Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 20. dubna 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Z jednání zastupitelstva 23. 5. 2018


V úvodu jednání ...

.....přivítal všechny přítomné místostarosta M. Záhoř. Poté proběhla protokolární část a kontrola plnění úkolů z usnesení. Dle informace místostarosty má město své závazky splněny a další plnění úkolů nemůže ovlivnit, je odvislé od plnění druhých stran. V rámci kontroly byly podány informace ohledně pozemkových parcel pro novou bytovou zónu města za stadionem, kdy soukromý majitel podepsal souhlas s územním řízením, ale majetkové požadavky ještě nebyly vyrovnány. Řeší se též připomínka dalšího ze soukromých majitelů pozemků. Byla vyjednána dohoda, která nyní podléhá zpracování architektem.

     V diskusi s občany zastupitel K. Neuberger poukázal na to, jak jsou naše komunikace po opravách neodpovídajícím způsobem upravovány do původního stavu. Většinou jde o opravy VAK Karlovy Vary, které převzaly od Města majetek (infrastrukturu) pro postupné investování tak, jak se to dělá jinde. Město Stříbro má k tomu vydánu směrnici, a to, jak provádět řádně opravy. Momentálně v Alešově ulici má rozpracováno ČEZ. Kdo přebírá dílo za město? Z odpovědi místostarosty, dílo přebírá SMMS, ale v současné době nepřevzala jediný překop z důvodů neplnění směrnice. Na další den je svoláno jednání s VAK, kde město bude trvat na dodržování podmínek pro výkopové práce.

     Další z dotazů směřoval k tomu, jak vybírá sportovní komise žáky a studenty k ocenění v červnu na radnici a zda tato komise vůbec pracuje. Zřejmě jsou obeslány jen školy případně zájmové spolky, ale na TJ Baník se nedostalo nic. Protože tato věc je v kompetenci starosty a předsedy komise, je třeba směřovat dotaz tam.

     Současný předseda TJ Baník se obrátil k zastupitelům s informací či spíš s žádostí o pomoc. Začátkem tohoto roku proběhla na TJ Baník kontrola 4 dotací (od r. 2009 do r. 2016).

1.V roce 2009 dotace na stroje a zařízení pro kulturisty. Zde bylo vše doloženo v pořádku.

2.V roce 2012 dotace na rekonstrukci atletické dráhy. Tady se po troše úsilí podařilo dát dokumentaci dohromady.

3. Další dotace v roce 2013 na umělou trávu. Chybí zde kompletní podklady pro výběrové řízení a bylo zjištěno, že spoluúčast 15-20% k dotaci nebyla proinvestována. Finanční úřad vyměřil Baníku pokutu v nejnižší částce, bohužel i včetně penále cca 1.100.000 Kč.

4. Další dotace z roku 2016 za současného vedení je v pořádku.

     Nyní vedení Baníku řeší situaci s právníkem, bylo podáno odvolání. Mezitím narůstá další penále o 800 Kč denně. Buď si někde půjčí, nebo jim je někdo dá nebo se bude muset prodat část pozemků. Pan Klauber považoval za důležité podat zastupitelům tuto informaci, neboť na dalším jednání zastupitelstva se má jednat již   o převodu majetku TJ Baník na město Stříbro. K tomuto tématu se rozpoutala diskuse, kterou navrhl ukončit      p. Záhoř pro nepřítomnost starosty, který v určité době byl předsedou TJ Baník a také předsedou komise pro VŘ.

V současné chvíli k žádnému závěru nelze dojít, zastupitelé se musí poradit co dál.

      Další dotaz se týkal pozemků za stadionem a jejich prodeje. Již více jak rok se o této záležitosti jedná a stále není nic dořešeno. Pokud půjde vše tak, jak vyplynulo z posledního jednání se soukromými majiteli sousedních pozemků, mohla by se záležitost prodeje pozemků posunout dále a začít řešit věci, na které občané čekají.

     U projednávaných bodů se větší debata rozpoutala jen u pracovního materiálu  - Darovací smlouva - Návrh k převzetí kostela Sv. Petra s věcným břemenem. Nakonec se zastupitelé shodli, že se  do úpravy okolí tohoto kostelíka investovalo již dostatečné množství finančních prostředků a dále, že podmínky uvedené v navržené darovací smlouvě jsou v této podobě pro město Stříbro značně nevýhodné. Zastupitelé rozhodli neschválit předložený návrh a zadali úkol starostovi města, jednat o nové darovací smlouvě bez zřízení věcného břemene.                          

                                                                                                                                       I.Novotná



Dne 02.07.2018:Ilona Novotná





Pro reakci na článek musíte být přihlášen

Publikování nebo šíření článků a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro