Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 29. března 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



MX: Dominik jede!


Talentovaný junior Kučeřík vládne motokrosovému jihozápadu a chystá se na ME...

Trojnásobná Sportovní hvězda Tachovského deníku, 11-letý motokrosař Dominik Kučeřík, má za sebou úspěšný start do sezóny 2018. Ve své kubatuře do 65 ccm od letoška závodí na stroji Husqvarna a ukazuje velmi dobrou formu.

Minulý víkend startoval hned na dvou podnicích a v obou po dojetí vystoupal na stupních vítězů nejvýše. V sobotu 19.5.2018 mu za kořist padly Netolice, druhá zastávka Jihočeského krajského přeboru. Domča se tam představil v dresu Motosportu Chýnov. Ve spojených rozjížďkách tříd 65 a 85 ccm nejenže vládl mezi svými, ale sklonit se před jeho rychlostí musela celá řada starších kluků na silnějších mašinách.

Obdobně tomu bylo také v neděli v Dobřanech na jižním Plzeňsku, kde už čtvrtým podnikem pokračoval MOTUL Racing Západočeský přebor. Na „šedesátkách“ se Kučeříkovi nedokázal vůbec nikdo postavit a v 1. jízdě všichni soupeři skončili poraženi minimálně o kolo. Na trati tak stříbrský rodák bojoval hlavně se staršími na „osmdesátkách“.

Po vydařeném víkendu je Dominik průběžně první v obou absolvovaných krajských přeborech. V domovských Západních Čechách na něj čeká už jen záříjový podnik v Kraslicích, do kterého půjde s obřím náskokem 41 bodů na druhého. Potvrdit vítězství v seriálu tak bude pravděpodobně jen formalita.

Talentovaný mladík se nyní vrhne na mistrovství republiky a zejména reprezentační povinnosti. Po vynechaném extrémně drahém zájezdu do Finska se Dominik v severozápadní zóně mistrovství Evropy do 65 ccm pokusí navázat na solidní premiéru. V té na písčité trati v dánském Esbjergu koncem dubna vyválčil 19. místo v silné konkurenci elitního geografického okruhu. Možnost získat další kvalifikační body nabídne 3.6. německý Dreetz, 17.6. slovenský Sverepec a 8.7. nizozemské Markelo. Pouhých 10 nejlepších z každé ze čtyř evropských zón se pak nominuje do jednorázového finále EMX65, které bude hostit v červenci Loket nad Ohří v rámci závodu MS.

 

Foto: archiv Vladimír Kučeřík





Dne 24.05.2018:Ing. Miroslav Šimek





Pro reakci na článek musíte být přihlášen

Publikování nebo šíření článků a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro