Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 29. března 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Informace z radnice 02/2018


Víte, že…

… ve Stříbře vzniká nový pěvecký sbor Gymnázia Stříbra a Základní umělecké školy? Pokud máte chuť a zájem, schází se každý čtvrtek od 15:45 v ZUŠ.

 … na náměstí se v lednu představili významní zaměstnavatelé regionu? Putovní panelová výstava Plzeňský kraj – region spolehlivých zaměstnavatelů prezentovala 16 firem z plzeňského regionu, jejich profesní zaměření a nabídku stávajícím i novým zaměstnancům. Z místních firem se představily společnosti Kermi a RSF Elektronik.

 … v lednu proběhly počítačové kurzy pro seniory? Jsme rádi, že se podobné kurzy těší veliké oblibě a naši nejstarší spoluobčané se aktivně zapojují a získávají nové vědomosti.

 … žáci druhých tříd ZŠ Gagarinova navštívili v rámci výuky prvouky radnici, kde se dozvěděli o historii města, radnice i o stříbrských památkách? Žáci se také ptali na všechny možné otázky, na které odpovídal starosta města Karel Lukeš.

 … stále hledáme vedoucího Hospodářsko-investičního odboru? Aktuální nabídku volných pracovních pozic na úřadě najdete na www.mustribro.cz.

 … v ulici Prokopa Holého platí nově zákaz zastavení? Z důvodu výstavby nové mateřské školky a umožnění pohybu vozidel stavby žádáme řidiče, aby využívali parkoviště za bytovými domy.

 … díky dohodě vedení města, ČSAD a SÚS již nemusí žáci dojíždějící ranním spojem z Milíkova do školy přecházet přes silnici? Autobus z Tachova totiž zajíždí přímo do Milíkova, rodičům tak ubyla jedna starost.  

… nejen ve Stříbře a okolí zasahovali v lednu policisté z tachovského toxi týmu? Výsledkem je odhalená varna v areálu bývalých kasáren a několik zadržených lidí. Dobrá práce!

 … od 18. ledna můžete ve výloze budovy MěÚ (vedle ČSOB) výtvarné práce dětí z pěstounských rodin? Tuto soutěž vyhlásil Plzeňský kraj a až do 19.2. budou práce k vidění u nás.

 … pilotní projekt „Žáci objevují techniku“ se žákům ZŠ Gagarinova líbil? Děti na závěr projektu ukázaly rodičům své elektrovýrobky. Děkujeme společnosti Kermi za materiální podporu a lektorům z řad zaměstnanců Kermi za předání zkušeností dětem. Podobné projekty budou pokračovat i nadále.

  … veřejné setkání občanů s investorem ohledně plánované výstavby polygonu se uskutečnilo 15. února od 16:00 v kině Slavia? Zájemci se mohli zeptat na vše, co je v souvislosti s tímto projektem zajímalo.

 

Váš starosta Karel Lukeš



Dne 19.02.2018:Bc. Karel Lukeš





Pro reakci na článek musíte být přihlášen

Publikování nebo šíření článků a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro