Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 29. března 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Informace z radnice 01/2018


Víte, že…

Víte, že…

… ve stříbrském kině Slavia byli oceněni dobrovolní dárci krve ze Stříbra a okolních obcí? Letos poprvé nemuseli dárci krve pro ocenění do Tachova, ale díky domluvě města Stříbra a tachovského Červeného kříže se plakety dárcům předávaly ve Stříbře. Z rukou ředitelky tachovského Červeného kříže obdrželi dárci plakety dle počtu bezpříspěvkových odběrů a od starosty města Stříbra, starostek a starostů okolních obcí získali jako poděkování dárkové balíčky.

… během prosince přišly děti z MŠ Soběslavova potěšit naše seniory do Klubu důchodců? V rámci mikulášské a vánoční besídky děti potěšily babičky a dědečky svým vystoupením a vyrobenými dárky.  Senioři dostali dále od města kalendáře a vánoční kolekce.

… při Adventní slavnosti zaplnily děti z MŠ a jejich rodiče celý Rajský dvůr našeho muzea? Každá třída si připravila vystoupení a na závěr dorazili i čerti s Mikulášem a andělem.

… předčasný vánoční dárek si vyzvedl velitel našich dobrovolných hasičů Roman Jarabica? Díky, mimo jiné, finanční dotaci Plzeňského kraje jsme mohli zakoupit nové moderní vyprošťovací zařízení značky Lukas. Přejeme našim hasičům, aby zařízení sloužilo, ale aby ho nemuseli moc často využívat.

… po celý prosinec sloužil altánek vedle radnice jako výstavní prostor pro "Vánoční výstavu" s pracemi žáků z naší ZŠ Mánesova? Výstava tak příjemně doplňovala vánoční výzdobu a atmosféru.   

… v kladrubském klášteře proběhl Adventní koncert partnerských škol? Kromě místní ZŠ Kladruby, škol z německého Altenstadtu a Neustadtu, vystoupili žáci naší ZŠ Mánesova. Záštitu na koncertem převzal plzeňský biskup pan Tomáš Holub. Kromě zástupců všech partnerských škol se koncertu zúčastnili i starostové všech čtyř měst.

… prosincové zastupitelstvo se neslo ve slavnostním duchu? Poděkování se dostalo dlouholeté ředitelce Farní charity Ing. Terese Kupcové, která na koci roku ve funkci skončila.

… velký díky patří i Lucii Gottfriedové, Jaroslavě Šedivé a Lukáši Hrubému? Všichni tři nezaváhali ani chvilku a rychlou první pomocí zachránili život místnímu muži, který zkolaboval. Ještě jednou děkujeme a vážíme si vašeho činu.

… prvními nositeli „Medaile za rozvoj královského horního města Stříbra“ se stal pan František Samec a Hornicko-historický spolek Stříbro? Děkujeme za dlouholetou práci, propagaci a reprezentaci města. Slavnostní ocenění proběhlo také na prosincovém zastupitelstvu. 

Váš starosta Karel Lukeš



Dne 17.01.2018:Bc. Karel Lukeš





Pro reakci na článek musíte být přihlášen

Publikování nebo šíření článků a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro