Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 24. dubna 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Pozvánka na walkshop 16. 6. 2018 ve Stříbře


Chcete strávit příjemné dopoledne a popovídat si na téma pěší dopravy?

Vážení spoluobčané,

pravděpodobně jste již zaznamenali, že město Stříbro se zapojilo do mezinárodního projektu CityWalk zaměřeného na zlepšení podmínek pro pěší a nemotorovou dopravu. Připravovaná „Koncepce pěší a nemotorové dopravy ve městě Stříbro“ je pilotním projektem zpracovávaným Regionální rozvojovou agenturou Plzeňského kraje v rámci evropského programu INTERREG Danube. Cílem je snížit intenzitu automobilové dopravy a související znečištění ovzduší a zlepšit podmínky ve prospěch aktivních forem dopravy - pěší chůze a cyklistiky. Součástí práce na projektu je rovněž mapování ulic, identifikace hlavních problémů a překážek zhoršujících pěší prostupnost města, jakož i příležitostí k vytvoření lepších podmínek pro pěší.

Jsem přesvědčen, že nikdo jiný nezná lépe své město než občané, kteří ve městě žijí. S ohledem na tuto skutečnost bychom rádi vytvořili menší tým zdejších obyvatel, kteří by zhodnotili nejvýznamnější ulice a pěší trasy, společně identifikovali problémy a zamysleli se nad možnými zlepšeními v oblasti pěších tras. Za tímto účelem pořádáme společnou vycházku zájemců, zástupců města a odborníků na oblast dopravy a srdečně Vás na ni zveme.

Vycházka se uskuteční v sobotu 16. června 2018 od 9:00 do 12:00 se startem od radnice. Před samotnou vycházkou po městě proběhne úvodní seznámení účastníků s účelem akce a navrženou trasou. Vycházka bude trvat zhruba 1 – 1,5 hod. Během ní projdeme vybrané úseky pěších tras, krátce se zastavíme a představíme si místa, která vyžadují úpravu. Na závěr se v krátkosti setkáme v prostorách radnice a shrneme hlavní poznatky.

V případě, že Vás tato nabídka zaujala, a z důvodu omezené kapacity, potvrďte prosím účast přímo mně, email lukes@mustribro.cz, tel. 724 271 658.

Děkuji.

 

Jménem města Stříbro,

 

Bc. Karel Lukeš

starosta



Dne 31.05.2018:Bc. Karel Lukeš





Pro reakci na článek musíte být přihlášen

Publikování nebo šíření článků a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro