Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 16. dubna 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Koncert meditační hudby
Dne 24.05.2008 v 16:00


24.května od 16:00 hod - MĚSTSKÁ RADNICE

V sobotu 24.května se od 16:00 hodin v obřadní síni městské radnice ve Stříbře uskuteční KONCERT MEDITAČNÍ HUDBY v podání dívčí instrumentální a pěvecké skupiny ze Zlína.

Tato dívčí supina hraje skladby duchovního učitele Sri Chinmoye, který během svého života složil více než 13 000 bengálských a 7000 anglických písní, které se svým významem dotýkají hledání smyslu života každého člověka. Jako zdroj písní uvádí Sri Chinmoy svůj duchovní život a zážitky z meditace, kterou celý život praktikoval.

Písně v anglickém bengálském jazyce budou zpívány v doprovodu indických i západních hudebních nástrojů jako jsou indické harmonium, santur, kytara, metalofon, zobcová flétna nebo zvonky. Mnoho písní je také doprovázeno rozličnými rytmickými nástroji, které dokáží oživit atmosféru celého koncertu a místy vytvořit na tvářích posluchačů i úsměv.

Právě ryzí, upřímný a spontánní úsměv u posluchačů je cílem celého koncertního pásma, jelikož hlavním mottem skupiny je radost, kterou se snaží ostatním skrze svoji hudbu předávat.
„ Je to právě hudba, která dokáže prorazit bariéru mysli dospělých a otevřít dveře k jejich srdci“, říkají členové skupiny.

Součástí tohoto koncertu je i krátká přednáška o duchovních písních, mantrách, koncentraci a meditaci. Posluchači si dokonce budou moci některá koncentrační a meditační cvičení vyzkoušet přímo v praxi.

Vstup na koncert je ZDARMA.




Autor: Pavla Deredimosová

Na tuto akci není prozatím přihlášen žádný z našich redaktorů.





Pro reakci na článek musíte být přihlášen
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro