Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 19. dubna 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



23.9. MC Panteon Konstantinky SUPERSKUPINA - T4 - (Kubeš-Kulhánek-Dragoun-Kopřiva)
Dne 23.09.2017 v 20:00


české top rockové seskupení

Devatenáctý den měsíce září roku 2002 by si měli vrýt do paměti všichni pravověrní příznivci českého rocku. V tento den měla v Malostranské besedě koncertní premiéru kapela „T4“ , která se jako nečekaná kometa zjevila na českém hudebním nebi. V T4 se spojili jedni z nejlepších muzikantů, kteří se v Česku aktivně věnují rockové hudbě. Kapela je dokladem toho, že když se dá dohromady několik výrazných hudebních osobností, může to milovníkům prvotřídního českého rocku přinášet moře radosti.

Ale začněme od začátku. Formace T4 vznikla v lednu 2002. Vytvořili ji čtyři vynikající čeští muzikanti: klávesista a zpěvák Roman Dragoun, baskytarista Vladimír „Guma“ Kulhánek, kytarista a zpěvák Stanislav „Klásek“ Kubeš a bubeník Martin Kopřiva. V hudebních médiích byla tato sestava označena za „superskupinu“ a to jistě i díky tomu, že většina členů kapely je považována za žijící legendy českého rocku či blues.

Jaký hudební styl T4 hraje? Podle odborného tisku se jedná o „poctivou hudbu, která je kombinací tří velkých temperamentů tuzemské rockové scény“. S klidem můžeme říci, že jde o nezaměnitelný styl bravurních instrumentalistů, kteří s chutí a obdivuhodnou invencí kouzlí na pódiu pohodu a dávají tak vzniknout zajímavému celku - originální a melodické české muzice. Asi nepřekvapí, že repertoár tvoří výhradně původní melodie, o jejichž tvorbu se dělí všichni členové kapely.

Kompaktní dojem skladeb dotvářejí svými texty Marek EbenMilan Princ. Multitalentovanou osobnost Marka Ebena není nutno českému publiku představovat. Jeho texty jsou smutně vtipnými a obsahem nabitými básnickými skvosty. Dvorním textařem kapely je však Milan Princ, jehož nápadité a mnohovrstevnatě barevné básnické obrazy jsou šity na tělo projevu zpěváka Romana Dragouna.

Pokud by někoho zajímalo, co v sobě skrývá název „T4“, tak vězte, že nic..."

 

 





Autor: Karel Týzl

Na tuto akci není prozatím přihlášen žádný z našich redaktorů.





Pro reakci na článek musíte být přihlášen
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro