Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 20. dubna 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Windows 10 zdarma - čas se krátí ...
Dne 29.07.2016 v 15:00


Akce Microsoftu končí 29.července 2016. ...

      Od uvedení systému Windows 10 uplynul už bezmála rok, zbývá tak necelý měsíc na rozhodnutí,
zda využít nabídky Microsoftu na přechod na tento systém nebo ne. Přechod na Windows 10 je určen pro všechny počítače a notebooky se systémem Windows 7 nebo 8 (resp. 8.1) a je do 29. července 2016 opravdu zdarma! Podpora systému Windows 7 bude ukončena v lednu 2020, u Windows 8 o rok později.

      Po roce ostrého nasazení už jsou ale u nových desítek „vychytané mouchy“, a proto se nemusíte bát nestabilního chování systému. Firma Microsoft rovněž na začátek srpna ohlásila uvolnění výroční aktualizace Windows 10 s vylepšením a přidáním nových funkcí. Stále však platí, že byste si měli
před přeinstalací na Windows 10 ověřit existenci ovladačů pro nový systém pro vaše periferní zařízení (tiskárny, skenery, apod.) a také, zda vámi používané programy budou pod Windows 10 fungovat.

      Pokud chcete získat a používat Windows 10, ale máte starší operační systém (např. Windows XP, Windows Vista nebo jiný), je třeba nejdříve posoudit, zda váš počítač splňuje minimální hardwarové požadavky pro provoz Windows 10, s čímž vám rádi pomůžeme a navíc doporučíme nejlevnější variantu dokoupení Windows 7 nebo Windows 8, po jejichž instalaci si lze nechat ihned provést zdarma upgrade na Windows 10.

     I když by měly všechny složky s uživatelskými daty zůstat na původních místech, je pořízení záloh před přeinstalací na Windows 10 velmi vhodné a užitečné. I po provedení přechodu na Windows 10
však máte ještě 30 dní na to, abyste se vrátili k původnímu systému a tím případně vyřešili vzniklé problémy.

     Dopředu počítejte s tím, že vlastní přechod na Windows 10 zabere určitý čas. Doporučujeme mít nainstalovaný a zaktualizovaný antivirový systém. Počítejte s tím, že stažení podkladů a příprava
pro přeinstalaci na Windows 10 může trvat i několik hodin. I samotná instalace „desítek“ trvá jednu
až dvě hodiny a následně se spouští ještě aktualizace nového systému. Nezapomínejte také
na opětovné nastavení pracovní plochy a seznámení se změnami, které nový systém vždy přináší.

     Nenechávejte proto přechod na Windows 10 na poslední chvíli, internetové servery Microsoftu mohou být (a pravděpodobně i budou) zahlcené a doby stahování se budou prodlužovat.
Nechte si dostatečný časový prostor pro vyzkoušení, že vám po přechodu na Windows 10 všechno funguje. A hlavně si nezapomeňte uschovat licenční číslo aktuálního systému Windows pro potřeby jeho případné pozdější přeinstalace!

Nebudete-li si vědět rady, rádi vám s přechodem na Windows 10 pomůžeme.

Zbyněk Folk
prodejna počítačů
SoftAg STŘÍBRO s.r.o.
nám. Svobody 219, Stříbro
Telefon: 374 623 540
Mobil: 604 951 057
E-mail: obchod@softag.cz
E-shop: http://eshop.softag.cz/

Poznámka redakce: Tento článek je placená inzerce.



Autor: Zbyněk Folk

Na tuto akci není prozatím přihlášen žádný z našich redaktorů.





Pro reakci na článek musíte být přihlášen
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro