Uživatelské jméno: Heslo: Dnes je 25. dubna 2024
Aktuálně O městě Pro turisty Pro občany Podnikatelé Katalog
počasí.stříbro.cz | fanstyby.stříbro.cz



Fomei Cup Jičín


Mladí střelci v celostátní soutěži obstáli.

Dne 23. 9. 2017 proběhl na střelnici Jičín – Zebín Celostátní přebor ČMMJ v K4M ve střelbě ze vzduchové pušky a malorážky, spojený se 4. kolem celostátního turnaje Fomei Cup 2017, jehož cílem je propagovat střelectví u mládeže a tím podpořit zájem nejen o střelbu, ale také o myslivost. Této soutěže se zúčastnilo 11 mladých střelců ze Střeleckého kroužku DDM Stříbro, který je součástí  SSPK Stříbro. V souboji se zkušenou konkurencí v několika disciplínách dosáhli stříbrští střelci dobrých výsledků.

V kategorii do deseti let děti střílely na deset m vzduchovkou s puškohledem, v ležící poloze s oporou, deseti ranami na redukované terče liška, srnec, kamzík a kňour. V hodnocení žákyň obsadila Bára Alblová (395 bodů) 7. místo, mezi žáky byl nejúspěšnější Filip Karvaš (400 bodů) - 8. místo, Jindřich Sitta (398 bodů) získal 11. místo a Jakub Šafránek (366 bodů) 21. místo.

V kategorii jedenáct až patnáct let se střílelo malorážkou s puškohledem na vzdálenost padesáti metrů, deseti ranami na terče liška, kamzík a srnec vsedě s oporou loktů, na terč kňour vstoje s oporou pevné tyče. V celkovém pořadí žákyň získala Michaela Krátká (358 bodů) 7. místo, i žáci byli úspěšní - Daniel Hlaváček obsadil (329 bodů) 13. místo, Pavel Kastl (319 bodů) 15. místo, David Bača (247 bodů) 20. místo a Vojtěch Michal (182 bodů) 21. místo.

Junioři a juniorky ve věku šestnáct až dvacet let stříleli na vzdálenost padesáti metrů malorážkou s puškohledem, deseti ranami na terč liška v poloze vleže s oporou loktů, na terč srnec vstoje s oporou pevné tyče, na terč kamzík vstoje s oporou volné tyče a na terč kňour vstoje bez opory. Marek Mundil (338 bodů) si vystřílel 6. místo, Vojtěch Leitgeb (330 bodů) 7. místo.

Poděkování si zaslouží nejen soutěžící, ale také jejich rodiče, kteří podpořili sebevědomí mladých střelců, pomohli zabezpečit dopravu na místo soutěže a pomáhali střelcům podle pokynů rozhodčích na střelištích, čímž přispěli k hladkému průběhu celé soutěže.

Za vedoucí střeleckého kroužku: Ing. J. Šimice, Mgr. K. Kastlová

 

 

 

 





Dne 12.10.2017:Jitka Slívová





Pro reakci na článek musíte být přihlášen

Publikování nebo šíření článků a fotografií ze stribro.cz je bez souhlasu autora zakázáno.
Účetnictví a prodejna počítačů Stříbro | Tvorba www stránek Stříbro