnice ohlídá i záměr zřídit v právě dokončované rekonstrukci městského muzea síň Mistra Jakoubka ze Stříbra.

Milník bude umístěn u kamenného mostu přes Mži, kudy kdysi Zlatá cesta z Prahy do Norimberka vedla. Osazeny jsou již čtyři milníky: Karel IV. v Trnové, Jan Lucemburský v Tachově, sv.Vojtěch na křižovatce turistických tras u hájovny Obora a Jan Hus v Bärnau. Autorem výtvarného řešení milníků je akademický sochař Jaroslav Šindelář.

Přiložené fotografie jsou fotomontáž, protože se milník bude usazovat dnes a slavnostně odhalovat pravděpodobně 28. října 2010.




Dne 12.10.2010:Mgr. Miroslav Nenutil





Pro reakci na článek musíte být přihlášen
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro