Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 19. dubna 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Chovatel pan Ladislav Halák oslavil významné životní jubileum.


V neděli 24. června 2018 oslavil přítel Ladislav Halák, člen Českého svazu chovatelů, základní organizace Konstantinovy Lázně, 85. narozeniny.

Popřát mu přišli zástupci domovské ZO i okresní organizace ČSCH Tachov.Při přátelském posezení jubilant zavzpomínal nejen na své chovatelské začátky, ale i na to, jak jej vítr zavál na Tachovsko.

Pan Halák se narodil ve Vystrkově u Humpolce. S rodiči a třemi sourozenci se v rámci dosídlení přestěhovali na Tachovsko. Od roku 1946 bydleli v Polžicích, na faře v Čelivi a nakonec Halákovi zakotvili v útulném domečku v Konstantinových Lázních, kde se celý život věnovali péči o zvířata na malém hospodářství, zahrádce a včelařství. Maminka vypomáhala na statku a později v družstvu, tatínek živil rodinu jako cestář. Pan Halák započal svoji profesi jako závozník v Bezdružicích, posléze se přesunul do lomu, 36 let pracoval u Silnic, kde vozil nejprve stavební materiál a postupně se vypracoval až na řidiče ředitele podniku. V roce 1992 se pan Halák odebral na zasloužený odpočinek.

Ve svém věku jubilant stále chová králíky, drůbež a včely. Dokonce sám seká trávu a suší seno. S láskou pečuje nejen o svá zvířata, ale i o květiny a stromy na zahradě.

Kromě chovatelského spolku, kde mj. pečlivě vede registraci zvířat na Tachovsku, působí i u včelařů a dobrovolných hasičů. Zde se věnoval zejména hasičským soutěžím a nyní předává zkušenosti hlavně dětem.

Pro svoji dobrosrdečnost, skromnost a lásku, kterou rozdává kolem sebe, je přítel Ladislav Halák oblíben nejen u chovatelů. 

Přátelé chovatelé mu přejí do dalších let hlavně pevné zdraví.





Dne 26.06.2018:Zdeňka Kantová





Pro reakci na článek musíte být přihlášen

Publikování nebo šíření článků a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro