Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 29. března 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



TJ Baník Stříbro na Letních olympijských hrách dětí a mládeže 2019 v Libereckém kraji




Už letos v zimě na Krajském mistrovství v hale jsme všichni chtěli podat dobré výkony, protože jsme věděli, že jsou zde trenéři, kteří z nás budou vybírat ty nejlepší. Začali jsme se připravovat, víc jsme trénovali a chtěli jsme, aby nás naše snaha dovedla na olympijské hry.

            Vybrali nás šest ze Stříbra – pět dívek a jednoho chlapce. Všichni jsme byli nadšení. Měli jsem různé disciplíny. Za mladší žákyně byly vybrány Viktorie Ulčová a Michaela Švábková na skok vysoký, na 800 metrů nastoupila za Stříbro hostující Tereza Burlová, Adéla Košátková reprezentovala kraj na 60 metrů a na štafetě, a já, Tereza Záhořová, jsem byla nasazena na 60 i 300 metrů, a na štafetu. Michal Pergler jako starší žák byl nominován na 1 500 metrů.

            V neděli na začátku olympiády nás čekal ceremoniál slavnostního zahájení a koncert Sebastiana. Večer jsem usínali plní napětí,strachu a očekávání. Vždyť další den závodíme!

            V pondělí na stadionu se konaly rozběhy a kvalifikace. Byli jsme hodně nervózní. Konkurence z celé České republiky je velká. Po 10 hodině začala kvalifikace výšky, ve které se představily Míša Švábková a Viki Ulčová. Ve shodný čas probíhaly rozběhy 60 metrů, kde jsem se představila já a Adéla Košátková. Míša a Viki postoupily za výkon 148cm s čistým zápisem obě z prvního místa do finále, které se konalo v úterý. Já jsem postoupila do semifinále na 60 metrů s časem 8:01 s. Bohužel vlivem nepovedeného startu se Adéle i přes výborný závěr běhu nepodařilo z rozběhů postoupit. Michal se také nominoval do finále na 1 500 metrů a to s novým osobním rekordem 4:25.11 minut. Tereza Burlová také předvedla úžasný výkon, ale na finále nestačil. Hned odpoledne se běželo semifinále na 60 m, ze kterého jsem z prvního místa postoupila do finále.

V úterý byl den plný nervozity. Já jsem běžela dopoledne finále na 60 metrů, kde jsem obsadila i přes lehké škobrtnutí v závěru 2.místo a radovala jsem se z olympijské medaile. Odpoledne jsem běžela rozběh na 300 m, ze kterého jsem se z posledního postupového místa ještě dostala do finále. Ve stejný čas měly i výškařky finále. Míša Švábková obsadila třetí místo ve výšce s úžasným osobním rekordem 1,56 m. Viki Ulčové se bohužel finále nezdařilo dle plánu, ale i přesto obsadila krásné 9.místo. V závěru odpoledne Michal Pergler běžel finále na 1 500 m, kde si zaběhl opět svůj nový osobní rekord 4:24.43 minut a doběhl tak na 6. místě. Jeho výkon je vynikající zejména i proto, že ve své kategorii patřil do mladšího ročníku účastníků starších žáků.

Středa byl už den plný únavy. Celé dopoledne jsme odpočívali, abychom se co nejvíce zregenerovali a nasbírali sílu na poslední závody. Odpoledne jsem běžela finále 300 m, kde jsem skončila na krásném sedmém místě v novém osobním rekordu 42,88 sekund. Plzeňský kraj měl dvě smíšené štafety 4x60 m, které završily závěrečný program. V obou štafetách byli i zástupci z TJ Baník Stříbro. Ve štafetě A jsem se představila já a měla jsem svůj čtvrtinový podíl na společné bronzové medaili v čase 29,99s. Ve štafetě B se představila Adéla a Viki. Předvedly obě úžasný výkon, ale i přesto štafetu nedokončily.

Olympiáda byla plná emocí-radostí i smutku, nadšení i vyčerpání. Byla to pro nás pro všechny velká zkušenost a nezapomenutelný zážitek. Moc jsme jí všichni užili a budeme dělat vše proto, abychom se jí mohli zase za dva roky zúčastnit.

Na závěr bych chtěla poděkovat naší trenérce Veronice Matulkové za podporu a čas, který nám věnuje i velkou pomoc, bez které bychom nebyli tam, kde jsme.

 

                                                                                                          Tereza Záhořová

 





Dne 18.07.2019:Ing. Miroslav Klauber





Pro reakci na článek musíte být přihlášen

Publikování nebo šíření článků a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro