Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 23. dubna 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Potřebují na auto devadesát tisíc


Mikrobus pro převážení klientů stojí 1. 000 000 korun, do koupě chybí kolem devadesáti tisíc.

Už jen pár dní zbývá do ukončení vyhlášené sbírky ve prospěch Střediska Víteček v Černošíně, který se stará o handicapované děti i dospělé. Středisko potřebuje nový mikrobus, kterým převáží své klienty za nutnými potřebami k lékaři, terapie,  po úřadech, na výpravy za přírodou i kulturou  a na další místa. Sbírka končí počátkem února a do splnění požadované částky ještě zbývá něco přes devadesát tisíc korun.  „Nám se podařilo získat grant na pořízení a přestavbu mikrobusu ve výši 80 % jeho pořizovací ceny.  Bohužel tuto pomoc dostaneme pouze, když sami přidáme 200 tisíc korun ze svého. Sto dva tisíce se nám už  podařilo získat, ale dny utíkají a my ještě během tří týdnů musíme získat 98 tisíc. Prosíme tedy lidi o pomoc, věříme, že s vámi se to podaří,“ uvedla za středisko Víteček Zuzana Vávrová.
Středisko funguje jako denní stacionář, osobní asistence a terapeutické dílny. Při středisku je také speciální výuka základní školy.
Sbírka je vyhlášená na sociálních sítích a skončí první týden v únoru. Pokud se zbytek peněz nepodaří získat, nedostane středisko ani slibovanou dotaci. Lidé se zdravotním postižením z Tachovska a Chebska budou mít pak potíže dostat se k jakýmkoliv službám. Kdo by chtěl Vítečku pomoci a přispět, může tak učinit na portálu Neznáze 21 (pod názvem: Pomozte nám dojet k těm, kteří nás potřebují)
.
.
 
Foto: archiv Víteček




Dne 14.01.2021:Martina Sihelská





Pro reakci na článek musíte být přihlášen

Publikování nebo šíření článků a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro